Syksyn haut päättyivät – SAMKiin noin 9 000 hakijaa

Syksyn hakuaika on päättynyt. SAMKiin haki syksyn yhteishaussa ja englanninkielisten koulutusten erillishaussa yhteensä noin 9000 hakijaa. Yhteishaussa yhtä aloituspaikkaa kohti oli keskimäärin 5,18 ensisijaista hakijaa.

SAMKin opiskelijoita kirjastossa.
Satakunnan AMK

Nyt haussa olleet koulutukset alkavat keväällä 2024. Arkistokuva SAMKin kirjastosta.

Syksyn 2023 korkeakoulujen yhteishakuun osallistui valtakunnallisesti yhteensä noin 56 000 hakijaa. SAMKin yhteishaun hakukohteisiin haki yhteensä 2 386 hakijaa, joista 1 114 pyrkii ensisijaisesti SAMKiin. Verrattuna syksyn 2022 yhteishakuun nyt oli valtakunnallisesti noin 13 500 hakijaa enemmän ja SAMKiin noin 400 ensisijaista hakijaa enemmän. Englanninkielisten koulutusten erillishakuun jätettiin yhteensä noin 6 600 hakemusta, mikä on hieman yli 500 hakemusta enemmän kuin syksyllä 2022.

Yhteishaun suosituin tutkinto-ohjelma oli Kuninkaisten kampuksen liiketalouden verkkototeutus, johon oli 635 ensisijaista hakijaa eli 14,1 yhtä aloituspaikkaa kohti. Ylemmistä AMK-tutkinnoista (Master) suosituin oli Hyvinvointipalveluiden kehittäminen ja johtaminen, johon haki 179 ensisijaista hakijaa eli 4,5 yhtä aloituspaikkaa kohden. Englanninkielisten koulutusten erillishaun hakukohteista suosituin oli Porissa päivätoteutuksena toteutettava sairaanhoitajakoulutus, Nursing, johon haki yhteensä noin 4000 pääosin ulkomaista hakijaa.

SAMKissa oli tarjolla kahdeksan tutkintoon johtavaa koulutusta. Hauissa oli mukana AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta päivä-, verkko- ja monimuotototeutuksena sekä kaksi ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta. Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa on yhteensä 215 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa 80.

Opiskelijoiden valinta tutkinto-ohjelmiin tapahtuu todistusvalintojen, valintakokeiden ja valintakurssien avulla syksyn aikana. Koulutukset alkavat tammikuussa 2024.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, p. 044 710 3012

Jaa tämä sivu

Kimppu valkoisia ja vaaleanpunaisia kukkia

SAMKista valmistui joulukuussa yhteensä 356 opiskelijaa

SAMKista valmistui joulukuussa 356 opiskelijaa. Valmistuneista 63 suoritti YAMK-tutkinnon. Yhteensä SAMKista valmistui vuonna 2023 ennätysmäärä, 1232 opiskelijaa.

Kaksi opiskelijaa kumartuneena työpöytien ääreen. Two students bent over their desks.

SAMKin kansainväliset koulutukset herättivät laajaa kiinnostusta

Erillishaku SAMKin kansainvälisiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. Koulutuksiin oli keskimäärin noin 28 hakemusta yhtä aloituspaikkaa kohden.

SAMKin opiskelijoita kirjastossa.

Haku kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin alkoi

Haku englanninkielisiin koulutuksiin on käynnissä 17.1.2023 asti. SAMKissa on haettavana seitsemän ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta ja yksi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus.