Kiinnostus tapahtuma-alaan sai Jasminin hakemaan restonomiopintoihin

Jasmin Limnell on toisen vuoden matkailun opiskelija SAMKissa. Jasmin halusi pysyä kotikaupungissaan Porissa, koska silloin perhe ja ystävät olisivat lähellä. Jasminin mielestä oli hyvä päätös jäädä Poriin opiskelemaan.

18.5.2021 | Teksti: Nathalia Pohjola, SAMKin opiskelija | Kuva: Nathalia Pohjola, SAMKin opiskelija

Jasmin Limnell Porin kampuksen aulassa.

Jasmin opiskeli mielellään kirjastossa, kun kampuksella oli viimeksi kontaktiluentoja.

–  Minua kiinnostivat erilaiset tapahtumat ja projektit jo ennen kuin edes tiesin matkailualasta. Vuonna 2018 kauppakeskus Puuvillassa pidettiin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen rekrytointimessut. Messuilla oli SAMKin esittelypiste ja siellä kerrottiin restonomiopiskelijoista ja mitä kaikkea matkailun opintoihin kuuluu. Kotiin päästyäni avasin koneen ja kiinnostukseni heräsi kyseiseen opintoalaan, Jasmin muistelee.

Restonomiopiskelijat opiskelevat enimmäkseen turismia, matkailua ja erilaisia majoituspalveluja. Opinnoissa tehtiin ennen koronaviruspandemiaa paljon erilaisia kampanjoita ja projekteja. Nyt koronaviruksen aikana tapahtumia ei ole ollut.

Jasminin mukaan opinnoista on ollut erityisesti hyötyä siihen, miten katsoo maailmaa ja maailman tapahtumia. Myös näkemys turismiin on avartunut ja maailmaa katsookin nykyään ihan erilaisin silmin kuin silloin kun aloitti opiskelut.

Tulevaisuus näyttää valoisalta

Jasminin tulevaisuudensuunnitelmat eivät olleet selvillä ennen opiskelua. Kiinnostusta tapahtuman järjestämiseen ja projekteihin oli, mutta nekin tuntuivat todella epätodelliselta. Kuitenkin nyt opintojen ollessa jo yli puolenvälin Jasmin toteaa, että kiinnostus kyseisiä asioita kohtaan on vain kasvanut. Myös ulkomailla työskentely on alkanut kiinnostaa paljon enemmän.

Valmistuttuaan hän tahtoisi työskennellä ulkomailla majoituspalveluissa ja tapahtumien järjestämisessä. Kysyttäessä Jasminilta, onko hänellä huolia koronaviruksen aiheuttamista viivästyksistä matkustamisessa ja työllisyydestä ulkomailla, hän hymähtää.

– Nyt ollaan ratkaisukohdassa. Rokote on kehitetty, varotoimia on tehty, ja jos kaikki jaksavat puhaltaa vielä hetken yhteen hiileen, niin kyllä tämänkin yli päästään. Ja minullahan on vielä yli vuosi opiskelua jäljellä, niin siinä on hyvää aikaa saada maailman meno hieman tasaisemmaksi.

Mikä opinnoissa yllätti?

Monia opiskelun aloittaminen jännittää varsinkin, jos uudesta opiskelupaikasta ei tunne ketään. Onneksi Jasminilla oli muutama tuttu kampuksella aloittamassa samaan aikaan, mutta ei ketään hänen omassa ryhmässään. Muutaman päivän jälkeen kuitenkin porukka muodostui ja ystävyyssuhteet oli luotu.

Jasmin tuli SAMKiin suoraan ammatillisesta oppilaitoksesta, Winnovasta, ja hän yllättyi siitä, kuinka itsenäistä työskentely oli. Opiskelu oli omalla vastuulla ja piti tehdä enemmän töitä sen eteen, että pääsi opintojaksoista läpi. Oli paljon totuteltavaa, koska opettajat eivät huudelleet enää myöhästyneiden tehtävien perään tai laittaneet muistutuksia kokeista. Kaikki piti tietää ja muistaa itse.

