Kuusi miljoonaa euroa tutkimusrahoitusta SAMKille

Satakunnan ammattikorkeakoulu menestyi viime vuoden lopulla hyvin tutkimusrahoituksen hankinnassa. Kansallista ja kansainvälistä tutkimusrahoitusta on tulossa yhteensä kuusi miljoonaa euroa. Rahoitus kanavoituu 20 Satakuntaa palvelevaan tutkimushankkeeseen.

7.2.2023 | Teksti: SAMK

Sinisävytteinen abstrakti kuva

SAMK panostaa teknologiateollisuutta ja yritystoimintaa tukevaan käytännönläheiseen tutkimustoimintaan tutkimuskeskustensa kautta.

RoboAI-tutkimuskeskuksessa modernisoidaan teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla yhdessä Tampereen yliopiston kanssa. Rahoitusta on saatu myös ajankohtaiseen akkumateriaalien kierrätystutkimukseen. Aihe liittyy SAMKin ja Vaasan yliopiston yhteistyöhön professuurin ja maisteriohjelman puitteissa. Professuurin tutkimusala ja maisteriohjelman sisältö ovat suunnitteilla.

Tiedolla johtamisen keskuksen toiminnan puitteissa yrityksiä valmennetaan ymmärtämään dataa sekä jalostamaan sitä liiketoiminnaksi. Matkailun kehittämiskeskus puolestaan tukee pieniä matkailuyrityksiä digitaalisessa kehityksessä sekä kestävässä ja vastuullisesssa matkailussa. Merilogistiikan tutkimuskeskuksen laboratoriossa tutkitaan toimitusketjujen materiaali-, tieto- ja rahavirtojen hallintaa merellä, satamissa ja maalla.

SAMKissa tutkitaan myös työaikaisen ravitsemuksen vaikutusta työntekijöiden jaksamiseen. Tavoitteena on saada Satakuntaan ravitsemustieteen tutkimusyksikkö.

Kansainvälisissä tutkimushankkeissa tavoitteina ovat muun muassa vientiverkoston rakentaminen Azerbaidzaniin, kiertotalous ravintola-alalla, sadevesien käsittely kaupungeissa sekä monet muut erityisesti kestävään kehitykseen liittyvät kokonaisuudet.

SAMK on saanut viimeisen kolmen vuoden aikana yhteensä 20 miljoonaa euroa tutkimusrahoitusta ja tehnyt yhteistyötä yli 500 satakuntalaisen yrityksen kanssa.

 

7.2.2023 | Teksti: SAMK

Lisää aiheesta

Näkymä SAMKin Porin kampuksen Atrium-aulaan kohti suuria päätyikkunoita.
| SAMK

Katsaus SAMKin tutkimuskeskusten vuoteen 2022

Satakunnan ammattikorkeakoulussa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI) on keskitetty viiteen tutkimuskeskukseen. Keskukset tukevat yrityksiä liiketoiminnan kasvussa ja uudistamisessa sekä kilpailun, tehokkuuden ja työhyvinvoinnin parantamisessa. Myös vuonna 2022 toiminta on ollut aktiivista ja innovatiivista, ilmassa on ollut tekemisen meininkiä.
Vaasan ja SAMKin edustajat katsovat yhdessä tietokoneen näyttöä.
| Tiedeuutinen

Vaasan yliopisto ja SAMK ainutlaatuiseen yhteistyöhön

Vaasan yliopisto ja SAMK ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi. Professuuri vahvistaa Pohjanmaan ja Satakunnan yhteistyötä vihreän siirtymän ja robotiikan tutkimuksessa sekä akkuklusterin kehittymisessä. Ulla Tuomisen säätiö ja Eurajoen Säästöpankkisäätiö ovat mukana yhteistyössä.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html