Laivasähköasentajasta sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi

Ammattikoulun todistus avasi ovet 22-vuotiaalle Jyri Polttilalle SAMKiin. Jyri opiskelee ensimmäistä vuotta sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi.

Jyri Polttila istuu laiturilla.

Kesällä Jyri viihtyy paljon mökillä.

Raumalta kotoisin oleva Jyri Polttila valitsi SAMKin yhteishaussa, sillä SAMKista löytyi ala, jota ei muualla ollut ja jota hän halusi opiskella. Porin kampus on myös lähellä Jyrin kotikaupunkia. Jyri on ammatiltaan laivasähköasentaja, johon hän on opiskellut ammattikoulussa Raumalla.

– Luontevilta tuntui jatko-opiskelu sähköalalla, joten sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin koulutus päätyi yhteishaussa ensimmäiselle paikalle, Jyri kertoo.

Uusi kampus ja kiinnostavia opintoja

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin koulutuksessa on erilaisia opintojaksoja kuten sähkötekniikan perusteet, mekaniikka, lämpö- ja virtaustekniikka sekä yrittäjyyden perusteet. Jyri kertoo tähän mennessä mielenkiintoisimman opintojakson olleen elektroniikka ja digitaalitekniikka, sillä se oli uutta ja mielenkiintoista. Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin koulutus on laajuudeltaan 240 opintopistettä.

Jyri suosittelee SAMKia kaikille, jotka ovat hiukankaan kiinnostuneita opiskelusta ammattikorkeakoulussa.

– SAMKissa on uudet ja hyvät tilat sekä puitteet kampuksella. Myös välineistö on uutta, mikä helpottaa opiskelua. Opettaja ovat kaikki ammattitaitoisia ja mukavia.

Opiskelun jälkeen Jyri on suunnitellut muuttavansa isompaan kaupunkiin.

– Haluaisin hyviin töihin jonnekin isompaan kaupunkiin, haluaisin myös hankkia oman koiran.

Vapaa-ajalla Jyri pelaa videopelejä, käy kuntosalilla, tekee ruokaa ja nauttii shoppailusta. Tähän mennessä Jyrin mielestä paras opiskelijatapahtuma on ollut insinöörien järjestämä perinteinen Bussikalja-tapahtuma.

Lue lisää sähkö- ja automaatiotekniikan opinnoista Jyri Polttila, puolilähikuva

Jyri Polttila

  • 22-vuotias
  • Opiskelee sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi
  • Kotoisin Raumalta

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.