– Kaikista oudointa oli varmaan se, että ennen kokeita ei ollut kertaustunteja, vaan viimeiseen asti opeteltiin uutta asiaa ja annettiin uusia tehtäviä.

Vaikka opiskelu onkin jonkin verran raskasta ja ajan hallinnan täytyy olla kunnossa, niin kyllä Jasminin mukaan opiskeluissa on ollut paljon positiivistakin. Jasminin oli vaikea käsittää alussa, kuinka kansainvälinen SAMK on. Varsinkin restonomiopiskelijat ovat tekemisissä paljon vaihto-opiskelijoiden kanssa. Korona-aikana ei ole opiskelijavaihtoja ollut, mutta ennen sitä Jasminin mukaan vaihto-opiskelijoita näki joka päivä SAMKin käytävillä. Myös opiskelijabileet ovat Jasminin ja hänen kaveriporukkansa mielestä hauskoja.

Jasmin Limnell kävelee Porin kampuksen käytävällä.

Jasmin Limnell

Toisen vuoden matkailun opiskelija Satakunnan ammattikorkeakoulussa

Opiskeli Winnovan merkonomitutkinnon 2,5 vuodessa

18.5.2021 | Teksti: Nathalia Pohjola, SAMKin opiskelija | Kuva: Nathalia Pohjola, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

EduTravel opiskelijaryhmä / EduTravel Students
| Matkailu

Erilainen matkailuvuosi antoi SAMK EduTravelissa aikaa sisäiseen kehittämiseen

Vuosi 2020 oli kansainvälisessä matkailussa hyvin erilainen totuttuun verrattuna. Rajoitusten puitteissa SAMK EduTravel sai kuitenkin aikaa toimintansa kehittämiseen. Tämän ansiosta matkatoimisto on yhä toiminnassa ja entistäkin paremmalla pohjalla valmiina uusiin haasteisiin.
Sofia Hillin lähikuva.
| Matkailu

Sofia päätyi SAMKin englanninkieliseen matkailualan koulutukseen veljen vinkin kautta

Sofia Hilli opiskelee matkailualaa englanninkielisessä koulutuksessa toista vuotta. Yhtenä tulevaisuuden unelmana hän näkee yrittäjyyden.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tavoitteletko verkkokauppasi kasvua? SAMK etsii verkkokauppojen kehityshankkeeseen kumppaneiksi satakuntalaisia yrityksiä. Osallistuminen on yrityksille maksutonta. Ilmoittautumiset 10.12.2021 mennessä. Tule mukaan. #samk #verkkokauppa #kehityshanke
https://verkkokauppa20.samk.fi/

Altogether 91 students graduated from SAMK in November. Eleven of them graduated with a Master´s degree. SAMK congratulates all the graduates.
#samk #mysamk #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/91-students-graduated-from-samk-in-november/

SAMK on mukana @K2RAU vuotuisen kansainvälistymispalkinnon finaalissa Port Activity App satamasovelluksella. Voittaja valitaan pitchaus-tilaisuudessa 9.12.
https://raumankauppakamari.fi/fi-fi/article/tapahtumat/kansainvalistymispalkintokisa-912-kilpailijat-esittaytyvat/1605/
@merilogistiikka @CentralBaltic #EfficientFlow

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 91 opiskelijaa. Valmistuneista 11 suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💯 🌹
#samk #mysamk #alumni #katsetulevaisuuteen #ylpeästiamk
https://www.samk.fi/uutiset/samkista-valmistui-marraskuussa-yhteensa-91-opiskelijaa/

@SatakunnanAMK and @NUST_Namibia have signed a double degree agreement for marine engineers! The first group of students will arrive to Rauma in early 2022. #merilogistiikka #mysamk #thinkfuture https://www.merilogistiikka.fi/en/news/ten-years-co-operations-to-namibia-culminates-to-marine-engineer-double-degree/