Liiketalouden opinnoissa kannattaa hyödyntää omia vahvuuksia

Niilo Valli on kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija. Ovet Satakunnan ammattikorkeakouluun avautuivat ammattikoulun todistuksella, hyvän keskiarvon ansiosta.

16.1.2023 | Teksti: Nea Heikkilä, SAMKin opiskelija | Kuva: Niilo Valli & Aleksi Hietava

Niilo Valli jalkapallossa maalivahtina.

Ryhmätyöskentelyssä Niilo ei halua katsoa sivusta, vaan päästää luontaisen johtajuutensa valloilleen.

Niilo Valli on kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija. Ovet Satakunnan ammattikorkeakouluun avautuivat ammattikoulun todistuksella, hyvän keskiarvon ansiosta. Alan valinta toimi hyvänä jatkumona kaupallisella alalla työskentelylle. Myös kokemuksen kartuttaminen oli heti opintojen alkaessa Niilolla tähtäimessä.

Opintonsa vuonna 2020 aloittanut Niilo suuntautuu opinnoissaan luovaan markkinointiin. Erityisesti suuntautumisessaan Niilo pitää siitä, että ryhmätöitä riittää. Niilo ei halua katsoa sivusta, vaan ottaa johtajan roolin käsiinsä.

– ­Ryhmätöissä saa tehdä kavereiden kanssa, eikä tarvitse pönkittää yksin, Niilo kertoo.

Roolin ottaminen juontaa juurensa Niilon kiinnostukseen esihenkilötyötä kohtaan. Hän on ehtinyt myös suorittaa muutamia esihenkilötyöhön liittyviä valinnaisia opintojaksoja, jotka ovat vain vahvistaneet halua kehittyä johtamisessa lisää.

Koulutuksessa valmistaudutaan työelämään

Luovan markkinoinnin opinnoissa perehdytään teoriaan, mutta Niilon mielestä käytännönläheisyyttä on myös hyvin vastapainoksi. Hänen mielestään on erityisen hyvä juttu, kun opiskelijat heitetään syvään päätyyn ja tehdään yrityksien kanssa yhdessä projekteja.

– Ei töissäkään pääse helpolla. Ensin testataan ja sitten opiskellaan aihetta lisää, Niilo toteaa.

Tradenomin koulutus kertoo työn tarjoajalle Niilon mielestä oikeasta asenteesta sekä halusta oppimista kohtaan sen lisäksi, että koulutus avaa jo itsessään myös työllistymismahdollisuuksia. Korkeakoulusta saatavasta tietotaidosta tietysti on apua ja sitä usein arvostetaan.

Niilo suosittelee Satakunnan ammattikorkeakoulua sen uuden sekä hyvän kampuksen vuoksi. Kampuksen käyttö vapaa-ajalla liikunnan tai opiskelun merkeissä on myös hänen mielestään mainitsemisen arvoinen asia.

– Osaavat opettajat tekevät SAMKissa opiskelusta sujuvaa, Niilo sanoo.

Niilon mielestä liiketalouden tutkinto-ohjelmaan hakiessa kannattaa omata kiinnostuneisuutta yritystoimintaa sekä organisaatiotoimintaa kohtaan, jotta opinnoista saa kaiken irti.

Niilo Valli hymyilee mustassa nahkatakissa.

Niilo Valli

  • Kolmannen vuoden tradenomiopiskelija
  • Suuntautuu opinnoissaan luovaan markkinointiin
  • Vapaa-aikaa tykkää viettää jalkapalloa pelaten

16.1.2023 | Teksti: Nea Heikkilä, SAMKin opiskelija | Kuva: Niilo Valli & Aleksi Hietava

Lisää aiheesta

Nuori nainen istuu katsomassa kannettavaa tietokonetta.
| Opinnot ja opetus

Liiketalouden opiskelija Saraa kiinnostaa tulevaisuudessa yrittäjyys

Sara Yli-Kärkelä päätyi SAMKiin opiskelemaan luovaa markkinointia. Hän on nyt toisen vuoden tradenomiopiskelija, ja hän on viihtynyt SAMKissa hyvin. Sara haluaisi tehdä tulevaisuudessa markkinointia jollekin yritykselle.
Juho Grönroos sohvalla kannettavan tietokoneen kanssa
| Liiketoiminta

Liiketalous alkoi kiinnostaa Juhoa jo peruskoulussa

Juho Grönroos aloitti SAMKissa liiketalouden opinnot 2021 syksyllä, suuntautumisena taloushallinto. Ajatus liiketalouden opinnoista heräsi jo peruskoulun loppuvaiheilla.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Mirja Röyttä opiskeli lähihoitajasta tradenomiksi ja haaveilee henkilöstöpäällikön tehtävistä. Opinnäytetyössään hän tutki mitkä asiat vaikuttavat terveydenhuollon henkilöstön sitoutumiseen ja mistä työnantaja voi ne tunnistaa. Hän on myös rekrytoinut varttuneita hoitajia keikkatöihin. Lue koko juttu: www.samk.fi/uutiset/lahihoitajasta-tradenomiksi/#tradenomi #verkkotutkinto #samk #huittinen #katsetulevaisuuteen ... See MoreSee Less
View on Facebook

Twitter feed is not available at the moment.