On OK pyytää apua!

Kirjasto hyllyineen ja digitaalisine systeemeineen voi olla aluksi vaikea hahmottaa. Henkilökuntamme neuvoo. Kysy paikan päällä, puhelimitse tai sähköpostilla.

SAMK-kirjasto Pori

SAMK-kirjasto Rauma

SAMK Kuninkaisten kirjasto

SAMK Taidekoulun kirjasto

SAMK-Finna osoitteessa samk.finna.fi

SAMK-Finna kertoo, mitä meillä on, missä se on ja missä muodossa. Suurin osa kirjaston aineistosta on netissä – myös moni kurssikirja.

Käytössäsi on kattavia ammatillisia ja tieteellisiä verkkopalveluita sekä e-kirjojen ja e-lehtien kokoelmia. Pääset niihin omalla läppärilläsi SAMK-Finnassa olevien linkkien kautta kotona ja kampuksella. Voit kirjautua lähes kaikkiin aineistoihin SAMK-ID-tunnuksellasi. Muutamiin aineistoihin kirjaudutaan toisin ja se kerrotaan aineiston kohdalla.

Kun etsit tiettyä kirjaa painettuna tai digitaalisena, aloita kirjoittamalla kirjan nimi SAMK-Finnan hakulaatikkoon. Hakutulos näyttää painetun kirjan sijainnin ja lainatilanteen tai linkin netissä olevaan e-kirjaan.

Kymmenillä kirjastoilla, museoilla ja arkistoilla on Finna-niminen verkkopalvelu. Hae SAMKin kirjaston aineisto aina nimenomaan SAMK-Finnasta osoitteesta samk.finna.fi. Näet silloin oikeat linkit netissä olevaan aineistoon. Lisää samk.finna.fi kirjanmerkkeihisi.

SAMK-Finna

Milloin kirjasto on auki?

Jokaisella kampuksella on kirjasto. Näet aukioloajat SAMK-Finnan etusivulta. Aukioloajoissa on erikseen asiakaspalvelun aika ja omatoimiaika.

Omatoimiaikana kirjaston ovi on kiinni. Asiakaspalvelua ei ole paikan päällä. Pääset Porin ja Rauman kampuskirjastoihin sisälle kirjastokortilla. SAMKin opiskelijat pääsevät kampuksiin ovikoodilla.

Netissä oleva aineisto on aina käytettävissä.

SAMK-Finna

Lainaa kirjastokortilla – käytä Tuudoa

Tarvitset SAMKin kirjastokortin, kun lainaat kurssikirjoja ja muuta aineistoa. Voit käyttää Tuudon kirjastokorttia. Lue ohjeet SAMK-Finnan sivuilta:

Näin saat kirjastokortin

Näin varaat, lainaat, uusit lainoja ja palautat

Pääset omatoimiaikana kirjastokortilla Porin ja Rauman kampuskirjastoihin.

Opiskeletko yksinomaan verkossa? Et tarvitse kirjastokorttia. Löydät netissä olevan aineiston SAMK-Finnasta. Kirjaudut aineistoon SAMK-ID-tunnuksella.

Työskentele kirjastossa

Voit työskennellä kirjastossa itsenäisesti tai vaikkapa ryhmätilassa, kun teitä on useampi. Opiskelijat voivat varata Porin kampuskirjaston ryhmätiloja Outlookissa. Muiden kampuskirjastojen tiloja ei voi varata.

Näin varaat kirjaston ryhmätilan

Voit tulostaa, skannata ja kopioida kampusten laitteilla. Lue ohjeet BYOD-sivuilta kohdasta Tulostuspalvelut.

BYOD

Asenna lukuohjelma e-kirjoille

E-kirjan lataaminen läppäriin muun muassa useita kurssikirjoja sisältävästä Ellibs-verkkokirjastosta vaatii ilmaisen lukuohjelman. Voit asentaa ohjelmat etukäteen.

Asenna Thorium Reader

Asenna Adobe Digital Editions

Henkilö lukee lehteä.

Ammattilehtiä, tiedelehtiä, sanomalehtiä

Käytössäsi on runsaasti ammatillisia ja tieteellisiä lehtiä netissä ja painettuina. Linkit verkkolehtiin ovat SAMK-Finnassa. Katso sen etusivulta vinkkejä kotimaisiin verkkolehtiin tai hae lehden nimellä. Monia suomalaisia digisanomalehtiä voi lukea vain kampusten verkossa.
SAMK-Finna Linkki avautuu uuteen välilehteen
Henkilö käyttää älylaitetta.

Osallistu ja opi

Opit löytämään tarvitsemaasi tietoa ja tutustut kirjaston palveluihin, digitaaliseen tarjontaan sekä SAMK-Finnan käyttöön opiskelijaryhmäsi kirjastoinfossa. Voit lisäksi opiskella itse Kirjasto-Moodlen oppimateriaalien avulla. Kirjasto-Moodle on osa SAMKin Moodlea.
Kirjasto-Moodle Linkki avautuu uuteen välilehteen
Henkilö lukee älylaitetta.

Saavutettavia kirjoja

Monia kirjaston tarjoamia e-kirjoja voi kuunnella. Lisäksi Saavutettavuuskirjasto Celia tuottaa ääni- ja pistekirjoja. Asiakkaaksi voivat liittyä kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi.
Lue lisää saavutettavista kirjoista Linkki avautuu uuteen välilehteen

Lue lisää kirjastopalveluista

Kirjastopalvelut opiskelijalle

Yhteystiedot

SAMK-kirjasto Pori

+358 44 710 3321 kirjasto.pori@samk.fi
Käyntiosoite
Satakunnankatu 23, 28310 Pori
Postiosoite
PL 1001, 28101 Pori

Aukioloajat

kirjasto

SAMK-kirjasto Rauma

+358 44 710 3575 kirjasto.rauma@samk.fi
Käyntiosoite
Satamakatu 26, 26100 Rauma
Postiosoite
PL 211, 26101 Rauma

Aukioloajat

kirjasto

SAMK Kuninkaisten kirjasto

+358 44 710 6325 kirjasto.kuninkainen@samk.fi
Käyntiosoite
Risto Rytin katu 70, 32700 Huittinen
Postiosoite
PL 41, 32701 Huittinen

SAMK Taidekoulun kirjasto

+358 44 710 3321 kirjasto.pori@samk.fi
Käyntiosoite
Paasikivenkatu 24, 38700 Kankaanpää
Postiosoite
PL 76, 38701 Kankaanpää