Matkailun kehittämiskeskuksen kokoomajulkaisu valottaa matkailualan tulevaisuutta

Matkailun kehittämiskeskuksen kokoomajulkaisussa aiheina ovat toiminnan keskeiset teemat: kestävä kehitys, digitaalisuus, kansainvälistyminen, osaamisen ja työllisyyden lisääminen sekä relevantit aiheet kuten hyvinvointi sekä ruoka- ja pyörämatkailu.

Punainen mökki veden äärellä.

Matkailun kehittämiskeskus aktivoi ja tukee matkailuyrittäjiä liiketoimintansa uudistamisessa ja kasvussa sekä osaamisen vahvistamisessa. Kokoomajulkaisun tavoitteena on kerätä ja tuoda keskuksen osaamista esiin laajalla rintamalla sekä lisätä tietoutta asiantuntijoidemme osaamisesta.

– Kehittämiskeskus aktivoi matkailualan yhteistyötä käynnistämällä verkostoja ja yhdistämällä toimijoita. Toiminnan kautta satakuntalainen matkailutoimiala pysyy alan valtakunnallisen ja kansainvälisen kehityksen tahdissa. Kehittämiskeskuksen toiminta on ketterää ja yrityslähtöistä; tulokset hyödyntävät konkreettisina käytännön työkaluina alan toimijoita ja sidosryhmiä, Matkailun kehittämiskeskuksen tutkimuspäällikkö Saila Valkeaniemi kirjoittaa esipuheessaan.

– Panostuksia matkailun kehittämiseen tarvitaan ja nämä satsaukset tuovat alueelle konkreettisesti elinvoimaisuutta ja hyvinvointia monilla eri tavoin. Matkailun suuntana on kestävä ja turvallinen tulevaisuus – yhdessä mahdollistamme sen, Valkeaniemi lisää.

Voit lukea Matkailun kehittämiskeskuksen kokoomajulkaisun Theseus -palvelussa.

Tutustu kokoomajulkaisuun

Jaa tämä sivu

Naisella on päässään EEG-käyrää mittaava aivopipo.

RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen kokoomajulkaisu tutustuttaa laajaan ja monialaiseen toimintaan

Keskuksen ensimmäinen kokoomajulkaisu kokoaa yhteen 19 asiantuntija-artikkelia Industry, Health, Green ja Intelligent Systems -osakokonaisuuksien teemojen alle.

Tubettaja Roni Bäck seisoo kädet levitettyinä vihreänsävyisessä Pelisellissä.

Peliselli avattiin juhlallisesti käyttöön – Katso kuvagalleria!

Perjantaina 24.11. järjestetty Well Played -tapahtuma keräsi yhteen RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä elämykselliseen iltapäivään. Samalla vihittiin käyttöön uusi peli- ja elämyslaboratorio Peliselli.

Talo ja sinne johtava tie

Hae pilottikohteeksi ja mittauta uudisrakennuksesi hiilijalanjälki

SAMKissa on käynnissä kaksivuotinen Satakuntalainen ratkaisumalli rakennuksen hiilijalanjäljen optimoimiseksi RAKSU -hanke. Hankkeessa tehdään tutkimustyötä ja kehitetään ratkaisumallia rakennushankkeen hiilijalanjäljen optimoimiseksi rakennuksen suunnitteluvaiheessa.