Stipendi rakennustietyön ensiapuoppaan tuottaneelle opinnäytetyölle

Diakin sairaanhoitajaopiskelija Corinna Tanken ja SAMKin insinööriopiskelija Suvi Männistön yhteiselle opinnäytetyölle on myönnetty Rakennuskonepäälliköt ry:n stipendi.

Stipendienjakotilaisuudessa Suvi Männistö (vas.) ja Corinna Tanke stipendit kädessä. Keskellä stipendit luovuttanut Juha Helin.

Stipendit luovutti Rakennuskonepäälliköt ry:n puheenjohtaja Juha Helin. Stipendit saivat Suvi Männistö (vas.) ja Corinna Tanke.

Rakennustietyömaiden riskien kartoituksesta koostettu ensiapuoppaan tavoitteena oli parantaa rakennustietyömaiden työturvallisuutta. Opas kokoaa tyypillisimpiä rakennustietyömaihin liittyviä riskejä ja tarjoaa niihin ensiapuopastusta.

Stipendin luovuttaneen Rakennuskonepäälliköt ry:n puheenjohtaja Juha Helinin mukaan opinnäytetyön avulla voidaan parantaa uusien modernien koneiden käytön työturvallisuutta. Stipendi on suuruudeltaan 500 euroa.

Kahden eri korkeakoulun opiskelijan yhteinen opinnäytetyö

Diakin sairaanhoitajaopiskelija Corinna Tanke ja SAMKin insinööriopiskelija Suvi Männistö olivat jo ennestään ystävyksiä. Idea yhteisestä opinnäytetyöstä syntyi alun perin hieman vahingossa, mutta yhteinen kiinnostuksenkohde löytyi pian: rakennustietyömaiden työturvallisuus. Opinnäytetyössä yhdistyvät hienosti eri alojen näkökulmat.

– Aihe ja otsikko muuttuivat työn edetessä, mutta loppupeleissä työssä tulee esiin molempien alojen asioita. Itselle työmaa maailma oli aivan eri maailma sairaalaan verrattuna ja oli hienoa päästä sitäkin näkemään, Corinna Tanke sanoo.

Myös Suvi Männistö painottaa yhteistyön merkitystä.

– Itse opin hoitoalasta kahdeksan kuukauden aikana aivan valtavasti, ja vastaavasti oli hienoa seurata sivusta, miten Corinna innostui työmaista ja kyseli kaiken maan ja taivaan väliltä. Lyhyesti idea oli siis yksinkertaisesti liian hyvä sivuutettavaksi, Männistö sanoo.

Tanke ja Männistö kiittävät saadusta tunnustuksesta.

– Olen todella ylpeä meistä, että olemme tämän saavuttaneet. Yhdessä tämän työn tekeminen oli mahtavin idea, vaikka tekemisen ohella oli ylä- ja alamäkiä. Mutta niistäkin selvisimme yhdessä, Tanke tiivistää.

– Tunnustuksen saaminen aina omasta tehdystä työstä tuntuu hyvältä, ja tässä tapauksessa stipendin saaminen hyvän ystävän kanssa tehdystä opinnäytetyöstä tuntuu aivan mahtavalta, Männistö lisää.

Työn tilaajana oli Destia Oy, joka on yksi Suomen infrarakentamisen suurimmista yrityksistä. Opinnäytetyön lopputuotteena valmistunut opas toteutettiin yhteistyössä Sataedu Nakkilan graafisen suunnittelulinjan opettajan ja kahden opiskelijan kanssa.

Tutustu opinnnäytetyöhön

Jaa tämä sivu

Roope Töykkälä seisoo sillalla kahvikuppi kädessä.

Roope Töykkälä tekee opinnäytetyönsä liittyen tekoälyn käyttöön B2B-myynnissä

Roope Töykkälä opiskelee kolmatta vuotta SAMKissa tradenomiksi. Poriin tie vei yhteishaun todistusvalinnan kautta.

Ryhmä valmistuvia opiskelijoita seisoo lavalla SAMK-screenin edessä.

SAMKissa vietettiin valmistumisjuhlaa 12.6.2024

SAMKissa vietettiin viime viikolla vuosittaista valmistumisjuhlaa eli publiikkia. Juhlaan oli kutsuttu kaikki lukuvuonna 2023–2024 SAMKista AMK- tai YAMK-tutkintoon valmistuneet opiskelijat.

Maarika Iijolainen pitää puhetta valmistumisjuhlassa.

Opinnäytetöiden parhaimmisto palkittiin jälleen Osaaja-kilpailussa

Osaaja on SAMKin opinnäytetyökilpailu, jossa palkitaan vuosittain edellisen kalenterivuoden opinnäytetöiden parhaimmisto. Palkittavan työn arvosanan tulee olla korkein mahdollinen eli 5. Yhteensä kilpailuun osallistui tänä vuonna 134 työtä.