Kestävä kehitys keskiössä Merilogistiikan tutkimuskeskuksen kokoomajulkaisussa

Merilogistiikan tutkimuskeskuksen ensimmäinen kokoomajulkaisu sisältää yhdeksän asiantuntija-artikkelia teemoinaan vihreä siirtymä, huoltovarmuus, oppiminen ja osaamisen lisääminen, digitaalisten työkalujen käyttö laivanrakennuksessa ja logistiikkaketjuissa sekä terveys ja hyvinvointi.

Kuva mereltä kohti satamaa. Satamassa nostureita.

Merilogistiikan tutkimuskeskuksessa tehdään alan tutkimusta ja tuote- sekä palvelukehitystä kansallisissa ja kansainvälisissä projekteissa yhdessä eri toimijoiden kanssa. Kokoomajulkaisun tavoitteena on kerätä ja tuoda keskuksen osaamista esiin laajalla rintamalla sekä lisätä tietoutta asiantuntijoidemme osaamisesta.

– Tutkimus- ja kehittämishankkeet rakennetaan yritysten tarpeiden pohjalta, millä varmistetaan, että hankkeiden tulokset jalkautuvat yrityskenttään ja sidosryhmille konkreettisina käytännön työkaluina. Globaalissa maailmassa kukaan ei ”elä pullossa”, ja Merilogistiikan tutkimuskeskuskin toimii paikallisesti, alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Se on satakuntalainen toimija, jolle maailma on avoinna ja joka on maailmalle avoin, Merilogistiikan tutkimuskeskuksen tutkimuspäällikkö Minna Keinänen-Toivola kirjoittaa esipuheessaan.

Voit lukea Merilogistiikan tutkimuskeskuksen kokoomajulkaisun Theseus -palvelussa.

Kokoomajulkaisun toimitus- ja julkaisu on rahoitettu MeriLoki-hankkeella (Merilogistiikan tutkimuskeskuksen kohdennetuilla toimilla meri-, logistiikka- ja huoltovarmuusosaamista ja yrityksille kasvua Satakunnassa). MeriLoki rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Tutustu kokoomajulkaisuun 

Jaa tämä sivu

Susanna Kunvik (oikealla) toimii SAMKissa erikoistutkijana sekä projektipäällikkönä RAVI- ja Mind Nutrition tutkimushankkeissa. Kuvassa myös Mind Nutrition -tutkimushankkeen tutkija ja ravitsemusasiantuntija Elina Nevala.

SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik mukana luomassa Suomeen ensimmäistä työikäisten ruokasuositusta

Suomeen laaditaan ensimmäistä kertaa työikäisten ruokasuositus, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisten työikäisten terveyttä ja työkykyä. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan nimeämä työryhmä on aloittanut suositusten valmistelun, ja mukana on myös SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat Puustellin HR-asiantuntija Eemeli Kakko (kuvassa vasemmalla), SAMKin kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi ja osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta sekä Puustellin tehtaanjohtaja Tarmo Vesimäki.

SAMK ja Puustelli syventävät yhteistyötään kumppanuusohjelmassa

SAMK ja Puustelli Group Oy ovat tehneet pitkään yhteistyötä, joka vahvistuu nyt entisestään Puustellin liittyessä SAMKin uuteen kumppanuusohjelmaan.