Kansainvälinen matkailun koulutus tarjoaa lähes loputtomasti vaihtoehtoja

Bogdan Enacica opiskelee International Tourism Management -tutkinto-ohjelmassa. Hän sanoo, että SAMK on erittäin houkutteleva niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

5.5.2022 | Teksti: Miika Lehtinen, SAMKin opiskelija | Kuva: Bogdan Enacican kuva-arkisto

Bogdan Enacica Artikkeli

Bogdan Enacica on pystynyt sitomaan hyvin harrastukset, opiskelut ja työt yhteen.

– Matkailun tutkinto-ohjelma avaa monia ovia jatkoa varten. Olen tyytyväinen valintaani, toteaa Bogdan Enacica International Tourism Management -opinnoistaan.

Korkeakouluopintojen myötä hän on pystynyt yhdistämään intohimonsa valokuvaukseen myös työn ja opiskelun saralle. Hän on myös löytänyt harrastuksekseen graafisen suunnittelun ja pitää matkustamisesta, mikä myös tukee opintoja.

Oman itsen näköinen tutkinto

Bogdan harkitsi myös SAMKin International Business -tutkintoa. Hän on onnekseen voinut ottaa markkinointiin, yrittäjyyteen ja liiketalouteen liittyviä opintojaksoja osaksi tutkintoaan. Suuri osa opinnoista suoritetaankin suuntautumisvalinnan mukaan, mikä tuo joustavuutta opiskeluarkeen. Jopa harjoittelussa hän sai kerrytettyä kokemusta markkinoinnista kahdessa eri organisaatiossa.

Tutkintoa Bogdan pitää hyvänä valintana niille, jotka ovat vähänkään kiinnostuneita matkailusta, liiketaloudesta tai yrittäjyydestä. Hänen mukaansa opiskelijoille on lukuisa määrä erilaisia urapolkuja valittavana.

– Tutkinto on niin laaja, että voit valita vasta myöhemmin, mitä haluaisit tehdä, kertoo Bogdan.

Porista saatu opiskelukokemus on hyödyksi kaikkialla

Pori opiskelijakaupunkina houkutteli Bogdania, koska ennen opintojaan hän oli työskennellyt Porissa jo monta vuotta. Sekä Pori että koko muu Satakunta on tullut hänelle vuosien varrella tutuksi ja täällä pystyy hyvin kasvattamaan verkostoaan. Porin kampus sijaitsee hyvällä paikalla ja kaupungissa on myös mahdollista jatkaa opintoja AMK-tutkinnon jälkeen.

Englanninkieliset matkailuopinnot voivat johtaa mihin tahansa päin maailmaa. Bogdan kertoi tekevänsä harjoittelunsa Satakunnan alueella, ja tiedostaa tutkinnon SAMKissa tarjoavan hyvät eväät työskentelyyn kansainvälisesti. Harjoittelun voi suorittaa myös ulkomailla tai muualla Suomessa.

Valmistuttuaan Bodgan olisi tyytyväinen saadessaan markkinointiin liittyvän työn. Hän on myös kiinnostunut yrittäjyydestä, johon tutkinto antaa hyvät eväät.

Bogdan Enacica istuu rakennuksen vieressä pihalla.

Bogdan Enacica

  • Opiskelee International Tourism Management -tutkinto-ohjelmassa
  • Kolmannen vuoden opiskelija
  • 33-vuotias
  • Valo- ja videokuvaaja

5.5.2022 | Teksti: Miika Lehtinen, SAMKin opiskelija | Kuva: Bogdan Enacican kuva-arkisto

Lisää aiheesta

Opiskelijaryhmä Dundalk Institute of Technologysta työskentelee tietokoneella.
| Matkailu

Kansainvälistä korkeakouluyhteistyötä myös korona-aikana ─ Yhteistyön hedelmänä kohdematkaopas

SAMKissa on tehty aktiivisesti korkeakoulujen kansainvälistä yhteistyötä myös korona-aikana. Parhaimmillaan yhteistyö poikii paitsi monialaisia oppimiskokemuksia, myös ystävyyttä.
Nelihenkinen Satamimmit-joukkue juhla-asuissa kukkasten ja pokaalin kanssa.
| Matkailu

SAMKin joukkue pokkasi kultaa restonomien SM-kilpailuissa

SAMKin joukkue Satamimmit voitti restonomien SM-tietotaitokilpailuissa ensimmäisen palkinnon. Satamimmit-joukkue voitti myös Resto2022-kilpailun ennakkotehtävän ja sai Sauna from Finland -kunniamaininnan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html