Teknologia Työnä – tutustu satakuntalaisiin teknologia-alan yrityksiin ja työllisty

SAMK Teknologia Työnä -verkostoitumistapahtuma 2019

Satakunnan osuus Suomen viennistä on nyt 6.9 %, kun väestöosuus on 4%. | satamittari.fi

Satakunnan teknologia-alan kehittyminen ja väestörakenteen muutos on muuttanut työvoiman osaamistarvetta. Mahdollisuudet osaajien pitämiseksi Satakunnassa paranevat, kun tarve osaavalle henkilöstölle alueella kasvaa.

Tapahtumassa satakuntalaiset yritykset ja työnhakijat kohtaavat

Teknologia työnä -tapahtuma on kohtaus- ja verkostoitumispaikka alueen yrityksille sekä uusia mahdollisuuksia kartoittaville tekijöille. SAMK-kampus Porin Agora-saliin saapuu noin 40 satakuntalaista teknologia-alan yritystä kertomaan työmahdollisuuksista ja yritysten toiminnasta. Työnhakijat pääsevät tutustumaan ja keskustelemaan suoraan yritysten edustajien kanssa tulevista osaamistarpeista. Viime vuoden tapahtuma avasi ovia SAMKin opiskelijoille niin harjoittelu- kuin työpaikkojen suhteen.

Työpaikka saattaa löytyä yllättävältäkin taholta

Satakunnassa toimivat monipuoliset ja isot toimijat työllistävät osaavaa henkilökuntaa myös yrityksen sisäisissä toiminnoissa. Esimerkiksi ICT-osaajille on kysyntää ja kunnat tarvitsevat ympäristöosaamista.

Lisätietoja päivän ohjelmasta. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille satakuntalaisista teknologiayrityksistä kiinnostuneille.

Vinkki opiskelijoille: CV-työpajat

Tiesitkö, että valtaosa opiskelijoiden CV:stä on kilpailukyvyltään heikkoja muutaman perusvirheen takia? Opiskelijan kannattaa panostaa ansioluetteloonsa. Se on paras käyntikortti työelämään iloisen ja reippaan asenteen lisäksi. Iltapäivän aikana tapahtumassa järjestetään myös CV-työpajoja SAMKin opiskelijoille. Tarkoituksena on pohtia mm. miten tehdään hyvä ansioluettelo ja miten välttää CV:ssä yleisimmät virheet. Pajoihin on ennakkoilmoittautuminen.

SAMK Teknologia Työnä -verkoistoitumistapahtuma SAMK Teknologia Työnä -verkoistoitumistapahtuma

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.