Anu päätti ryhtyä markkinoinnin ammattilaiseksi

Anu Brander valmistui luovan markkinoinnin (tradenomi, AMK) tutkinto-ohjelmasta syksyllä 2021 ja toimii nyt työllisyysasiantuntijana Porin seudun kuntakokeilussa.

Tietokone ja vihko pöydällä

Anu Brander aloitti opintonsa syksyllä 2018, kun oli merkonomitutkinnon suoritettuaan ollut kahden lapsen kotiäitinä jo tovin. Brander haki opintopaikkaa kahdesta eri tutkinto-ohjelmasta, mutta päätyi markkinoinnin opiskelijaksi, koska markkinointi kiinnosti häntä erityisesti.

Tutkinto mahdollistaa paljon ja avaa ovia

Opintojen aikana Brander ei osannut kuvitella, mihin työhön päätyisi, mutta oli varma siitä, että markkinointi houkutti enemmän kuin myynti – työmahdollisuuksien laajuutta hän ei osannut kuvitellakaan.

– Tradenomitutkinto on yleishyödyllinen ja se on mahdollistanut hakemaan mitä ihmeellisimpiä töitä.

Työttömänä Brander ehti olla neljä kuukautta ennen kuin nappasi itselleen työpaikan lukuisten hakemusten ja haastatteluiden jälkeen nykyisen työpaikkansa opastuspuolelta. Asiantuntijapaikkaa hakiessaan hänelle tarjottiin työtä opastuksesta, jonka hän otti vastaan ja kahdeksan kuukauden jälkeen hän siirtyikin jo haluamaansa rooliin asiantuntijana.

– SAMK valmisti siihen, että oli kaikki hakupaperit ja muut viimeisen päälle kunnossa, mikä varmasti nopeutti työnhakua.

Brander kertoo aiemman työnsä asiakaspalvelussa olleen hyvin hyödyllistä opastuksessa ja saaneensa harjoittelunsa kautta hyvät valmiudet englannin kieleen. Harjoittelunsa hän suoritti SAMKin Soteekissa.

Lyhyessä ajassa Brander on siirtynyt työssään vaativuusluokassa jo korkeimmalle tasolle ja viihtyy hyvin saavuttaessaan jo haluamansa roolin. Esimiesrooleja olisi mahdollista tavoitella, mutta Brander viihtyy paremmin arjen töitä tehden. Branderin työpaikalla on valitettavasti suuri vaihtuvuus, mutta tämä mahdollistaa talon sisältä eri roolien löytymisen, mikäli haluaa siirtyä jatkossa muihin töihin.

Kysyttäessä tulevaisuudensuunnitelmista Brander kertoo nauttivansa tämänhetkisestä tilanteestaan, eikä ole ajatellut tulevaisuutta sen suuremmin. Jatkokoulutus ylemmän AMKin suorittamisesta samalla alalla on käynyt mielessä, mutta tämä on vielä pitkän ajan päässä.

Vinkkejä opiskelijoille on muutama

– Malttia, vaikkei heti natsaisi.

Näin Brander vastaa, kun häneltä kysytään vinkkejä opiskelijoiden työnhakuun opintojen jälkeen. Hän myös painottaa opintojen aikana verkostoitumista; työnhaku voi olla vaikeaa ilman suhteita. Brander kannustaa vielä opiskelijoita olemaan avoimia eri työvaihtoehdoille, vaikka oman alan kouluttautunutta ei haettaisikaan – moni ala kaipaa vain korkeakoulutasoista tutkintoa, jotta työntekijä voidaan kouluttaa ja perehdyttää juuri siihen rooliin, mihin hän on hakenut.

Lue lisää liiketalouden opinnoista Anu Brander 2

Anu Brander

  • Anu Brander, 35-vuotias kahden lapsen äiti
  • Tradenomi (AMK)
  • Sosiaalinen – hänelle ei tee tiukkaa olla erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä
  • Aiempi työkokemus: erilaiset toimistotyöt, kala- ja lihamyynti, siivous, lastenhoito ja parkkiruutujen maalaus!

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat mukana OP Länsi-Suomen pankinjohtaja Jani Raukko (vas.), SAMKin osaamisaluejohtaja Jari Iisakkala, SAMKin kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi, OP Länsi-Suomen henkilöstöjohtaja Anna Tomula ja OP Länsi-Suomen toimitusjohtaja Matti Kiuru.

SAMK ja OP Länsi-Suomi vahvistavat yhteistyötään – tavoitteena opiskelijoiden taloustaitojen tukeminen ja työllistyminen

SAMK ja OP Länsi-Suomi ovat solmineet kumppanuussopimuksen. Sopimus syventää jo vuosia jatkunutta yhteistyötä, jonka tavoitteena on tukea opiskelijoiden taloustaitoja, työllistymismahdollisuuksia sekä finanssialan opetuksen kehittämistä.