Kansainvälinen matkailun koulutus tarjoaa lähes loputtomasti vaihtoehtoja

Bogdan Enacica opiskelee International Tourism Management -tutkinto-ohjelmassa. Hän sanoo, että SAMK on erittäin houkutteleva niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Bogdan Enacica on pystynyt sitomaan hyvin harrastukset, opiskelut ja työt yhteen.

– Matkailun tutkinto-ohjelma avaa monia ovia jatkoa varten. Olen tyytyväinen valintaani, toteaa Bogdan Enacica International Tourism Management -opinnoistaan.

Korkeakouluopintojen myötä hän on pystynyt yhdistämään intohimonsa valokuvaukseen myös työn ja opiskelun saralle. Hän on myös löytänyt harrastuksekseen graafisen suunnittelun ja pitää matkustamisesta, mikä myös tukee opintoja.

Oman itsen näköinen tutkinto

Bogdan harkitsi myös SAMKin International Business -tutkintoa. Hän on onnekseen voinut ottaa markkinointiin, yrittäjyyteen ja liiketalouteen liittyviä opintojaksoja osaksi tutkintoaan. Suuri osa opinnoista suoritetaankin suuntautumisvalinnan mukaan, mikä tuo joustavuutta opiskeluarkeen. Jopa harjoittelussa hän sai kerrytettyä kokemusta markkinoinnista kahdessa eri organisaatiossa.

Tutkintoa Bogdan pitää hyvänä valintana niille, jotka ovat vähänkään kiinnostuneita matkailusta, liiketaloudesta tai yrittäjyydestä. Hänen mukaansa opiskelijoille on lukuisa määrä erilaisia urapolkuja valittavana.

– Tutkinto on niin laaja, että voit valita vasta myöhemmin, mitä haluaisit tehdä, kertoo Bogdan.

Porista saatu opiskelukokemus on hyödyksi kaikkialla

Pori opiskelijakaupunkina houkutteli Bogdania, koska ennen opintojaan hän oli työskennellyt Porissa jo monta vuotta. Sekä Pori että koko muu Satakunta on tullut hänelle vuosien varrella tutuksi ja täällä pystyy hyvin kasvattamaan verkostoaan. Porin kampus sijaitsee hyvällä paikalla ja kaupungissa on myös mahdollista jatkaa opintoja AMK-tutkinnon jälkeen.

Englanninkieliset matkailuopinnot voivat johtaa mihin tahansa päin maailmaa. Bogdan kertoi tekevänsä harjoittelunsa Satakunnan alueella, ja tiedostaa tutkinnon SAMKissa tarjoavan hyvät eväät työskentelyyn kansainvälisesti. Harjoittelun voi suorittaa myös ulkomailla tai muualla Suomessa.

Valmistuttuaan Bodgan olisi tyytyväinen saadessaan markkinointiin liittyvän työn. Hän on myös kiinnostunut yrittäjyydestä, johon tutkinto antaa hyvät eväät.

Lue lisää International Tourism Management -tutkinto-ohjelmasta Bogdan Enacica istuu rakennuksen vieressä pihalla.

Bogdan Enacica

  • Opiskelee International Tourism Management -tutkinto-ohjelmassa
  • Kolmannen vuoden opiskelija
  • 33-vuotias
  • Valo- ja videokuvaaja

Jaa tämä sivu

Toni Aaltonen palvelinhuoneessa.

Innovaatio SAMKissa – Tekoälypalvelin vauhdittaa oppimista

SAMKin uusi tekoälypalvelin avaa ovia opiskelijoiden syvemmälle oppimiselle. SAMKissa rakennettu ainutlaatuinen tekoälypalvelin on suunniteltu erityisesti opetuksen ja tutkimuksen käyttöön. Mistä oikein on kyse, lehtori Toni Aaltonen?

Maisemakuva Kroatiasta

Eemil suoritti tradenomiopintojen harjoittelun Kroatiassa

Eemil Kaappa aloitti tradenomiopinnot SAMKissa vuonna 2022, koska opinnot tukevat hänen toimintaansa yrittäjänä. Eemilin yritys suunnittelee tarrasarjoja, ja yritys on työllistänyt opiskelijoita SAMKista. Eemil opiskelee yrittäjän tutkinto-ohjelmassa.

Opiskelijoita istuu sohvilla.

SAMKista ennätysmäärä opiskelijoita työelämään

SAMKista valmistuu vuosittain merkittävä joukko uusia osaajia vahvistamaan varsinkin Satakunnan elinvoimaa. Viime vuonna valmistui ennätykselliset 1232 opiskelijaa, joista 226 suoritti YAMK-tutkinnon. Mitä kaikkea on tehty, jotta tähän hienoon tulokseen päästiin?