Etsi

Robotiikka Akatemia

Robotiikka Akatemia vahvistaa alueen robotiikan sekä automaation osaamista ja tutkimusta. Akatemiasta kehitetään kansainvälisesti tunnettu koulutus- ja tutkimusympäristö, jota kotimaiset ja globaalit robotiikan kärkiyritykset voivat hyödyntää.

Robotiikka Akatemian toimintaa on mm.

  • Erilaisten kouluvierailujen, puuhapäivien sekä tiedekerhon järjestäminen yläkoululaisille
  • Kilpailut, esim. First Lego League
  • Robotiikkakoulutus peruskoulun ja lukion opettajille
  • Avoin AMK -koulutus, joka tarjoaa  joustavia opintopolkuja lukiolaisille ja ammatillikoululaisille
  • Akatemia-opinnot SAMKin tietojenkäsittelyn ja automaation opiskelijoille

Lisätietoja: Johtaja Petteri Pulkkinen, petteri.pulkkinen[at]samk.fi, p. 044 710 3296

Pepper on ns. humanoidirobotti, joka ottaa kontaktia ihmiseen. Kuvassa Pepperin kanssa kommunikoi Santeri Saari. (Kuva: Tomi Glad)

Kuva: Tomi Glad

SAMKin robotteja Satakunnan Osuuskaupan toimipisteisiin

Satakunnan Osuuskauppa ja SAMK ovat aloittaneet yhteistyön robotiikan alueella. Robottisovellusten suunnittelusta vastaavat SAMKin robotiikan opiskelijat yhdessä ohjaajiensa kanssa. Tarkoituksena on kokeilla esimerkiksi kauppa- tai pankkiasioinnin yhteydessä tapahtuvia robottien ja ihmisten kohtaamistilanteita Satakunnan Osuuskaupan toimipisteissä.

Lue koko uutinen

Kaaron koulun kuudesluokkalaiset vierailulla automaatiolaboratoriossa.

Kuva: Pauli Valo

Action-päivä kuudesluokkalaisille

Rauman Kaaron koulun kuudesluokkalaiset vierailivat Action-päivässä SAMKin automaatiolaboratoriossa tutustumassa mm. Pepper-robottiin, lämpökameroihin, YuMi- ja UR5-yhteistyörobotteihin sekä mobiilirobottiin, lisäksi VR-lasien avulla tutustuttiin virtuaalitodellisuuteen. Erityisesti VR-lasit ja Pepper-robotti olivat koululaisten mieleen. ”Me opetimme Pepperin däbäämään”, kertoi Sanja Maijala Kaaron koulun kuudennelta luokalta.

Lego SM-kisat koululaisille

Kuva: Hanna Valtokivi

Yli 200 koululaista kilpaili legorobottien mestaruudesta

Yli 200 koululaista ja heidän opettajaansa kokoontui 15.–16.3.2018 Poriin FIRST LEGO Leaguen SM-kisoihin SAMKin Agora-saliin. Kilpailu kannusti lapsia innostumaan luonnontieteistä ja teknologiasta. Päivien ohjelma muodostui robottikisasta, tiedeprojektista ja hauskanpidosta reilun pelin hengessä. 

Lue lisää tapahtumasta

Automaatioalan koulutusta

Teknologia-ala huutaa! lisätyövoimaa

Satakunnan yritykset tarvitsevat nyt ja tulevaisuudessa lisää valmistavan teollisuuden, sähkön, automaation, robotiikan ja konetekniikan insinöörejä ja diplomi-insinöörejä. Työpaikkoja on näillä aloilla auki satoja. Teknologia-alan yritysten keskeinen haaste on löytää alan osaajia, mikä on merkittävin kasvua rajoittava tekijä tällä hetkellä. Osaavan henkilöstön saatavuus vaikuttaa suoraan yritysten sijoittautumispäätöksiin. Mikäli teknologia-alan työvoimapulaan ei löydetä ratkaisua, yritysten pitää miettiä omaa sijoittumistaan Satakunnassa ja ylipäätään Suomessa. Sama koskee startup-yrityksiä.

Lentopeliä ja läpisyöttöjä -blogi / vararehtori Cimmo Nurmi

Automaatiolaboratorio

Robotit tulevat kaikkien työkavereiksi

Robotti on tehokas tiedon tallentaja ja analysoija. Se suoriutuu näpsäkästi esimerkiksi hallinnollisista esimiestehtävistä, kuten työvuorolistojen laatimisesta.

Moni robotti on hieman ihmisen kaltainen, veikeä hahmo, ja hoivatyössä on esimerkiksi karvapeitteisiä robotteja lemmikin tehtävissä tai nostamassa lapsipotilaita vuodevaatteiden vaihtamisen aikana. Mutta yhtä lailla usea kuljetusrobotti näyttää pyörillä kulkevalta pikkulipastolta.

– Robotit tulevat meidän lähelle, kiinni meihin, sanoo Mirka Leino, SAMKin automaation tutkimusryhmän vetäjä.

Legorobotti

Legorobottien ohjelmointikoulutus

Alkuvuodesta 2018 Satakunnan ammattikorkeakoulu järjesti robotiikka-opintojakson peruskoulun ja lukion opettajille.

SAMKilla on kuusi legorobottia, joita voidaan käyttää ryhmissä. Osallistujien toivotaan kuitenkin tuovan kaikki mahdolliset omassa käytössään olevat legorobotit mukanaan. Jokaisella opiskelukerralla tutustutaan yhden legorobotin toimintoihin ja ohjelmointiin. Opiskelukerran päätteeksi annetaan seuraavan kerran robottia varten kotona tehtävät harjoitusohjelmat. Myös robottien muutos toiseen muotoon tehdään kotona vuorotellen.

Lisää aiheesta

| Automaatio ja teollisuus

Teoriasta käytäntöön: Robotiikka Akatemian käytännönläheisyys ihastuttaa

Automaatiolaboratoriossa on nautittu syksyn ajan kansainvälisen kolmikon seurasta, kun belgialainen Maxime Grégoire sekä espanjalaiset Nacho Valero ja Jaime Abril ovat opiskelleet Robotiikka Akatemiassa.
| Automaatio ja teollisuus

Simulaatiolla optimoituja toimintoja ja kustannustehokkuutta

Simulointiympäristöllä uusia ulottuvuuksia tuotannon automatisointiin -hankkeen yhteydessä SAMKille luotiin oma simulointiympäristö. Nyt sitä pääsevät hyödyntämään alueen yritykset, jotka voivat sen avulla kehittää toimintojaan. Sinituote Oy on yksi hyötyjistä.
Anna meille palautetta

Anna palautetta

Löysitkö etsimäsi? Anna ruusuja tai risuja nettisivuistamme. Pyrimme alati kehittämään sivujamme, jotta voimme palvella käyttäjiämme paremmin. Siirry palautelomakkeeseen klikkaamalla alta.

Palautelomakkeeseen