Hae pilottikohteeksi ja mittauta uudisrakennuksesi hiilijalanjälki

KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeen tavoitteena on jalkauttaa Satakuntaan osaamista vähähiiliseen rakentamiseen liittyen. Osallistumalla hankkeen pilotointiin saat yrityksellesi valmiiksi jo osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin. Osallistuminen on maksutonta.

Karhunpesä-kerrostalo rakennusvaiheessa.
SAMK osallistui keväällä 2020 Ympäristöministeriön laatiman rakennuksen hiilijalanjäljen laskentamallin pilotointiin laatimalla hiilijalanjälkilaskelman MVR-Yhtymä Oy:n rakenteilla olevaan Karhunpesä-kerrostaloon.

SAMK osallistui keväällä 2020 Ympäristöministeriön laatiman rakennuksen hiilijalanjäljen laskentamallin pilotointiin laatimalla hiilijalanjälkilaskelman MVR-Yhtymä Oy:n rakenteilla olevaan Karhunpesä-kerrostaloon.

­Hankkeen tavoitteena on jalkauttaa Satakuntaan osaamista vähähiiliseen rakentamiseen liittyen.

– Osallistumalla hankkeen pilotointiin saat siis yrityksellesi valmiiksi jo osaamista vähähiiliseen rakentamiseen ja hiilijalanjälkilaskelmiin, kertoo projektipäällikkö Mari Kujala.

Pilottikohteeksi valituille rakennushankkeille tehdään oma hiilijalanjälkilaskelma. Hankkeen kautta on mahdollista saada myös maksutonta ohjausta ja neuvontaa rakennuksen hiilijalanjälkiteemaan liittyen. Pilottikohteen tarvitsee toimittaa hankkeen käyttöön ainoastaan kohteen sähköiset rakennuspiirustukset. Osallistuminen on maksutonta.

Millaiset kohteet sopivat pilottikohteiksi?

Pilottikohteiksi haetaan erityyppisiä uudisrakennushankkeita. Toiveena on saada mukaan myös kohteita, jotka on mallinnettu ja joista on olemassa 3D-tietomalli. Kujala kannustaa hakemaan rohkeasti mukaan hankkeeseen.

– Pilottikohteeksi voi hakea esimerkiksi urakoitsijat, suunnittelijat ja rakennuttajat. Myös omakotitalojen rakentajat voivat ottaa yhteyttä.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä marraskuun 2020 loppuun mennessä projektipäällikkö Mari Kujalaan, p. 044 710 3277, mari.kujala[at]samk.fi

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) KOHISTEN kohti hiilineutraalia rakentamista Satakunnassa -hankkeessa tehdään tutkimustyötä ja laaditaan esimerkkikortteja eri rakenneratkaisujen hiilijalanjäljestä sekä eri rakennusmateriaalien vaikutuksesta rakennuksen hiilijalanjälkeen.

Jaa tämä sivu

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Matias Maja istuu pöydän ääressä ja tekee muistiinpanoja paperille.

Insinööriopiskelija Matias Majan opinnäytetyöaihe syntyi yrityksen tarpeista

Matias Maja on neljännen vuoden energiatekniikan insinööriopiskelija SAMKissa. Kotikaupunki tuntui Porista kotoisin olevalle Matiakselle hyvältä vaihtoehdolta opiskelujen suhteen, eikä se ole odotuksia pettänyt. Pian valmistuva insinööriopiskelija on ollut tyytyväinen SAMKin tarjoamiin puitteisiin sekä opetukseen.