Etsi

Robotiikka Akatemia

Robotiikka Akatemia vahvistaa alueen robotiikan sekä automaation osaamista ja tutkimusta. Akatemiasta kehitetään kansainvälisesti tunnettu koulutus- ja tutkimusympäristö, jota kotimaiset ja globaalit robotiikan kärkiyritykset voivat hyödyntää.

Robotiikka Akatemian toimintaa on mm.

  • Erilaisten kouluvierailujen, puuhapäivien sekä tiedekerhon järjestäminen yläkoululaisille
  • Kilpailut, esim. First Lego League
  • Robotiikkakoulutus peruskoulun ja lukion opettajille
  • Avoin AMK -koulutus, joka tarjoaa  joustavia opintopolkuja lukiolaisille ja ammatillikoululaisille
  • Akatemia-opinnot SAMKin tietojenkäsittelyn ja automaation opiskelijoille

Lisätietoja: Johtaja Petteri Pulkkinen, petteri.pulkkinen[at]samk.fi, p. 044 710 3296

Kaaron koulun kuudesluokkalaiset vierailulla automaatiolaboratoriossa.

Kuva: Pauli Valo

Action-päivä kuudesluokkalaisille

Rauman Kaaron koulun kuudesluokkalaiset vierailivat Action-päivässä SAMKin automaatiolaboratoriossa tutustumassa mm. Pepper-robottiin, lämpökameroihin, YuMi- ja UR5-yhteistyörobotteihin sekä mobiilirobottiin, lisäksi VR-lasien avulla tutustuttiin virtuaalitodellisuuteen. Erityisesti VR-lasit ja Pepper-robotti olivat koululaisten mieleen. ”Me opetimme Pepperin däbäämään”, kertoi Sanja Maijala Kaaron koulun kuudennelta luokalta.

Lego SM-kisat koululaisille

Kuva: Hanna Valtokivi

Yli 200 koululaista kilpailemaan legorobottien mestaruudesta

Yli 200 koululaista ja heidän opettajaansa kokoontuu 15.–16.3. Poriin FIRST LEGO Leaguen SM-kisoihin SAMKin Agora-saliin. Kilpailu kannustaa lapsia innostumaan luonnontieteistä ja teknologiasta. Päivien ohjelma muodostuu robottikisasta, tiedeprojektista ja hauskanpidosta reilun pelin hengessä. 

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy torstaina n. klo 12–14 ja perjantaina n. klo 10–12 (tarkentuu).

Lue lisää tapahtumasta

Automaatioalan koulutusta

Teknologia-ala huutaa! lisätyövoimaa

Satakunnan yritykset tarvitsevat nyt ja tulevaisuudessa lisää valmistavan teollisuuden, sähkön, automaation, robotiikan ja konetekniikan insinöörejä ja diplomi-insinöörejä. Työpaikkoja on näillä aloilla auki satoja. Teknologia-alan yritysten keskeinen haaste on löytää alan osaajia, mikä on merkittävin kasvua rajoittava tekijä tällä hetkellä. Osaavan henkilöstön saatavuus vaikuttaa suoraan yritysten sijoittautumispäätöksiin. Mikäli teknologia-alan työvoimapulaan ei löydetä ratkaisua, yritysten pitää miettiä omaa sijoittumistaan Satakunnassa ja ylipäätään Suomessa. Sama koskee startup-yrityksiä.

Lentopeliä ja läpisyöttöjä -blogi / vararehtori Cimmo Nurmi

Automaatiolaboratorio

Robotit tulevat kaikkien työkavereiksi

Robotti on tehokas tiedon tallentaja ja analysoija. Se suoriutuu näpsäkästi esimerkiksi hallinnollisista esimiestehtävistä, kuten työvuorolistojen laatimisesta.

Moni robotti on hieman ihmisen kaltainen, veikeä hahmo, ja hoivatyössä on esimerkiksi karvapeitteisiä robotteja lemmikin tehtävissä tai nostamassa lapsipotilaita vuodevaatteiden vaihtamisen aikana. Mutta yhtä lailla usea kuljetusrobotti näyttää pyörillä kulkevalta pikkulipastolta.

– Robotit tulevat meidän lähelle, kiinni meihin, sanoo Mirka Leino, SAMKin automaation tutkimusryhmän vetäjä.

Legorobotti

Legorobottien ohjelmointikoulutus

Alkuvuodesta 2018 Satakunnan ammattikorkeakoulu järjestää robotiikka-opintojakson peruskoulun ja lukion opettajille.

SAMKilla on kuusi legorobottia, joita voidaan käyttää ryhmissä. Osallistujien toivotaan kuitenkin tuovan kaikki mahdolliset omassa käytössään olevat legorobotit mukanaan. Jokaisella opiskelukerralla tutustutaan yhden legorobotin toimintoihin ja ohjelmointiin. Opiskelukerran päätteeksi annetaan seuraavan kerran robottia varten kotona tehtävät harjoitusohjelmat. Myös robottien muutos toiseen muotoon tehdään kotona vuorotellen.
Anna meille palautetta

Anna palautetta

Löysitkö etsimäsi? Anna ruusuja tai risuja nettisivuistamme. Pyrimme alati kehittämään sivujamme, jotta voimme palvella käyttäjiämme paremmin. Siirry palautelomakkeeseen klikkaamalla alta.

Palautelomakkeeseen