Kansainvälinen matkailun koulutus tarjoaa lähes loputtomasti vaihtoehtoja

Bogdan Enacica opiskelee International Tourism Management -tutkinto-ohjelmassa. Hän sanoo, että SAMK on erittäin houkutteleva niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

5.5.2022 | Teksti: Miika Lehtinen, SAMKin opiskelija | Kuva: Bogdan Enacican kuva-arkisto

Bogdan Enacica Artikkeli

Bogdan Enacica on pystynyt sitomaan hyvin harrastukset, opiskelut ja työt yhteen.

– Matkailun tutkinto-ohjelma avaa monia ovia jatkoa varten. Olen tyytyväinen valintaani, toteaa Bogdan Enacica International Tourism Management -opinnoistaan.

Korkeakouluopintojen myötä hän on pystynyt yhdistämään intohimonsa valokuvaukseen myös työn ja opiskelun saralle. Hän on myös löytänyt harrastuksekseen graafisen suunnittelun ja pitää matkustamisesta, mikä myös tukee opintoja.

Oman itsen näköinen tutkinto

Bogdan harkitsi myös SAMKin International Business -tutkintoa. Hän on onnekseen voinut ottaa markkinointiin, yrittäjyyteen ja liiketalouteen liittyviä opintojaksoja osaksi tutkintoaan. Suuri osa opinnoista suoritetaankin suuntautumisvalinnan mukaan, mikä tuo joustavuutta opiskeluarkeen. Jopa harjoittelussa hän sai kerrytettyä kokemusta markkinoinnista kahdessa eri organisaatiossa.

Tutkintoa Bogdan pitää hyvänä valintana niille, jotka ovat vähänkään kiinnostuneita matkailusta, liiketaloudesta tai yrittäjyydestä. Hänen mukaansa opiskelijoille on lukuisa määrä erilaisia urapolkuja valittavana.

– Tutkinto on niin laaja, että voit valita vasta myöhemmin, mitä haluaisit tehdä, kertoo Bogdan.

Porista saatu opiskelukokemus on hyödyksi kaikkialla

Pori opiskelijakaupunkina houkutteli Bogdania, koska ennen opintojaan hän oli työskennellyt Porissa jo monta vuotta. Sekä Pori että koko muu Satakunta on tullut hänelle vuosien varrella tutuksi ja täällä pystyy hyvin kasvattamaan verkostoaan. Porin kampus sijaitsee hyvällä paikalla ja kaupungissa on myös mahdollista jatkaa opintoja AMK-tutkinnon jälkeen.

Englanninkieliset matkailuopinnot voivat johtaa mihin tahansa päin maailmaa. Bogdan kertoi tekevänsä harjoittelunsa Satakunnan alueella, ja tiedostaa tutkinnon SAMKissa tarjoavan hyvät eväät työskentelyyn kansainvälisesti. Harjoittelun voi suorittaa myös ulkomailla tai muualla Suomessa.

Valmistuttuaan Bodgan olisi tyytyväinen saadessaan markkinointiin liittyvän työn. Hän on myös kiinnostunut yrittäjyydestä, johon tutkinto antaa hyvät eväät.

Bogdan Enacica istuu rakennuksen vieressä pihalla.

Bogdan Enacica

  • Opiskelee International Tourism Management -tutkinto-ohjelmassa
  • Kolmannen vuoden opiskelija
  • 33-vuotias
  • Valo- ja videokuvaaja

5.5.2022 | Teksti: Miika Lehtinen, SAMKin opiskelija | Kuva: Bogdan Enacican kuva-arkisto

Lisää aiheesta

Opiskelijaryhmä Dundalk Institute of Technologysta työskentelee tietokoneella.
| Matkailu

Kansainvälistä korkeakouluyhteistyötä myös korona-aikana ─ Yhteistyön hedelmänä kohdematkaopas

SAMKissa on tehty aktiivisesti korkeakoulujen kansainvälistä yhteistyötä myös korona-aikana. Parhaimmillaan yhteistyö poikii paitsi monialaisia oppimiskokemuksia, myös ystävyyttä.
Nelihenkinen Satamimmit-joukkue juhla-asuissa kukkasten ja pokaalin kanssa.
| Matkailu

SAMKin joukkue pokkasi kultaa restonomien SM-kilpailuissa

SAMKin joukkue Satamimmit voitti restonomien SM-tietotaitokilpailuissa ensimmäisen palkinnon. Satamimmit-joukkue voitti myös Resto2022-kilpailun ennakkotehtävän ja sai Sauna from Finland -kunniamaininnan.

Uusimmat uutiset

Purjeveneiden mastoja pienvenesatamassa.
| Matkailu

Yhteinen eurooppalainen merellisen matkailun opetussuunnitelma täyttää alan osaamisvajeet

Euroopan rannikkoalueet ovat monien lomailijoiden suosikkikohteita, joiden merkitys on kasvanut entisestään koronapandemian aikana. Ne ovat Euroopan matkailussa suurin vetovoimatekijä, minkä vuoksi yli puolet maiden majoituskapasiteetista sijoittuu Euroopan rannikkoalueille. Lisäksi merellinen matkailu on työllisyyden näkökulmasta merisektorin suurin toimiala Euroopassa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin toukokuun Osaamisuutisissa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:
☀️ Vuoden 2021 menestystarinat julkaistu
☀️ SAMKin dosentit Satakunnan asialla
☀️ Teoria ja käytäntö yhdistyvät työmaaopinnoissa
https://uutiskirje.samk.fi/a/s/1064431-72e5d56aedd0cf50023718c1f6923eae/1238381

Matkailun opiskelijat viettivät Merikarvialla kansainvälisen leiriviikon. Tavoitteena oli kehittää rannikkoalueen matkailutoimijoiden digitaalisia valmiuksia. Lehtori Jaana Ruoho kertoo Samkarit-blogissa viikon tunnelmia. @jaanaruoho #matkailu
https://samkarit.samk.fi/2022/05/20/ammattikorkeakoululaisten-kansainvalinen-leiriviikko-merikarvialla/

Tuomarikoulutus käyty, tuomaritesti läpäisty ja nyt tuomarointikin tehty. Mahtavaa nähdä alastaan innostuneita nuoria kisaamassa SM-tasolla!

#taitaja2022 #toinenaste #matkailu #mysamk #visitfinland #some #tuomari #skillsforfinland #winnova

3

Purkutalo2022 testattiin #projektioppiminen teorioita noin 20 opiskelijan voimin.

Yhteistyössä @SatakunnanAMK, #Kankaanpää 'n Yhteislyseo ja Honkajoen lukio luotiin #väliaikainen #taide @Kpaakaupunki #taidekehä 'lle.

Kuvan teos Pinja Marienberg, Kasvupaikka

Geronomiopiskelija Annikka Salonen kertoo Samkarit-blogitekstissä kokemuksistaan harjoittelusta Ruotsin Sundsvallissa. Harjoittelu laajensi hänen käsityksiään hoiva- ja hoitokulttuurin monimuotoisuudesta. #samkarit #geronomi
https://samkarit.samk.fi/2022/05/18/geronomitutkintoon-kansainvalista-nakokulmaa-harjoittelussa-ruotsin-sundsvallissa/