Anu päätti ryhtyä markkinoinnin ammattilaiseksi

Anu Brander valmistui luovan markkinoinnin (tradenomi, AMK) tutkinto-ohjelmasta syksyllä 2021 ja toimii nyt työllisyysasiantuntijana Porin seudun kuntakokeilussa.

Tietokone ja vihko pöydällä

Anu Brander aloitti opintonsa syksyllä 2018, kun oli merkonomitutkinnon suoritettuaan ollut kahden lapsen kotiäitinä jo tovin. Brander haki opintopaikkaa kahdesta eri tutkinto-ohjelmasta, mutta päätyi markkinoinnin opiskelijaksi, koska markkinointi kiinnosti häntä erityisesti.

Tutkinto mahdollistaa paljon ja avaa ovia

Opintojen aikana Brander ei osannut kuvitella, mihin työhön päätyisi, mutta oli varma siitä, että markkinointi houkutti enemmän kuin myynti – työmahdollisuuksien laajuutta hän ei osannut kuvitellakaan.

– Tradenomitutkinto on yleishyödyllinen ja se on mahdollistanut hakemaan mitä ihmeellisimpiä töitä.

Työttömänä Brander ehti olla neljä kuukautta ennen kuin nappasi itselleen työpaikan lukuisten hakemusten ja haastatteluiden jälkeen nykyisen työpaikkansa opastuspuolelta. Asiantuntijapaikkaa hakiessaan hänelle tarjottiin työtä opastuksesta, jonka hän otti vastaan ja kahdeksan kuukauden jälkeen hän siirtyikin jo haluamaansa rooliin asiantuntijana.

– SAMK valmisti siihen, että oli kaikki hakupaperit ja muut viimeisen päälle kunnossa, mikä varmasti nopeutti työnhakua.

Brander kertoo aiemman työnsä asiakaspalvelussa olleen hyvin hyödyllistä opastuksessa ja saaneensa harjoittelunsa kautta hyvät valmiudet englannin kieleen. Harjoittelunsa hän suoritti SAMKin Soteekissa.

Lyhyessä ajassa Brander on siirtynyt työssään vaativuusluokassa jo korkeimmalle tasolle ja viihtyy hyvin saavuttaessaan jo haluamansa roolin. Esimiesrooleja olisi mahdollista tavoitella, mutta Brander viihtyy paremmin arjen töitä tehden. Branderin työpaikalla on valitettavasti suuri vaihtuvuus, mutta tämä mahdollistaa talon sisältä eri roolien löytymisen, mikäli haluaa siirtyä jatkossa muihin töihin.

Kysyttäessä tulevaisuudensuunnitelmista Brander kertoo nauttivansa tämänhetkisestä tilanteestaan, eikä ole ajatellut tulevaisuutta sen suuremmin. Jatkokoulutus ylemmän AMKin suorittamisesta samalla alalla on käynyt mielessä, mutta tämä on vielä pitkän ajan päässä.

Vinkkejä opiskelijoille on muutama

– Malttia, vaikkei heti natsaisi.

Näin Brander vastaa, kun häneltä kysytään vinkkejä opiskelijoiden työnhakuun opintojen jälkeen. Hän myös painottaa opintojen aikana verkostoitumista; työnhaku voi olla vaikeaa ilman suhteita. Brander kannustaa vielä opiskelijoita olemaan avoimia eri työvaihtoehdoille, vaikka oman alan kouluttautunutta ei haettaisikaan – moni ala kaipaa vain korkeakoulutasoista tutkintoa, jotta työntekijä voidaan kouluttaa ja perehdyttää juuri siihen rooliin, mihin hän on hakenut.

Lue lisää liiketalouden opinnoista Anu Brander 2

Anu Brander

  • Anu Brander, 35-vuotias kahden lapsen äiti
  • Tradenomi (AMK)
  • Sosiaalinen – hänelle ei tee tiukkaa olla erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä
  • Aiempi työkokemus: erilaiset toimistotyöt, kala- ja lihamyynti, siivous, lastenhoito ja parkkiruutujen maalaus!

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.