Rakennusinsinöörikoulutus vei uralla eteenpäin

Rakennusala oli Sami Korhoselle jo ennestään tuttu, mutta rakennusinsinöörikoulutus tarjosi mahdollisuuden edetä uralla. Kun työsopimus päättyi eikä jatkosta ollut varmuutta, Korhoselle avautui tilaisuus toteuttaa pitkäaikainen haave opiskeluista.

Mies seisoo rakennustyömaalla.
Rakennusala oli Sami Korhoselle tuttu jo aiemmin, mutta hän halusi kehittyä ja edetä urallaan. Insinöörikoulutus antoi siihen erinomaiset valmiudet.

Opinnot alkoivat avoimen AMK:n kautta noin 40-vuotiaana, ja matka jatkui päiväopiskelijana.

– Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Opiskelu aikuisiällä oli haasteellista, mutta motivaatio vei maaliin, Korhonen sanoo.

Vaikka rakennusinsinöörikoulutuksen tavoiteaika on neljä vuotta, Sami päätti alusta asti valmistua kolmessa vuodessa. Tämä onnistui hyvän suunnittelun ja tehokkaan opiskelutahdin ansiosta. Sami suoritti kursseja myös kesäisin ja harjoittelujen ohessa.

– Päätin heti alussa, että valmistun kolmessa vuodessa, ja pidin siitä kiinni. Hyödynsin verkkokursseja ja yhdistin eri vuosikurssien kursseja tehokkaasti, Korhonen kertoo.

Tärkein vinkki tehokkaaseen opiskeluun on selkeiden tavoitteiden asettaminen ja aktiivinen asenne. Arjen haasteet, perhe ja harrastukset vaativat oman aikansa, mutta vahva motivaatio auttoi saavuttamaan tutkinnon. Opiskelu ei ollut pelkkä muodollisuus, vaan se antoi aidosti eväitä työelämään ja oman osaamisen kehittämiseen.

Luonteva siirtymä työelämään

Opiskeluaika antoi vankan teoriapohjan ja syvensi aiemmin työelämässä karttunutta osaamista. Erityisen hyödylliseksi osoittautui Projektin johtaminen ja sopimustekniikka -kurssi, josta saatu tieto on ollut Samille arvokasta myöhemmissä työtehtävissä. Tärkeintä oli kuitenkin se, että teoriatieto ja käytännön kokemus tukivat toisiaan, sillä alalla tarvitaan monipuolista osaamista.

Valmistuminen sujui luontevasti, ja erityisen hienoa oli saada vakituinen työpaikka juuri sieltä, missä hän oli suorittanut harjoittelun, kesätyön ja opinnäytetyön. Jo opintojen aikana saadut kontaktit ja työkokemus helpottivat siirtymistä työelämään. Verkostoituminen osoittautui tärkeäksi osaksi työllistymistä, sillä opiskeluaikana luodut työelämäkontaktit edesauttoivat harjoittelu- ja työpaikan saamista.

– Verkostoituminen on tärkeää! Kukaan ei tule hakemaan kotoa töihin, vaan oma aktiivisuus ratkaisee. Omat kontaktini auttoivat työpaikan saamisessa, Sami toteaa.

Jaa tämä sivu

Osaamisaluejohtajat Tiina Savola, Riitta Tempakka, Jari Iisakkala ja Heikki Haaparanta sekä opetuksen vararehtori Timo Mattila (keskellä) ovat tyytyväisiä uudistukseen.

SAMK Master School – YAMK-opinnot yhtenä joustavana kokonaisuutena

Uusi SAMK Master School kokoaa yhteen suomenkieliset YAMK-tutkinto-ohjelmat ja tarjoaa opiskelijoille joustavan tavan kehittää osaamistaan. Master School tukee opiskelijoiden ammatillista kasvua ja antaa valmiuksia muuttuvan työelämän tarpeisiin.

Neean mielestä SAMKin kampuksella on viihtyisät opiskelutilat.

Neea Männistön tie restonomiksi – matkailun laaja-alaiset opinnot

Neea Männistö on kolmannen vuoden restonomiopiskelija, joka päätyi opiskelemaan kyseistä alaa sen kiinnostavuuden takia. Neeaa oli pitkään kiinnostanut matkailu ja sen tuomat mahdollisuudet yhteiskunnassa. Hänen opintonsa ovat jo loppuvaiheilla.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.