Harjoittelupaikan kautta kiinni työelämästä kirurgisella osastolla

Sairaanhoitajaksi alkusyksystä valmistunut Taru Järviö työllistyi omalle alalleen suoraan viimeisestä harjoittelupaikastaan.

17.1.2021 | Teksti: Jertta Peltomäki | Kuva: Jertta Peltomäki

Taru järviö poseeraa lähikuvassa.
Sairaanhoitajaksi alkusyksystä valmistunut Taru Järviö työllistyi omalle alalleen suoraan viimeisestä harjoittelupaikastaan.

Taru aloitti sairaanhoitajan opintonsa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tammikuussa 2016. Esikoisen synnyttyä perhe muutti takaisin kotiseudulle.

– Päätimme palata takaisin tukiverkon läheisyyteen, jotta saisin opintoni käytyä sujuvammin loppuun, Taru kertoo.

Siirtohaun kautta opinnot jatkuivat SAMKissa sujuvasti. Jyväskylässä tehdyt ensimmäisen vuoden opinnot sai sisällytettyä SAMKin opintosuunnitelmaan.

Tarun toinen lapsi syntyi kesällä 2019, vuosi ennen suunniteltua valmistumista.

– Tuleva työllistyminen valmistumisen jälkeen mietitytti opiskeluaikoina, sillä työkokemus jäi vähäiseksi. Kesät kuluivat pitkälti kotona lasten kanssa ja työkokemus rajoittui harjoitteluihin, Taru kertoo.

Korona viivästytti valmistumista - työpaikka järjestyi siitä huolimatta

Viimeinen 10 viikon syventävä harjoittelujakso oli tarkoitus suoritta keväällä 2020 ja valmistumisen aika olisi ollut kesäkuussa 2020. Koronatilanteen vuoksi harjoittelujakso kuitenkin peruttiin ja valmistuminen siirtyi. Kesätyöpaikka kuitenkin järjestyi aikaisemmasta harjoittelupaikasta Satasairaalan kirurgiselta osastolta, ja Taru sai samalla hyväksiluettua kesätöillä syventävät harjoittelujaksot.

Taru valmistui sairaanhoitajaksi elokuussa 2020.

– Suosittelen osoittamaan kiinnostusta kesätöihin rohkeasti ja aktiivisesti harjoittelupaikoissa, Taru kehottaa.

Uskallus hypätä rohkeasti vaativaltakin tuntuvaan osastotyöhön on kantanut hedelmää, sillä työsuhde on jatkunut tähän päivään asti. Työnkuva kirurgisella osastolla vaatii useita eri taitoja.

Taru nauttii työn monipuolisuudesta. Työpäivät alkavat aina raportilla. Päivään kuuluu vitaalielintoiminnoista huolehtiminen, kuten verenpaineen tai ruumiinlämmön mittaukset. Työkuvaan kuuluu muun muassa potilaiden valmisteleminen leikkauksiin, leikkausten jälkeinen seuranta, sekä lääke- ja nestehoito.

Kirurgisella osastolla ollaan tiiviissä moniammatillisessa yhteistyössä muun muassa lääkäreiden, fysioterapeuttien ja farmaseutin kanssa. Oleellinen osa työtä ovat myös puhelut potilaiden omaisten kanssa, sekä yhteistyö kotisairaanhoidon ja terveyskeskusten kanssa potilaan siirtyessä jatkohoitoon.

– Joka päivä tulee jotain uutta ja haasteista selviäminen opettaa luottamaan omaan osaamiseen, Taru sanoo.

SAMKin ammattitaitoiset opettajat ja laaja opetussuunnitelma luovat vankan pohjan työelämän haasteille. Harjoittelupaikat taas ovat hyvä väylä opiskelijoiden työllistymiselle.

Taru Järviö kuljettaa hoitotarvikekärryä sairaalan käytävällä.

Taru Järviö

Koulutusohjelma: Hoitotyö

Työpaikka: Satasairaalan kirurginen osasto

17.1.2021 | Teksti: Jertta Peltomäki | Kuva: Jertta Peltomäki

Lisää aiheesta

Rollaattori puuportaiden edessä ulkona.
| SAMK

YAMK-opinnäyte: Onnistunut osastokuntoutus tukee ikääntyneen kotona asumista

Vanhustyön YAMK-opiskelija Meri Huhtanen arvioi ja kehitti opinnäytetyönään ikääntyneiden osastokuntoutusjaksojen toimintaympäristöä ja sen vaikutusta toimintakykyyn ja kotona asumiseen. Tutkimukseen osallistuneiden ikääntyneiden mukaan akuuttihoidon jälkeisen osastokuntoutusjakson vaikutus toimintakyvyn palautumisen, sairaalasta kotiutumisen ja kotona asumisen tukena oli merkittävä.
Lähikuva Aune Isosompista.
| Hyvinvointi ja terveys

Aune Isosomppi sai haavahoidon oppeja erikoistumiskoulutuksessa

Aune Isosomppi on ensimmäinen Espoon sairaalan palkkaama henkilö haavahoitajan toimeen. Oppinsa hän on saanut muun muassa haavahoidon erikoistumiskoulutuksesta.

Uusimmat uutiset

Henkilöstöpäivässä palkitut ryhmäkuvassa Porin kampuksen ala-aulassa.
| SAMK

Henkilöstöpäivässä palkittiin ansioituneita samkilaisia

Henkilöstöpäivässä palkittiin vuoden 2021 ansioituneita samkilaisia. Palkituiksi tulivat vuoden menestystarina, aloite, hanketoimija, julkaisija, viestijä, opettaja ja samkilainen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

On SAMK staff day, deserving employees of the year 2021 were awarded in various categories including the success story, the initiative, the project operator, the publisher, the communicator, the teacher, and the SAMK person of the year. #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/deserving-samk-employees-awarded-on-staff-day/

Satakunnan korkean teknologian säätiö tukee satakuntalaisia korkean teknologian hankkeita.

Apurahahaku on käynnissä 30.9. asti.

Lue lisää: http://www.teknologiasaatio.fi/sivu/

#satakunta

Merenkulkualan koulutuksella on Raumalla pitkät juuret. Lehtori @JanneLahtinen4 pohtii Navigator-lehdessä merenkulkualan koulutuksen historiaa ja tulevaisuutta. @NavMagFi #katsetulevaisuuteen
https://navigatormagazine.fi/blogit/mastossa-on-kayty-eika-itkettanyt-yhtaan/

Sali täynnä! 👏👏
Tänään virallisesti alkoi meidän käytännön yhteistyö @SatakunnanAMK ja #friitalankoulu kanssa.
Lisäämme aisteihin ja aistiherkkyyksiin liittyvää tietoutta, kehitämme #aistiesteettomyystyokalu myös lasten käyttöön ja eiköhän jotain tutkimustakin ole vireillä 🤩

Johtamisjuonia-blogissa pureudutaan ajankohtaisiin johtamiseen liittyviin aiheisiin, niin SAMKin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin kirjoittamana. Ensimmäisessä blogikirjoituksessa on pohdittu huonon johtamisen merkitystä työpahoinvoinnin taustalla.
https://johtamisjuonia.samk.fi