Opiskelijat sukeltavat vastuullisen lähiruoan maailmaan kansainvälisellä intensiiviviikolla

SAMK järjestää jälleen lokakuun alussa kansainvälisen intensiiviviikon, Business Weekin. Tänä vuonna tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Satakunnan Osuuskaupan kanssa. Teemana on lähiruoka ja ruoan vastuullisuus.

Kuvassa Instagram-sisältöä tekevät opiskelijat Bhanupriya Sarangal Hogeschool PXL:sta ja Dominika Lapinska Hogeschool Rotterdamista.
Viime vuonna vastaavan intensiiviviikon aiheena oli tarinallinen somemarkkinointi. Kuvassa opiskelijat Bhanupriya Sarangal Hogeschool PXL:sta ja Dominika Lapinska Hogeschool Rotterdamista.

Business Weekiin osallistuu SAMKin tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita. Intensiiviviikolle saapuu myös osallistujia Erasmus+-kumppanikorkeakouluista Kroatiasta, Belgiasta ja Hollannista.

Opiskelijat jaetaan ryhmiin, jotka vierailevat Satakunnan Osuuskaupan eri toimipaikoissa, kuten kaupoissa, ravintoloissa ja hotellissa. Näissä yksiköissä opiskelijat tutustuvat Satakunnan Osuuskaupan vastuullisuustoimiin erityisesti lähiruoan osalta.

– Kansainväliset intensiiviviikot ovat opiskelijoille erittäin antoisia. Viikon aikana opittavia asioita saa toteuttaa heti käytännössä ja oppia itse tekemällä. Kansainvälisissä tiimeissä toimiessa pääsee myös vertailemaan toimintatapoja ja oppimaan muilta opiskelijoilta, sanoo SAMKin lehtori Emma Roinila.

Ruoan vastuullisuus osana viestintää

Viikon aikana opiskelijat kehittävät myös viestintätaitojaan vastuullisuuden näkökulmasta. Ohjelmaan sisältyy luentoja ja työpajoja, joissa käsitellään erityisesti sosiaalisen median käyttöä osana vastuullista viestintää.

– Yhteistyö SAMKin kanssa on meille tärkeä tapa tuoda esiin vastuullisuuttamme ruokaan liittyen, erityisesti lähiruoan hankintaan ja sen matkaan meillä, sanoo Satakunnan Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa.

Paikallisen yhteistyön avulla opiskelijat saavat käytännön esimerkkejä siitä, kuinka vastuullisuus ja lähiruoka voidaan yhdistää jokapäiväiseen liiketoimintaan ja viestintään.

– Business Week on Satakunnan Osuuskaupalle oiva mahdollisuus lisätä kansainvälisyyttä omissa toimipaikoissammekin, kun saamme kansainvälisiä opiskelijoita vieraaksemme. Odotuksemme ovat korkealla sekä työpajojen tuotoksista että sosiaalisen median näkyvyydestä opiskelijoiden työn tuloksena, Huhtamaa lisää.

———

Business Week järjestetään 7.–11.10.2024 SAMKin Porin kampuksella ja useissa Satakunnan Osuuskaupan toimipisteissä.

Jaa tämä sivu

SAMK on järjestänyt SuomiAreena-keskusteluja myös aiempina vuosina.

SAMK on mukana SuomiAreenassa

SAMK osallistuu 24.–27.6.2025 järjestettävään SuomiAreenaan. SAMKilla on Kansalaistorilla teltta, jossa on päivittäin vaihtuvia teemoja. Lisäksi SAMK on mukana järjestämässä keskustelua "Suomi elää Länsirannikosta".

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Allekirjoitustilaisuuteen osallistuivat Boliden Harjavallan toimitusjohtaja Antti Kontiainen (vas.), Talent Acquisition Partner Noora Jönkkäri sekä SAMKista osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta ja kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi.

Yhteistyöllä uusia mahdollisuuksia: Boliden Harjavalta ja SAMK syventävät kumppanuuttaan

Boliden Harjavalta ja Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) ovat allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen. Sopimus vahvistaa pitkään jatkunutta kumppanuutta, joka keskittyy erityisesti prosessi- ja materiaalitekniikan korkeakoulutukseen ja sen kehittämiseen.