Teknologian käyttöönoton kynnystä halutaan madaltaa ohjauksella, kokeilulla ja lainauksella

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

Hyvinvoinnin apuvälineitä ikäihmiselle.

Tuotteita pääsee kokeilemaan ja osaa voi halutessaan lainata myös kotiinsa. Tällä hetkellä Funteeraamon toimintaa jatkokehitetään. Tarkoituksena käynnistää toiminta uudelleen mahdollisimman pian.

Funteeraamo tavoitti keväällä kuuden viikon kokeilujakson aikana yhteensä lähes 600 kävijää. Toimintaa valmisteltiin vahvassa yhteistyössä asiakkaiden, sote-ammattilaisten, oppilaitosten, yhdistysten ja yritysten kanssa.

– Palaute kokeilujaksolta oli todella hyvää. Tällainen uusi toiminta koettiin tarpeelliseksi ja lainaamolle toivottiin jatkoa. Yhteen paikkaan koottu teknologia ja pienapuvälineet helpottaa laitteisiin tutustumista ja käyttöönoton opastus taas madaltaa kynnystä kokeilla laitteita. Laitteen maksuttomalla lainauksella voidaan kokeilla laitetta ensin kotona ja sitten päättää haluaako laitteen hankkia itselleen yritykseltä, kertovat hankkeen projektisuunnittelija Marjo Mäkelä ja projektipäällikkö Taina Jyräkoski.

Vuoden mittainen Funteeraamo-hyvinvointiteknologialainaamo -hanke päättyi 31.8.2023. Hankkeesta saatujen tulosten mukaan toiminnasta tulee tehdä pysyvää Satakunnassa ja jatkokehittämisestä vastaa loppuvuoden ajan TulKoti-hanke.

Lue lisää Funteeramosta Lue lisää Innokylästä 

Jaa tämä sivu

Lavalla kolme juontajaa ja etualalla juhlaan osallistujat istuvat.

Fysioterapian koulutus juhli 70-vuotista taivaltaan – Katso kuvagalleria

SAMKin Fysioterapian koulutus juhlii tänä vuonna 70 vuoden virstanpylvästä. Koulutus järjesti tämän kunniaksi juhlaseminaarin. Katso kuvakooste juhlista.

Kalle Männistö talvimaisemissa.

Samkilainen kasvo: Kalle Männistö kehittää GEO-oppimisympäristöä SAMKin leivissä sekä tutkii perhosia

Kalle Männistö työskentelee asiantuntijana SAMKin vetämässä Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hankkeessa. Muuten hän toimii biologian ja maantieteen lehtorina Honkajoen yhtenäiskoulussa ja lukiossa, ja sai juuri vuoden opettajapalkinnon ansioistaan näissä oppiaineissa.

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella oli tutustumassa viitisenkymmentä työntekijöiden lasta.

Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella oli tutustumassa viitisenkymmentä työntekijöiden lasta. Iältään lapset olivat 2–14-vuotiaita.