Anu päätti ryhtyä markkinoinnin ammattilaiseksi SAMKin kautta

Anu Brander valmistui luovan markkinoinnin (tradenomi, AMK) tutkinto-ohjelmasta syksyllä 2021 ja toimii nyt työllisyysasiantuntijana Porin seudun kuntakokeilussa.

23.1.2023 | Teksti: Fanny Tommila, SAMKin opiskelija | Kuva: Anu Brander ja Pixabay

Tietokone ja vihko pöydällä

Anu Brander aloitti opintonsa syksyllä 2018, kun oli merkonomitutkinnon suoritettuaan ollut kahden lapsen kotiäitinä jo tovin. Brander haki opintopaikkaa kahdesta eri tutkinto-ohjelmasta, mutta päätyi markkinoinnin opiskelijaksi markkinoinnin kiinnostaessa.

Tutkinto mahdollistaa paljon ja avaa ovia

Opintojen aikana Brander ei osannut kuvitella, mihin työhön päätyisi, mutta oli varma siitä, että markkinointi houkutti enemmän kuin myynti – työmahdollisuuksien laajuutta hän ei osannut kuvitellakaan.

– Tradenomitutkinto on yleishyödyllinen ja se on mahdollistanut hakemaan mitä ihmeellisimpiä töitä.

Työttömänä Brander ehti olla neljä kuukautta ennen kuin nappasi itselleen työpaikan lukuisten hakemusten ja haastatteluiden jälkeen nykyisen työpaikkansa opastuspuolelta. Asiantuntijapaikkaa hakiessaan hänelle tarjottiin työtä opastuksesta, jonka hän otti vastaan ja kahdeksan kuukauden jälkeen hän siirtyikin jo haluamaansa rooliin asiantuntijana.

– SAMK valmisti siihen, että oli kaikki hakupaperit ja muut viimeisen päälle kunnossa, mikä varmasti nopeutti työnhakua.

Brander kertoo aiemman työnsä asiakaspalvelussa olleen hyvin hyödyllistä opastuksessa ja saaneensa harjoittelunsa kautta hyvät valmiudet englannin kieleen. Harjoittelunsa hän suoritti SAMKin Soteekissa.

Lyhyessä ajassa Brander on siirtynyt työssään vaativuusluokassa jo korkeimmalle tasolle ja viihtyy hyvin saavuttaessaan jo haluamansa roolin. Esimiesrooleja olisi mahdollista tavoitella, mutta Brander viihtyy paremmin arjen töitä tehden. Branderin työpaikalla on valitettavasti suuri vaihtuvuus, mutta tämä mahdollistaa talon sisältä eri roolien löytymisen, mikäli haluaa siirtyä jatkossa muihin töihin.

Kysyttäessä tulevaisuudensuunnitelmista Brander kertoo nauttivansa tämänhetkisestä tilanteestaan, eikä ole ajatellut tulevaisuutta sen suuremmin. Jatkokoulutus ylemmän AMKin suorittamisesta samalla alalla on käynyt mielessä, mutta tämä on vielä pitkän ajan päässä.

Vinkkejä opiskelijoille on muutama

– Malttia, vaikkei heti natsaisi.

Näin Brander vastaa, kun häneltä kysytään vinkkejä opiskelijoiden työnhakuun opintojen jälkeen.  Hän myös painottaa opintojen aikana verkostoitumista; työnhaku voi olla vaikeaa ilman suhteita. Brander kannustaa vielä opiskelijoita olemaan avoimia eri työvaihtoehdoille, vaikka oman alan kouluttautunutta ei haettaisikaan – moni ala kaipaa vain korkeakoulutasoista tutkintoa, jotta työntekijä voidaan kouluttaa ja perehdyttää juuri siihen rooliin, mihin hän on hakenut.

Anu Brander 2

Anu Brander

  • Anu Brander, 35-vuotias kahden lapsen äiti
  • Tradenomi (AMK)
  • Sosiaalinen - hänelle ei tee tiukkaa olla erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä
  • Aiempi työkokemus: erilaiset toimistotyöt, kala- ja lihamyynti, siivous, lastenhoito ja parkkiruutujen maalaus!

23.1.2023 | Teksti: Fanny Tommila, SAMKin opiskelija | Kuva: Anu Brander ja Pixabay

Lisää aiheesta

Nuori nainen istuu katsomassa kannettavaa tietokonetta.
| Opinnot ja opetus

Liiketalouden opiskelija Saraa kiinnostaa tulevaisuudessa yrittäjyys

Sara Yli-Kärkelä päätyi SAMKiin opiskelemaan luovaa markkinointia. Hän on nyt toisen vuoden tradenomiopiskelija, ja hän on viihtynyt SAMKissa hyvin. Sara haluaisi tehdä tulevaisuudessa markkinointia jollekin yritykselle.
Juho Grönroos sohvalla kannettavan tietokoneen kanssa
| Liiketoiminta

Liiketalous alkoi kiinnostaa Juhoa jo peruskoulussa

Juho Grönroos aloitti SAMKissa liiketalouden opinnot 2021 syksyllä, suuntautumisena taloushallinto. Ajatus liiketalouden opinnoista heräsi jo peruskoulun loppuvaiheilla.

Uusimmat uutiset

Jenniina poseeraamassa tietokoneen äärellä.
| Opinnot ja opetus

Matkailualan monipuolisuus sai kiinnostumaan opinnoista

Jenniina Matinaho opiskelee toista vuotta matkailualan opintoja Porin kampuksella. Matkailualan opinnoista sai kiinnostumaan alan monipuolisuus sekä sen tarjoamat laajat työllistymismahdollisuudet.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html