Harjoittelupaikan kautta kiinni työelämästä kirurgisella osastolla

Sairaanhoitajaksi alkusyksystä valmistunut Taru Järviö työllistyi omalle alalleen suoraan viimeisestä harjoittelupaikastaan.

17.1.2021 | Teksti: Jertta Peltomäki | Kuva: Jertta Peltomäki

Taru järviö poseeraa lähikuvassa.
Sairaanhoitajaksi alkusyksystä valmistunut Taru Järviö työllistyi omalle alalleen suoraan viimeisestä harjoittelupaikastaan.

Taru aloitti sairaanhoitajan opintonsa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tammikuussa 2016. Esikoisen synnyttyä perhe muutti takaisin kotiseudulle.

– Päätimme palata takaisin tukiverkon läheisyyteen, jotta saisin opintoni käytyä sujuvammin loppuun, Taru kertoo.

Siirtohaun kautta opinnot jatkuivat SAMKissa sujuvasti. Jyväskylässä tehdyt ensimmäisen vuoden opinnot sai sisällytettyä SAMKin opintosuunnitelmaan.

Tarun toinen lapsi syntyi kesällä 2019, vuosi ennen suunniteltua valmistumista.

– Tuleva työllistyminen valmistumisen jälkeen mietitytti opiskeluaikoina, sillä työkokemus jäi vähäiseksi. Kesät kuluivat pitkälti kotona lasten kanssa ja työkokemus rajoittui harjoitteluihin, Taru kertoo.

Korona viivästytti valmistumista - työpaikka järjestyi siitä huolimatta

Viimeinen 10 viikon syventävä harjoittelujakso oli tarkoitus suoritta keväällä 2020 ja valmistumisen aika olisi ollut kesäkuussa 2020. Koronatilanteen vuoksi harjoittelujakso kuitenkin peruttiin ja valmistuminen siirtyi. Kesätyöpaikka kuitenkin järjestyi aikaisemmasta harjoittelupaikasta Satasairaalan kirurgiselta osastolta, ja Taru sai samalla hyväksiluettua kesätöillä syventävät harjoittelujaksot.

Taru valmistui sairaanhoitajaksi elokuussa 2020.

– Suosittelen osoittamaan kiinnostusta kesätöihin rohkeasti ja aktiivisesti harjoittelupaikoissa, Taru kehottaa.

Uskallus hypätä rohkeasti vaativaltakin tuntuvaan osastotyöhön on kantanut hedelmää, sillä työsuhde on jatkunut tähän päivään asti. Työnkuva kirurgisella osastolla vaatii useita eri taitoja.

Taru nauttii työn monipuolisuudesta. Työpäivät alkavat aina raportilla. Päivään kuuluu vitaalielintoiminnoista huolehtiminen, kuten verenpaineen tai ruumiinlämmön mittaukset. Työkuvaan kuuluu muun muassa potilaiden valmisteleminen leikkauksiin, leikkausten jälkeinen seuranta, sekä lääke- ja nestehoito.

Kirurgisella osastolla ollaan tiiviissä moniammatillisessa yhteistyössä muun muassa lääkäreiden, fysioterapeuttien ja farmaseutin kanssa. Oleellinen osa työtä ovat myös puhelut potilaiden omaisten kanssa, sekä yhteistyö kotisairaanhoidon ja terveyskeskusten kanssa potilaan siirtyessä jatkohoitoon.

– Joka päivä tulee jotain uutta ja haasteista selviäminen opettaa luottamaan omaan osaamiseen, Taru sanoo.

SAMKin ammattitaitoiset opettajat ja laaja opetussuunnitelma luovat vankan pohjan työelämän haasteille. Harjoittelupaikat taas ovat hyvä väylä opiskelijoiden työllistymiselle.

Taru Järviö kuljettaa hoitotarvikekärryä sairaalan käytävällä.

Taru Järviö

Koulutusohjelma: Hoitotyö

Työpaikka: Satasairaalan kirurginen osasto

17.1.2021 | Teksti: Jertta Peltomäki | Kuva: Jertta Peltomäki

Lisää aiheesta

Rollaattori puuportaiden edessä ulkona.
| SAMK

YAMK-opinnäyte: Onnistunut osastokuntoutus tukee ikääntyneen kotona asumista

Vanhustyön YAMK-opiskelija Meri Huhtanen arvioi ja kehitti opinnäytetyönään ikääntyneiden osastokuntoutusjaksojen toimintaympäristöä ja sen vaikutusta toimintakykyyn ja kotona asumiseen. Tutkimukseen osallistuneiden ikääntyneiden mukaan akuuttihoidon jälkeisen osastokuntoutusjakson vaikutus toimintakyvyn palautumisen, sairaalasta kotiutumisen ja kotona asumisen tukena oli merkittävä.
Lähikuva Aune Isosompista.
| Hyvinvointi ja terveys

Aune Isosomppi sai haavahoidon oppeja erikoistumiskoulutuksessa

Aune Isosomppi on ensimmäinen Espoon sairaalan palkkaama henkilö haavahoitajan toimeen. Oppinsa hän on saanut muun muassa haavahoidon erikoistumiskoulutuksesta.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Syksyn 2021 korkeakoulujen yhteishakuun jätettiin valtakunnallisesti yhteensä noin 34 400 hakemusta. Kaikkien haussa olleiden AMK-tutkintojen keskuudesta yhdeksänneksi suosituin oli SAMKin Liiketalouden verkkototeutus. @yleuutiset #katsetulevaisuuteen
https://yle.fi/uutiset/3-12102237

SAMKiin oli syksyn hauissa yhteensä 3033 hakijaa. Valtakunnallisessakin vertailussa huippusuosituksi nousi Liiketalouden verkkototeutus, johon oli yli tuhat hakijaa. #yhteishaku #katsetulevaisuuteen
https://www.samk.fi/uutiset/syksyn-haut-paattyivat-liiketalouden-verkkototeutus-edelleen-huippusuosittu/

Kuvataiteen opiskelijat ovat luoneet taideteoksia, jotka johdattelevat katsojansa seikkailulle tulevien mestareiden mielenmaisemaan. Näyttely on avoinna SAMK Taidekoulun kampuksen galleriassa lokakuun alkupuolelle asti. #katsetulevaisuuteen #kuvataide
https://www.samk.fi/uutiset/kahden-kerroksen-vakea-taidekoulun-sadonkorjuu/

Huittisista Urjalaan johtava Taikayöntie on yksi maamme virallisista matkailuteistä. Reitti halutaan uuteen kukoistukseen. SAMKin vetämä ideointitilaisuus pidetään Punkalaitumen kunnantalossa torstaina 30.9. @kokemaenjoki #samk #katsetulevaisuuteen
https://www.kokemaenjokilaakso.fi/2021/09/14/taikayontie-uuteen-kukoistukseen-ja-matkailukartalle/

Uunituoreessa videossa esitellään, miten elinkaaren aikaista hiilijalanjälkeä on arvioitu KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen pilottikohteissa. #hiilijalanjälki #hiilikädenjälki #katsetulevaisuuteen #kestävästiamk
https://youtu.be/nNZTPqrNjeA