Well Played kutsuu elämykselliseen iltapäivään

– Halusimme tarjota RoboAI:n yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille mahdollisuuden tutustua avautuvaan Peliselliin ja RoboAI:n toiminnallisiin rasteihin sekä nostaa lasillisen pikkujoulujen kunniaksi, iloitsevat järjestäjät Sari Merilampi ja Janika Tommiska.

Kuvassa kolme henkilöä pelaa korttia.
Well played -tapahtuma toimii hyvin työhyvinvointitilaisuutena esim. teknologia-alan yrityksille, joten tulkaa ihmeessä paikalle, järjestäjät yllyttävät.

Well played -tapahtuma toimii hyvin työhyvinvointitilaisuutena esim. teknologia-alan yrityksille, joten tulkaa ihmeessä paikalle, järjestäjät yllyttävät.

Perjantaina 24. marraskuuta klo 13-18 Porin SAMK-kampuksella järjestettävä Well Played -tapahtuma tarjoaa kävijöille monipuolista näkemistä ja kokemista. Mentalisti Tommi Viikinkosken juontaman tilaisuuden avaa järjestävien Peliselli ja RoboRFID -hankkeiden osalta Sari Merilampi ja Mirka Leino. Sitten vuoron saa Suomen suosituin tubettaja Roni Bäck, joka pitää inspiraatiopuheen elämyksellisyydestä pelillisyyden ja teknologian maailmassa ja julistaa Pelisellin avatuksi. Yhteistyökumppaneita aktivoidaan ja rentoutetaan tämän jälkeen toiminnallisilla ja pelillisillä rasteilla. Osallistujilla on mahdollisuus kokeilla mm. aistiluolan rentoutus- ja moniaistikokemuksia, pelata mokkepeliä VR-laseilla, osallistua mobiilirobotin jumppakierrokseen tai tutustua RoboAI:n uusiin robottikoiriin sosiaalisten robottien rastilla.

– Rastikierroksen jälkeen haluamme tarjota yhteistyökumppaneille lasin kuohuvaa ja pientä syötävää pikkujoulujen hengessä. Samalla voi tutustua tarkemmin Peliselliin. Toivomme, että hauskan iltapäivän ohessa voimme verkostoitua ja keskustella yhdessä tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksista, Merilampi summaa.

Robottikoirien mainos.
Tapahtumassa nimetään RoboAI-tiimin uudet robottikoirat! Jätä nimiehdotuksesi!

Mikä on avautuva Peliselli?

Peliselli palvelee laajasti eri toimijoita – tekniikan alan näkökulmasta se on peli- ja elämyslabra, sosiaali- ja terveysalalle se on teknologia(tieto)pankki ja sidosryhmätoimijoille palvelumuotoilutehdas. Ennen kaikkea se on kohtaamispaikka, josta voi saada tukea ja apua hyötypelien, elämysteknologian, pelillisyyden sekä tarinallisuuden käyttöön ja kehittämiseen.
– Sanoisin sen olevan toimialojen sulatusuuni, kertoo hankkeen projektipäällikkö Janika Tommiska.

Porin kampukselle rakennettu muunneltava tila tarjoaa mahdollisuuden monenlaiseen toimintaan. Opiskelijoille Peliselli tarjoaa mahdollisuuden kokeilla eri teknologioita ja kehittää opsikelijaprojekteja. Myös opettajat voivat hyödyntää tilaa projektioppimiseen ja monialaiseen opetukseen.

Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään 17.11. mennessä!

Tapahtuma järjestetään osana RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen Peliselli- ja RoboRFID -hankkeita. Peliselli-hanketta rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan Unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. RoboRFID-hanketta rahoittaa Suomen Akatemia.

Lisätiedot:
Sari Merilampi, p. 044 710 3171, sari.merilampi@samk.fi
Mirka Leino, p. 044 710 3182, mirka.leino@samk.fi

RoboAI:n logo sekä EU: sosiaalirahaston eu-logot.

Tampereen Yliopiston, Suomen Akatemian ja Satakunnan ammattikorkeakoulun logot.

Jaa tämä sivu

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Susanna Kunvik (oikealla) toimii SAMKissa erikoistutkijana sekä projektipäällikkönä RAVI- ja Mind Nutrition tutkimushankkeissa. Kuvassa myös Mind Nutrition -tutkimushankkeen tutkija ja ravitsemusasiantuntija Elina Nevala.

SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik mukana luomassa Suomeen ensimmäistä työikäisten ruokasuositusta

Suomeen laaditaan ensimmäistä kertaa työikäisten ruokasuositus, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisten työikäisten terveyttä ja työkykyä. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan nimeämä työryhmä on aloittanut suositusten valmistelun, ja mukana on myös SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.