Matkailun kehittämiskeskuksen kokoomajulkaisu valottaa matkailualan tulevaisuutta

Matkailun kehittämiskeskuksen kokoomajulkaisussa aiheina ovat toiminnan keskeiset teemat: kestävä kehitys, digitaalisuus, kansainvälistyminen, osaamisen ja työllisyyden lisääminen sekä relevantit aiheet kuten hyvinvointi sekä ruoka- ja pyörämatkailu.

Punainen mökki veden äärellä.

Matkailun kehittämiskeskus aktivoi ja tukee matkailuyrittäjiä liiketoimintansa uudistamisessa ja kasvussa sekä osaamisen vahvistamisessa. Kokoomajulkaisun tavoitteena on kerätä ja tuoda keskuksen osaamista esiin laajalla rintamalla sekä lisätä tietoutta asiantuntijoidemme osaamisesta.

– Kehittämiskeskus aktivoi matkailualan yhteistyötä käynnistämällä verkostoja ja yhdistämällä toimijoita. Toiminnan kautta satakuntalainen matkailutoimiala pysyy alan valtakunnallisen ja kansainvälisen kehityksen tahdissa. Kehittämiskeskuksen toiminta on ketterää ja yrityslähtöistä; tulokset hyödyntävät konkreettisina käytännön työkaluina alan toimijoita ja sidosryhmiä, Matkailun kehittämiskeskuksen tutkimuspäällikkö Saila Valkeaniemi kirjoittaa esipuheessaan.

– Panostuksia matkailun kehittämiseen tarvitaan ja nämä satsaukset tuovat alueelle konkreettisesti elinvoimaisuutta ja hyvinvointia monilla eri tavoin. Matkailun suuntana on kestävä ja turvallinen tulevaisuus – yhdessä mahdollistamme sen, Valkeaniemi lisää.

Voit lukea Matkailun kehittämiskeskuksen kokoomajulkaisun Theseus -palvelussa.

Tutustu kokoomajulkaisuun

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Kuvassa ryhmä RoboAI:n tutkijoita poseeraa kameralle.

RoboAI juhlii 5-vuotista taivaltaan näyttävällä robottien ohimarssilla 26.4. klo 14

Keväällä 2019 toimintansa aloittanut SAMKin ja Tampereen yliopiston Porin yksikön yhteinen tutkimus- ja tuotekehityskeskus on vakiinnuttanut asemansa alueen teknologisena suunnannäyttäjänä.

Naishenkilö pipetoi näytettä laboratoriossa valkoinen takki päällään.

Tutkimuskeskus WANDER – Innovaatioita ja ratkaisuja paikallisiin sekä globaaleihin haasteisiin

Huhtikuussa julkaistu Tutkimuskeskus WANDERin kokoomajulkaisu tarjoaa katsauksen keskuksen laaja-alaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.