Digital Campus tarjoaa inspiraatiota verkko-opetukseen

SAMKin julkaisusarjassa on ilmestynyt Digital Campus – ratkaisuja joustavaan oppimiseen. Se kertoo koulutuksen digitalisaation käytännön sovelluksista ja niiden edellytyksistä SAMKin Kuninkaisten digikampuksella.

Naisopiskelija läppärin kanssa SAMK-kampus Porin kirjastossa.
Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita Porin kampuksella. Kuva: Tomi Glad

Toimintatapaa on kehitetty aktiivisesti viimeisten vuosien ajan yhä enemmän joustavan opiskelun mahdollistavaan suuntaan. Kirjan toimittivat lehtorit Kimmo Kallama ja Jonna Koivisto, jotka esittelevät kirjan vastaamalla muutamaan kysymykseemme.

Miksi kirja kannattaa lukea?

Jonna: Kirja on koostettu pitkän pohdinnan jälkeen, ja lopulta haluttiin koota yksien kansien väliin Kuninkaisten toimintaa esitteleviä esimerkkejä. Teos toimii inspiraationa sekä verkko-opetusta harkitsevalle että jo pidempään verkko-opetusta toteuttaneelle opettajalle. Myös opiskelijoille teos tarjoaa uutta näkökulmaa esittelemällä tehtyjä ratkaisuja opettajan silmin.

Kimmo: Kirja toimii toivottavasti sekä inspiraation lähteenä että käytännön käsikirjana koulutuksen ammattilaisille. Myös työnantajille ja tuleville opiskelijoille kirja toimii porttina aikuiskoulutuksen moderniin arkeen.

Kenen erityisesti toivotte lukevan?

Jonna ja Kimmo: Kollegoiden korkeakouluissa ja muiden koulutuksen ammattilaisten. Teos sopii kaikille verkko-opetusta kiinnostuneille. Luettavissa on paljon konkretiaa pedagogisen tahtopuheen sijaan.

Nosta kirjasta jokin sinua ilahduttanut asia…

Jonna: Ilahduttavaa oli toimittaa teosta, jossa kaikki kirjoittajat olivat äärimmäisen sitoutuneita yhteiseen projektiin ja aikatauluun. Tämä kuvaa hyvin Kuninkaisten kampuksen toimintatapaa muutenkin: yhdessä sovitaan tavoitteista ja jokainen soutaa aktiivisesti samaan suuntaan. Loistavaa tiimityöskentelyä, josta kertoo myös se, että monessa kirjan artikkelissa on monta kirjoittajaa.

Kimmo: Erityisen hienoa oli se, että koko tiimi osallistui aktiivisesti julkaisun suunnitteluun ja tekstin tuottamiseen. Tämä kuvastaa sitä ajattelua, että oppiminen on koko organisaation asia ja kaikki osallistuvat sen tuottamiseen tehtävänimikkeestä huolimatta.

Julkaisu on saatavissa Theseuksessa ja muun muassa SAMKin kampuskirjastoista sekä kampuskaupunkien kaupunginkirjastoista. Jos haluat jakaa julkaisua netissä joltain tietyltä aukeamalta alkaen, katso aukeamittain selailtava versio issuusta.

Jaa tämä sivu

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

Tubettaja Roni Bäck seisoo kädet levitettyinä vihreänsävyisessä Pelisellissä.

Peliselli avattiin juhlallisesti käyttöön – Katso kuvagalleria!

Perjantaina 24.11. järjestetty Well Played -tapahtuma keräsi yhteen RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä elämykselliseen iltapäivään. Samalla vihittiin käyttöön uusi peli- ja elämyslaboratorio Peliselli.