SAMKin kansainväliset koulutukset herättivät laajaa kiinnostusta

Erillishaku SAMKin kansainvälisiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. Koulutuksiin oli keskimäärin noin 28 hakemusta yhtä aloituspaikkaa kohden.

Kaksi opiskelijaa kumartuneena työpöytien ääreen. Two students bent over their desks.
SAMK:n opiskelijoita Porin kampuksella 6.11.2023. Kuva: Tomi Glad / Glad Media Oy

Haussa olleet koulutukset alkavat syksyllä 2024. Kuvassa matkailun opiskelijoita Porin kampuksella.

SAMKiin tehtiin yhteensä lähes 9 500 hakemusta. Yksittäisiä hakijoita oli yli 5 500. Tutkinnot herättivätkin laajaa kiinnostusta myös kansainvälisesti. SAMKiin oli hakijoita 82 eri kansalaisuudella. Hakijoista 98,5 % oli ulkomailta. Tällä hetkellä SAMKissa opiskelee yli 1 000 ulkomaalaista tutkinto-opiskelijaa 85 eri maasta.

– Kansainvälistä opiskelijarekrytointia on kehitetty suunnitelmallisesti valituissa kohdemaissa erityisesti Aasiassa. Keskeisiksi rekrytointialueiksi on valittu muun muassa Vietnam, Indonesia ja Intia. Siellä on paljon korkeakouluikäisiä nuoria, joista suuri osa haluaa opiskella korkeakoulussa ulkomailla. Opiskelijarekrytointiin panostaminen on nostanut hakijamääriä, toteaa opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala.

Tänä vuonna SAMKissa otettiin käyttöön pakollinen englannin kielen testitulos. Hakijoilta vaaditaan voimassa oleva ja riittävä englannin testitulos normaalien hakukelpoisuusvaatimusten täyttymisen lisäksi.

SAMKissa oli hakukohteena seitsemän ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta ja yksi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus. Eniten hakijoita, yli 2 600, oli International Business -tutkinto-ohjelmaan. Toiseksi eniten hakijoita, yli 2 000, oli International Tourism Management -tutkinto-ohjelmaan.

Nyt haussa olleet koulutukset alkavat ensi syksynä. Kevään 2024 korkeakoulujen toisen yhteishaun hakuaika on 13.-27.3.2024. Silloin haussa ovat syksyllä alkavat suomenkieliset tutkinto-ohjelmat.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, p. 044 710 3012, janne.santala@samk.fi

Jaa tämä sivu

Kimppu valkoisia ja vaaleanpunaisia kukkia

SAMKista valmistui joulukuussa yhteensä 356 opiskelijaa

SAMKista valmistui joulukuussa 356 opiskelijaa. Valmistuneista 63 suoritti YAMK-tutkinnon. Yhteensä SAMKista valmistui vuonna 2023 ennätysmäärä, 1232 opiskelijaa.

SAMKin opiskelijoita kirjastossa.

Haku kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin alkoi

Haku englanninkielisiin koulutuksiin on käynnissä 17.1.2023 asti. SAMKissa on haettavana seitsemän ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta ja yksi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus.

Kimppu valkoisia ja vaaleanpunaisia kukkia

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee valmistuneita.