Verkkototeutukset vetivät hakijoita – SAMKin hakijamäärä nousussa kevään yhteishaussa

SAMKiin oli kevään yhteishaussa ensisijaisia hakijoita 3 900 ja hakemuksia jätettiin yhteensä lähes 12 000. Vetovoima oli aloituspaikkoja kohden keskimäärin 2,97 ensisijaista hakijaa.

SAMKin opiskelijoita luokkatilanteessa, osa etualalla sumeana, tarkennus taaempana oleviin opiskelijoihin.
Maaliskuun yhteishaussa oli suomenkieliset tutkinto-ohjelmat. Kuvassa SAMKin opiskelijoita.

SAMKin hakijamäärä kasvoi selvästi keväästä 2024. Viime keväänä ensisijaisia hakijoita SAMKiin oli reilut 3300 ja hakemuksia jätettiin yhteensä lähes 10 600.

Eniten hakijoita kiinnostivat verkko- ja monimuotototeutuksina tarjottavat AMK-tutkintoon johtavat koulutukset. Uudet suomenkieliset YAMK-tutkinto-ohjelmat kokoava SAMK Master School keräsi myös runsaasti hakijoita.

Sosiaalialan verkkototeutus suosituin hakukohde

SAMKin uusi verkkototeutuksena tarjottava sosiaalialan tutkinto-ohjelma oli haussa olleista koulutuksista vetovoimaisin. Siihen oli ensisijaisia hakijoita 11,77 yhtä aloituspaikkaa kohden. Koulutus on suunniteltu erityisesti niille, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja työllistyä moninaisille sosiaalialan alueille, kuten lastensuojeluun, vammaistyöhön, aikuisten palveluihin tai mielenterveys- ja päihdetyöhön.

– Meidän tavoitteemme on tarjota korkealaatuista koulutusta, joka vastaa ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin tarpeisiin ja samalla tukee opiskelijoiden urakehitystä. Verkkototeutuksen avulla tarjoamme entistä joustavampia mahdollisuuksia opiskella ja yhdistää opinnot työelämään. Tämä on erityisen tärkeää nyt kun aikuiskoulutustukea ei enää myönnetä, kertoo tutkinto-ohjelman opetuspäällikkö Nina Leppälammi

Koulutus tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa sosionomin tutkinto etänä, mahdollistaen opiskelun jopa täysipäiväisen työn ohella.

– Koulutus on selvästi herättänyt suurta mielenkiintoa ja houkutellut hakijoita, jotka arvostavat verkkototeutuksen tarjoamaa joustavuutta, Leppälammi lisää.

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.