Opiskelijat sukeltavat vastuullisen lähiruoan maailmaan kansainvälisellä intensiiviviikolla

SAMK järjestää jälleen lokakuun alussa kansainvälisen intensiiviviikon, Business Weekin. Tänä vuonna tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Satakunnan Osuuskaupan kanssa. Teemana on lähiruoka ja ruoan vastuullisuus.

Kuvassa Instagram-sisältöä tekevät opiskelijat Bhanupriya Sarangal Hogeschool PXL:sta ja Dominika Lapinska Hogeschool Rotterdamista.
Viime vuonna vastaavan intensiiviviikon aiheena oli tarinallinen somemarkkinointi. Kuvassa opiskelijat Bhanupriya Sarangal Hogeschool PXL:sta ja Dominika Lapinska Hogeschool Rotterdamista.

Business Weekiin osallistuu SAMKin tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita. Intensiiviviikolle saapuu myös osallistujia Erasmus+-kumppanikorkeakouluista Kroatiasta, Belgiasta ja Hollannista.

Opiskelijat jaetaan ryhmiin, jotka vierailevat Satakunnan Osuuskaupan eri toimipaikoissa, kuten kaupoissa, ravintoloissa ja hotellissa. Näissä yksiköissä opiskelijat tutustuvat Satakunnan Osuuskaupan vastuullisuustoimiin erityisesti lähiruoan osalta.

– Kansainväliset intensiiviviikot ovat opiskelijoille erittäin antoisia. Viikon aikana opittavia asioita saa toteuttaa heti käytännössä ja oppia itse tekemällä. Kansainvälisissä tiimeissä toimiessa pääsee myös vertailemaan toimintatapoja ja oppimaan muilta opiskelijoilta, sanoo SAMKin lehtori Emma Roinila.

Ruoan vastuullisuus osana viestintää

Viikon aikana opiskelijat kehittävät myös viestintätaitojaan vastuullisuuden näkökulmasta. Ohjelmaan sisältyy luentoja ja työpajoja, joissa käsitellään erityisesti sosiaalisen median käyttöä osana vastuullista viestintää.

– Yhteistyö SAMKin kanssa on meille tärkeä tapa tuoda esiin vastuullisuuttamme ruokaan liittyen, erityisesti lähiruoan hankintaan ja sen matkaan meillä, sanoo Satakunnan Osuuskaupan henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa.

Paikallisen yhteistyön avulla opiskelijat saavat käytännön esimerkkejä siitä, kuinka vastuullisuus ja lähiruoka voidaan yhdistää jokapäiväiseen liiketoimintaan ja viestintään.

– Business Week on Satakunnan Osuuskaupalle oiva mahdollisuus lisätä kansainvälisyyttä omissa toimipaikoissammekin, kun saamme kansainvälisiä opiskelijoita vieraaksemme. Odotuksemme ovat korkealla sekä työpajojen tuotoksista että sosiaalisen median näkyvyydestä opiskelijoiden työn tuloksena, Huhtamaa lisää.

———

Business Week järjestetään 7.–11.10.2024 SAMKin Porin kampuksella ja useissa Satakunnan Osuuskaupan toimipisteissä.

Jaa tämä sivu

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Matias Maja istuu pöydän ääressä ja tekee muistiinpanoja paperille.

Insinööriopiskelija Matias Majan opinnäytetyöaihe syntyi yrityksen tarpeista

Matias Maja on neljännen vuoden energiatekniikan insinööriopiskelija SAMKissa. Kotikaupunki tuntui Porista kotoisin olevalle Matiakselle hyvältä vaihtoehdolta opiskelujen suhteen, eikä se ole odotuksia pettänyt. Pian valmistuva insinööriopiskelija on ollut tyytyväinen SAMKin tarjoamiin puitteisiin sekä opetukseen.