Kuusi miljoonaa euroa tutkimusrahoitusta SAMKille

Satakunnan ammattikorkeakoulu on menestyi viime vuoden lopulla hyvin tutkimusrahoituksen hankinnassa. Kansallista ja kansainvälistä tutkimusrahoitusta on tulossa yhteensä kuusi miljoonaa euroa. Rahoitus kanavoituu 20 Satakuntaa palvelevaan tutkimushankkeeseen.

Sinisävytteinen abstrakti kuva

SAMK panostaa teknologiateollisuutta ja yritystoimintaa tukevaan käytännönläheiseen tutkimustoimintaan tutkimuskeskustensa kautta.

RoboAI-tutkimuskeskuksessa modernisoidaan teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla yhdessä Tampereen yliopiston kanssa. Rahoitusta on saatu myös ajankohtaiseen akkumateriaalien kierrätystutkimukseen. Aihe liittyy SAMKin ja Vaasan yliopiston yhteistyöhön professuurin ja maisteriohjelman puitteissa. Professuurin tutkimusala ja maisteriohjelman sisältö ovat suunnitteilla.

Tiedolla johtamisen keskuksen toiminnan puitteissa yrityksiä valmennetaan ymmärtämään dataa sekä jalostamaan sitä liiketoiminnaksi. Matkailun kehittämiskeskus puolestaan tukee pieniä matkailuyrityksiä digitaalisessa kehityksessä sekä kestävässä ja vastuullisesssa matkailussa. Merilogistiikan tutkimuskeskuksen laboratoriossa tutkitaan toimitusketjujen materiaali-, tieto- ja rahavirtojen hallintaa merellä, satamissa ja maalla.

SAMKissa tutkitaan myös työaikaisen ravitsemuksen vaikutusta työntekijöiden jaksamiseen. Tavoitteena on saada Satakuntaan ravitsemustieteen tutkimusyksikkö.

Kansainvälisissä tutkimushankkeissa tavoitteina ovat muun muassa vientiverkoston rakentaminen Azerbaidzaniin, kiertotalous ravintola-alalla, sadevesien käsittely kaupungeissa sekä monet muut erityisesti kestävään kehitykseen liittyvät kokonaisuudet.

SAMK on saanut viimeisen kolmen vuoden aikana yhteensä 20 miljoonaa euroa tutkimusrahoitusta ja tehnyt yhteistyötä yli 500 satakuntalaisen yrityksen kanssa.

 

Tutustu SAMKin tutkimustoimintaan

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Kuvassa ryhmä RoboAI:n tutkijoita poseeraa kameralle.

RoboAI juhlii 5-vuotista taivaltaan näyttävällä robottien ohimarssilla 26.4. klo 14

Keväällä 2019 toimintansa aloittanut SAMKin ja Tampereen yliopiston Porin yksikön yhteinen tutkimus- ja tuotekehityskeskus on vakiinnuttanut asemansa alueen teknologisena suunnannäyttäjänä.

Naishenkilö pipetoi näytettä laboratoriossa valkoinen takki päällään.

Tutkimuskeskus WANDER – Innovaatioita ja ratkaisuja paikallisiin sekä globaaleihin haasteisiin

Huhtikuussa julkaistu Tutkimuskeskus WANDERin kokoomajulkaisu tarjoaa katsauksen keskuksen laaja-alaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.