Liiketalouden opinnoissa kannattaa hyödyntää omia vahvuuksia

Niilo Valli on kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija. Ovet Satakunnan ammattikorkeakouluun avautuivat ammattikoulun todistuksella, hyvän keskiarvon ansiosta.

16.1.2023 | Teksti: Nea Heikkilä, SAMKin opiskelija | Kuva: Niilo Valli & Aleksi Hietava

Niilo Valli jalkapallossa maalivahtina.

Ryhmätyöskentelyssä Niilo ei halua katsoa sivusta, vaan päästää luontaisen johtajuutensa valloilleen.

Niilo Valli on kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija. Ovet Satakunnan ammattikorkeakouluun avautuivat ammattikoulun todistuksella, hyvän keskiarvon ansiosta. Alan valinta toimi hyvänä jatkumona kaupallisella alalla työskentelylle. Myös kokemuksen kartuttaminen oli heti opintojen alkaessa Niilolla tähtäimessä.

Opintonsa vuonna 2020 aloittanut Niilo suuntautuu opinnoissaan luovaan markkinointiin. Erityisesti suuntautumisessaan Niilo pitää siitä, että ryhmätöitä riittää. Niilo ei halua katsoa sivusta, vaan ottaa johtajan roolin käsiinsä.

– ­Ryhmätöissä saa tehdä kavereiden kanssa, eikä tarvitse pönkittää yksin, Niilo kertoo.

Roolin ottaminen juontaa juurensa Niilon kiinnostukseen esihenkilötyötä kohtaan. Hän on ehtinyt myös suorittaa muutamia esihenkilötyöhön liittyviä valinnaisia opintojaksoja, jotka ovat vain vahvistaneet halua kehittyä johtamisessa lisää.

Koulutuksessa valmistaudutaan työelämään

Luovan markkinoinnin opinnoissa perehdytään teoriaan, mutta Niilon mielestä käytännönläheisyyttä on myös hyvin vastapainoksi. Hänen mielestään on erityisen hyvä juttu, kun opiskelijat heitetään syvään päätyyn ja tehdään yrityksien kanssa yhdessä projekteja.

– Ei töissäkään pääse helpolla. Ensin testataan ja sitten opiskellaan aihetta lisää, Niilo toteaa.

Tradenomin koulutus kertoo työn tarjoajalle Niilon mielestä oikeasta asenteesta sekä halusta oppimista kohtaan sen lisäksi, että koulutus avaa jo itsessään myös työllistymismahdollisuuksia. Korkeakoulusta saatavasta tietotaidosta tietysti on apua ja sitä usein arvostetaan.

Niilo suosittelee Satakunnan ammattikorkeakoulua sen uuden sekä hyvän kampuksen vuoksi. Kampuksen käyttö vapaa-ajalla liikunnan tai opiskelun merkeissä on myös hänen mielestään mainitsemisen arvoinen asia.

– Osaavat opettajat tekevät SAMKissa opiskelusta sujuvaa, Niilo sanoo.

Niilon mielestä liiketalouden tutkinto-ohjelmaan hakiessa kannattaa omata kiinnostuneisuutta yritystoimintaa sekä organisaatiotoimintaa kohtaan, jotta opinnoista saa kaiken irti.

Niilo Valli hymyilee mustassa nahkatakissa.

Niilo Valli

  • Kolmannen vuoden tradenomiopiskelija
  • Suuntautuu opinnoissaan luovaan markkinointiin
  • Vapaa-aikaa tykkää viettää jalkapalloa pelaten

16.1.2023 | Teksti: Nea Heikkilä, SAMKin opiskelija | Kuva: Niilo Valli & Aleksi Hietava

Lisää aiheesta

Nuori nainen istuu katsomassa kannettavaa tietokonetta.
| Opinnot ja opetus

Liiketalouden opiskelija Saraa kiinnostaa tulevaisuudessa yrittäjyys

Sara Yli-Kärkelä päätyi SAMKiin opiskelemaan luovaa markkinointia. Hän on nyt toisen vuoden tradenomiopiskelija, ja hän on viihtynyt SAMKissa hyvin. Sara haluaisi tehdä tulevaisuudessa markkinointia jollekin yritykselle.
Juho Grönroos sohvalla kannettavan tietokoneen kanssa
| Liiketoiminta

Liiketalous alkoi kiinnostaa Juhoa jo peruskoulussa

Juho Grönroos aloitti SAMKissa liiketalouden opinnot 2021 syksyllä, suuntautumisena taloushallinto. Ajatus liiketalouden opinnoista heräsi jo peruskoulun loppuvaiheilla.

Uusimmat uutiset

Jenniina poseeraamassa tietokoneen äärellä.
| Opinnot ja opetus

Matkailualan monipuolisuus sai kiinnostumaan opinnoista

Jenniina Matinaho opiskelee toista vuotta matkailualan opintoja Porin kampuksella. Matkailualan opinnoista sai kiinnostumaan alan monipuolisuus sekä sen tarjoamat laajat työllistymismahdollisuudet.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html