OP Länsi-Suomi lahjoittaa SAMKin opiskelijoille Sijoituspalvelututkinnon tenttimaksuja

SAMK ja OP Länsi-Suomi (LSOP) ovat sopineet pilottiyhteistyöstä, jossa kolmelle SAMKin opiskelijalle lahjoitetaan LSOP:n toimesta Sijoituspalvelututkinnon (APV1) tenttimaksu vuonna 2021.

Henkilöitä kasvonaamioissa poseeraa kameralle pankkikonttorin tiskin äärellä.
OP Länsi-Suomi tarjoaa urapolkuja SAMKista valmistuville nuorille.

OP Länsi-Suomi tarjoaa urapolkuja SAMKista valmistuville nuorille.

Finanssiala ry suosittelee, että sijoituspalveluja tarjoavien yritysten henkilöstöstä kaikki sijoituspalvelutehtävissä toimivat suorittavat Sijoituspalvelututkinnon.

– Vahvalla ja laadukkaalla koulutuksella on iso merkitys meille paikalliselle pankkitoimijalle. OP Länsi-Suomi on tarjonnut lukuisia urapolkuja SAMKista valmistuville nuorille ja näin toivomme asian olevan jatkossakin. Stipendin myötä voimme olla opiskelijalle kumppanina jo opintojen aikana. Tämä on yksi konkreettinen askel mahdollistamassa henkilön matkaa kohti toiveammattia, pankkialan ammattilaisuutta, kertoo asiakkuusjohtaja Satu Lehtinen OP Länsi-Suomesta.

– Tämä uusi yhteistyömuoto on hieno avaus Länsi-Suomen Osuuspankilta ja vahvistaa jo entisestään hyvää yhteistyötämme rahoitusalan tradenomien koulutuksessa, kommentoi SAMKin osaamisaluejohtaja Jari Iisakkala.

Lahjoittajan kanssa on alustavasti sovittu, että stipendin saajat valitaan sijoittamiseen liittyvän opintojakson Rahoitusmarkkinat ja sijoitustoiminta suorittaneiden opiskelijoiden joukosta.

SAMKin rahoitus ja sijoittaminen -suuntautumisen opinnot on suunniteltu niin, että ne valmentavat opiskelijoita toimimaan alan työtehtävissä, kuten esimerkiksi sijoitusneuvojina.

– Rahoitus ja sijoittaminen -opinnot on suunniteltu jo usean vuoden ajan huomioimalla APV-tutkinnon vaatimukset. OP Länsi-Suomen kanssa tehtävä yhteistyö mahdollistaa, että pankkialasta ja sijoittamisesta kiinnostunut opiskelija pääsee suorittamaan rahallisesti arvokkaan tentin jo opintojen aikana, eikä hänen tarvitse odottaa, että pääsee pankkiin töihin, kertoo SAMKin lehtori (rahoitus) Satu Korhonen.

Tutustu liiketalouden monimuotokoulutukseen

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.