Hae pilottikohteeksi ja mittauta uudisrakennuksesi hiilijalanjälki

KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen tavoitteena on jalkauttaa Satakuntaan osaamista vähähiiliseen rakentamiseen liittyen. Osallistumalla hankkeen pilotointiin saat yrityksellesi valmiiksi jo osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. Osallistuminen on maksutonta.

Karhunpesä-kerrostalo rakennusvaiheessa.
SAMK osallistui keväällä 2020 Ympäristöministeriön laatiman rakennuksen hiilijalanjäljen laskentamallin pilotointiin laatimalla hiilijalanjälkilaskelman MVR-Yhtymä Oy:n rakenteilla olevaan Karhunpesä-kerrostaloon.

SAMK osallistui keväällä 2020 Ympäristöministeriön laatiman rakennuksen hiilijalanjäljen laskentamallin pilotointiin laatimalla hiilijalanjälkilaskelman MVR-Yhtymä Oy:n rakenteilla olevaan Karhunpesä-kerrostaloon.

­Hankkeen tavoitteena on jalkauttaa Satakuntaan osaamista vähähiiliseen rakentamiseen liittyen.

– Osallistumalla hankkeen pilotointiin saat siis yrityksellesi valmiiksi jo osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin, kertoo projektipäällikkö Mari Kujala.

Pilottikohteeksi valituille rakennushankkeille tehdään oma hiilijalanjälkilaskelma. Hankkeen kautta on mahdollista saada myös maksutonta ohjausta ja neuvontaa rakennuksen hiilijalanjälkiteemaan liittyen. Pilottikohteen tarvitsee toimittaa hankkeen käyttöön ainoastaan kohteen sähköiset rakennuspiirustukset. Osallistuminen on maksutonta.

Millaiset kohteet sopivat pilottikohteiksi?

Pilottikohteiksi haetaan erityyppisiä uudisrakennushankkeita. Toiveena on saada mukaan myös kohteita, jotka on mallinnettu ja joista on olemassa 3D-tietomalli. Kujala kannustaa hakemaan rohkeasti mukaan hankkeeseen.

– Pilottikohteeksi voi hakea esimerkiksi urakoitsijat, suunnittelijat ja rakennuttajat. Myös omakotitalojen rakentajat voivat ottaa yhteyttä.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä marraskuun 2020 loppuun mennessä projektipäällikkö Mari Kujalaan, p. 044 710 3277, mari.kujala[at]samk.fi

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeessa tehdään tutkimustyötä ja laaditaan esimerkkikortteja eri rakenneratkaisujen hiilijalanjäljestä sekä eri rakennusmateriaalien vaikutuksesta rakennuksen hiilijalanjälkeen.

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.