Tuotantotekniikan ja tuotantotalouden opintojen mahdollisuudet houkuttelivat Einoa

20-vuotias Eino Korpi opiskelee Satakunnan ammattikorkeakoulussa toista vuotta tuotantotekniikan ja tuotantotalouden insinööriksi. Hän pääsi SAMKiin valintakokeen kautta.

Eino aurinkolasit päässä auringon laskiessa.

Eino opiskelee tuotantotekniikan ja -talouden insinööriksi.

Satakunnan ammattikorkeakoulu ja erityisesti Rauman kampus tuntui Einosta oikealta valinnalta yhteishaun aikana. Eino valitsi tutkinto-ohjelmansa Rauman kampukselta, koska hän harrastaa salibandya Uudessakaupungissa, joten korkeakoulu on lähellä harrastuksia.

Eino nimesi tähän mennessä olleista opintojaksoista mielenkiintoisimmaksi automaatiotekniikan perusteet -opintojakson. Koulutus avaa ovet esimerkiksi robotiikkaan, esimiestehtäviin sekä erilaisiin johtotehtäviin.

– Tuotantotekniikka ja -talous on laaja ala ja tarjoaa hyvät työllistymismahdollisuudet. Haluaisin mahdollisimman nopeasti töihin valmistumisen jälkeen, mutta en tiedä vielä, mikä työ kiinnostaisi eniten, Eino kertoo.

Eino yllättyi siitä, kuinka paljon vapaa-aikaa opiskeluun on kuitenkin mahtunut. Kontaktitunteja on ollut vähemmän esimerkiksi lukioon verrattuna.

– Itsenäistä opiskelua ja ryhmätöitä on ollut enemmän kuin lukiossa, Eino toteaa.

Tuutorointi on sopinut hyvin Einolle

Eino toimii myös tuutorina ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Hän tykkää tutustua uusiin ihmisiin ja on luonteeltaan todella sosiaalinen, joten tuutorina toimiminen on ollut hänelle mieleistä. Tuutoroinnin tarkoituksena on opastaa ensimmäisen vuoden opiskelijoita opintoihin liittyvissä asioissa, sekä ryhmäyttää luokkaa. He pelailivat erilaisia pelejä, ryhmäytymisleikkejä sekä viettivät paljon aikaa yhdessä opintojen alussa. Tuutorit keksivät ja suunnittelivat itse pelit ja aktiviteetit ykkösille – eli ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Eino antoi tuleville ykkösille vinkeiksi kuunnella kontaktitunneilla sekä nauttia opiskeluajasta.

Opiskeluarkeen on sisältynyt myös erilaisia opiskelijatapahtumia vapaa-ajalla. Niissä on ollut kiva käydä uusien opiskelukavereiden kanssa ja ne ovat olleet myös yksi keino verkostoitua SAMKissa ja sen ulkopuolella.

Lue lisää tuotantotalous ja tuotantotekniikka opinnoista Mies kuulokkeet ja lippis päässä.

Eino Korpi

  • Opintojen laajuus on 240 opintopistettä
  • Opiskelee toista vuotta Rauman kampuksella
  • Tuleva tuotantotekniikan ja tuotantotalouden insinööri (AMK)

Jaa tämä sivu

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.