Harjoittelu ulkomailla lisäsi rohkeutta ja itsenäisti

Syyskuussa 2018 sosionomiopiskelija Hanna Rinta-Hoiska pakkasi laukkunsa ja lähti kolmeksi kuukaudeksi harjoitteluun Espanjaan Fuengirolaan. Paikaksi valikoitui suomalainen päiväkerho.

2.1.2020 | Teksti: Iida Alavillamo, SAMKin opiskelija | Kuva: Hanna Rinta-Hoiska, SAMKin opiskelija

Hanna Rinta-Hoiska seisoo kallion kielekeellä auringon paisteessa.

Vapaa-ajallaan Hanna kävi muun muassa Gibraltarilla ja Marokossa ja kiersi Espanjaa. Kuvassa Hanna on Gibraltarin maisemissa.

Perinteisen opiskelijavaihdon lisäksi SAMKin opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa ulkomailla myös harjoittelujaksonsa. Kansainvälistä harjoittelua suorittavalla opiskelijalla on mahdollisuus apurahaan.

Espanjan kiireettömyys houkutti

Alkuvuodesta 2018 Hanna alkoi selvitellä mahdollisia harjoittelupaikkoja ja otti yhteyttä Fuengirolassa sijaitsevaan päiväkerhoon.

– Ajankohta ja elämäntilanne sattuivat olemaan sopivat lähteä harjoitteluun ulkomaille ja koska opiskelijavaihdot ovat kestoltaan pidempiä, kolme kuukautta harjoittelua tuntui turvalliselta vaihtoehdolta.

Kun Hanna oli saanut hyväksynnän harjoitteluun päiväkerholta, alkoi itse hakuprosessi, johon kuului lomakkeiden ja hakemuksien täyttämistä ja muita käytännön asioiden hoitamista. Kaiken tarvittavan avun Hanna kertoo saaneensa SAMKin kv-toimiston henkilökunnalta. Loppukeväästä lähtö Espanjaan varmistui. Kolmen muun suomalaisen tytön kanssa jaettava soluasunto löytyi netistä.

Hanna halusi nähdä uudenlaista kulttuuria ja ympäristöä ja millaista elämä muualla on. Espanjassa kiinnosti rento elämäntapa ja kiireettömyys.

– Espanjalaisilla ei ole kiirettä eikä stressiä aikatauluista. Jos sovitaan lounastreffit kello 14, paikalle saatetaan saapua 14.45, eikä siitä loukkaannuta, koska se on täysin normaalia heille.

Partion ohjaus toi vaihtelua harjoitteluun

Koska päiväkerholla ei ollut tarjota riittävästi tunteja, he ehdottivat, että Hanna toimisi myös suomalaisten 5–­­­­­­17-vuotiaiden lasten partiolippukunnan vetäjänä muutaman muun ohjaajan kanssa kaksi kertaa viikossa.

– Olin pienimpien lasten, sudenpentujen, ohjaajana ja opettelimme esimerkiksi solmujen tekemistä ja rinkan pakkaamista. Lapset pääsivät myös viikonloppuleirille.

Ulkomaille lähtö on kasvattanut ja tuonut lisää rohkeutta.

SAMK tukee hyvin harjoitteluun lähtöä ja on joustava.

– Kynnys kokeilla uusia asioita ei ole enää niin suuri, enkä enää mieti, että mitä jos epäonnistun, vaan lähden rohkeasti kokeilemaan. Kun menee yksin vieraaseen maahan ja mukavuusalueen ulkopuolelle, kehittyy ja itsevarmuus kasvaa. Nykyään on ollut helpompaa mennä esimerkiksi työhaastatteluihin ja muihin jännittäviin tilanteisiin ja luotan itseeni enemmän.

Opiskelijavaihtoon tai kansainväliseen harjoitteluun lähtöä Hanna suosittelee lämpimästi:

– Jos vain elämäntilanne antaa myöden niin kannattaa ehdottomasti lähteä! En keksi mitään huonoa sanottavaa kokemuksesta.

Hanna RInta-Hoiska kävelee kapealla kadulla ison tiiliseinämän vierellä.

Kuka? Mitä? Missä?

Kuka?
Hanna Rinta-Hoiska, 23, sosiaali- ja terveysalan opiskelija Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

Mitä?
Suoritti kansainvälisen harjoittelun Espanjan Fuengirolassa.

Missä?
Suomalaisessa päiväkerhossa syksyllä 2018.

2.1.2020 | Teksti: Iida Alavillamo, SAMKin opiskelija | Kuva: Hanna Rinta-Hoiska, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Ihmisiä kokouksessa.
| Hyvinvointi ja terveys

Taideterapeutista halutaan laillistettu ammatti – SAMKissa kuvataideterapiaa opetetaan sosiaalialan koulutuksen sisällä

Suomen johtavat taideterapian asiantuntijat ovat kokoontuneet SAMKissa vedotakseen sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiuruun taideterapeutin ammatin laillistamisen puolesta.
Meri Kallio SAMKin Porin kampuksen kuntosalilla.
| Hyvinvointi ja terveys

Meri Kallio – opiskelijoiden voimanoston SM-nainen ja sosionomiopiskelija

SAMKin sosionomiopiskelija Meri Kallio voitti huhtikuussa opiskelijoiden klassisen voimanoston SM-kisat Tampereella. Valmentaja Jani Kuusisto kertoo syystäkin ylpeänä, että erityisen hienon Merin suorituksesta tekivät koko kisan kovimmat pisteet – miehet mukaan lukien.

Uusimmat uutiset

Riitta Tempakka merenkulun simulaattoreilla.
| Kestävä kehitys

SAMK mukana Climate University -verkostossa

Helsingin yliopisto koordinoi Climate University -verkostoa, jossa on mukana valtaosa suomalaisista korkeakouluista. Ajatuksena on jakaa yhteisellä alustalla maksuttomia verkkokursseja korkeakoulujen ja kaikkien sellaisten käyttöön, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnan kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvistä asioista.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Hopeaharjun palvelukodissa on kokeiltu kahden kuukauden ajan soivan kelopuun vaikutusta mielenterveyskuntoutujiin. Tuotteen tutkiminen mielenterveyskuntoutujien käytössä on uraauurtavaa. Kokeilu on osa Satakunta Testbed -hanketta. @SatakunnanKansa
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009001556.html

On SAMK staff day, deserving employees of the year 2021 were awarded in various categories including the success story, the initiative, the project operator, the publisher, the communicator, the teacher, and the SAMK person of the year. #thinkfuture
https://www.samk.fi/en/uutiset/deserving-samk-employees-awarded-on-staff-day/

Satakunnan korkean teknologian säätiö tukee satakuntalaisia korkean teknologian hankkeita.

Apurahahaku on käynnissä 30.9. asti.

Lue lisää: http://www.teknologiasaatio.fi/sivu/

#satakunta

Merenkulkualan koulutuksella on Raumalla pitkät juuret. Lehtori @JanneLahtinen4 pohtii Navigator-lehdessä merenkulkualan koulutuksen historiaa ja tulevaisuutta. @NavMagFi #katsetulevaisuuteen
https://navigatormagazine.fi/blogit/mastossa-on-kayty-eika-itkettanyt-yhtaan/

Sali täynnä! 👏👏
Tänään virallisesti alkoi meidän käytännön yhteistyö @SatakunnanAMK ja #friitalankoulu kanssa.
Lisäämme aisteihin ja aistiherkkyyksiin liittyvää tietoutta, kehitämme #aistiesteettomyystyokalu myös lasten käyttöön ja eiköhän jotain tutkimustakin ole vireillä 🤩