MOOD. -opinnäytetyönäyttely tuo esiin kuvataiteen opiskelijoiden tuntoja

SAMKin Taidekoulun kampuksen perinteinen opinnäytetyönäyttely toteutetaan tänä keväänä ensimmäistä kertaa verkossa. Mukana on 25 taiteilijaa ja siis 25 tunnelmaa.

Rosalia Silferin teos on sisältä koettava simpukka-veistos ja performanssi.

Rosalia Silfer on tehnyt digitaalisesti sisältä koettavan Aberla-veistoksen. Hän on työskennellyt performanssia ja kuvanveistoa yhdistellen.

Näyttelyä luotsannut kuvataiteen opettaja Aapo Korkeaoja kertoo opinnäytetyönäyttelyiden olevan aina tekijöidensä näköisiä. Myös tämä näyttely on kokoelma tietyn vuosikurssin ja samalla taiteilijamikrosukupolven töitä. Näyttelyä ei varsinaisesti kuratoida, mutta opinnäytetyön ohjaajien ja omien opettajien kanssa käyty prosessi leimaa teosten kehitystä.
– Joissain tapauksissa yksittäinen kurssi ja käsitelty teema on ollut niin merkityksellinen, että sen jäljet ja kehitys näkyvät myös opinnäytetöissä. MOOD. -nimi antaa saman viitteen. Mukana on 25 taiteilijaa ja siis 25 tunnelmaa. Verkkonäyttely sopii tähän asetelmaan mainiosti, koska se antaa jokaiselle selkeän oman tilan. Aapo Korkeaoja kehuu opiskelijoiden töitä. Ne on toteutettu hyvin eri tavoin. Esimerkiksi Rosalia Silfer on tehnyt digitaalisesti sisältä koettavan Aberla-veistoksen. Hän on työskennellyt performanssia ja kuvanveistoa yhdistellen.
Heikki Korkalan teos taas on osittain digitaalinen, lisättyä todellisuutta ja abstraktia maalaustaidetta yhdistävä kokonaisuus. Ensimmäinen laatuaan ja monella tavalla mielenkiintoinen.

Haasteita ja uudistumista

Aapo Korkeaoja myöntää, että näyttelyprosessi on ollut tänä keväänä erityisen haasteellinen, mutta hän näkee myös hyvää. Kevät on ollut valtavan uudistumisen aikaa.
– Tämä kehitysaskel tuskin olisi tullut otettua, jos ei olisi ollut välttämätöntä toimia. Hyvä siis niin.
– Opiskelijoiden on toisaalta täytynyt sopeutua muutokseen, joka on kohdistunut yhteen heidän elämänsä merkittävimpään hetkeen. Henkilökunnalle tämä on ollut hyppy tuntemattomaan ja pienessä tiimissä on täytynyt venyä tavanomaisten työnkuvien ulkopuolelle.

Osa opinnäytetöistä on esillä kesänäyttelynä Kankaanpään Taidekoulun galleriassa sekä SAMKin Porin kampuksen Taidekäytävässä 28.8.2020 asti.

Lisätiedot:
Kuvataiteen opettaja Aapo Korkeaoja
aapo.korkeaoja@samk.fi
044 710 3580

#moodpiste2020

Tutustu näyttelyyn

Jaa tämä sivu

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.