Opiskelijamme työllistyvät: Tradenomiopintojen aikana vaativiin taloushallinnon työtehtäviin

Julius Nieminen opiskelee neljättä vuotta SAMKissa taloushallinnon tradenomiksi. Hän työskentelee opintojen ohella palkanlaskentatehtävissä Econialla.

Julius Nieminen kasvokuvassa seinän edessä.

Liiketalouden opinnot Julius aloitti heti armeijasta pääsyn jälkeen syksyllä 2020. Alkuopintoja varjosti vahvasti koronapandemia, jonka seurauksena ensimmäiset vuodet menivät vahvasti etäopiskelujen parissa. Nyt Julius on siinä vaiheessa opintoja, että ainoastaan opinnäytetyö on jäljellä ennen valmistumista.

Julius on muuttanut Poriin Uudestakaupungista, jossa hän suoritti lukion. Pori tuntui parhaalta vaihtoehdolta sijainnin puolesta, sillä Porissa on hyvät julkisen liikenteen yhteydet ja omallakin autolla pääsee loistavasti Uuteenkaupunkiin.

Harjoittelu ylitse muiden

SAMKissa opinnot ovat Juliuksen mielestä monipuoliset, mutta yhden asian hän nostaa ylitse muiden: harjoittelun.

– Ilman SAMKin mahdollistamaa harjoittelua en olisi tämänhetkisessä työtehtävässäni. Econia tarjosi harjoittelupaikkaa ja harjoittelun jälkeen sain jäädä sinne myös töihin.

Julius löysi kyseisen harjoittelupaikan, kun Econia oli SAMKin tiloissa esittäytymässä ja kertomassa toiminnastaan. Julius päätti hakea paikkaa ja sai paikan palkanlaskijana.

– Lisäksi minulla kävi loistava tuuri harjoittelupaikan suhteen, sillä teen myös nyt opinnäytetyön Econialle, Julius naurahtaa.

Opintojen aikana tullut paljon uusia asioita ja tehtävää on ollut paljon. Hän on oppinut, että tärkein yksittäinen oppi on aikatauluttaminen. Aikatauluttaminen koskee niin opiskelua kuin myös työelämää.

– Aikatauluttamisella olen saanut tehtäviä tehtyä ajallaan, eivätkä tehtävät kasaannu. Aikatauluttaminen on myös töissä hyödyllistä. Aikatauluttamisella olen myös saanut stressiä hillittyä.

Tulevaisuus on tradenomille avoin

Juliuksella ei ole tulevaisuudelle tarkkaa suunnitelmaa. Hän kuitenkin aikoo tehdä muutaman vuoden töitä, minkä jälkeen hän aikoo hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon jatkokoulutukseen.

– Uskon, että töitä varmasti riittää, eivätkä ne tekemällä lopu. Onneksi tradenomin tutkinto mahdollistaa todella paljon eri työtehtäviä, jos vaikka joskus näihin hommiin kyllästyy, toteaa Julius.

Julius on erittäin tyytyväinen tämänhetkiseen työpaikkaansa. Econia tarjoaa monipuolisia työtehtäviä osaajille.

– Työ on monipuolista ja kansainväistä ja saan auttaa asiakkaitani osaamisellani, mikä tuo minulle hyvää fiilistä.

Lue lisää liiketalouden opinnoista Julius Nieminen istuu penkillä padel-kentän laidalla.

Julius Nieminen

  • Neljännen vuoden tradenomiopiskelija
  • Suuntautuu opinnoissa taloushallintoon
  • Kotoisin Uudestakaupungista

Jaa tämä sivu

Ryhmä taiwanilaisia opiskelijoita.

SAMKin Talvikoulusta taiwanilaisille lukiolaisille kulttuuria ja oivalluksia

SAMKissa on ollut kahden viikon ajan vieraita Taiwanista. Vierailijoina on kolmisenkymmentä lukiolaisia kahdesta lukiosta, New Taipei Municipal Jhangshu International Creative Technical High Schoolista ja Living Word Lutheran High Schoolista. Mukana on myös yksi opettaja ja kaksi rehtoria.

Kuva sairaanhoitaja (YAMK) Henna-Kaisa Teelmäki.

Ikäihmisten hoitotyö on haastavaa ja vaativaa, mutta palkitsevaa

Sairaanhoitaja (ylempi AMK) Henna-Kaisa Teelmäki työskentelee tiiminvetäjä-sairaanhoitajana ikäihmisten hoivakodissa Kankaanpäässä. Mikä sai alun perin sairaanhoitajaksi valmistuneen Henna-Kaisan jatkamaan vanhustyössä ja mikä ikäihmisten parissa kiinnostaa?

Alex Kippo talvisessa maisemassa.

Opiskelijamme työllistyvät: Merenkulun insinöörin matka opinnoista työelämään ja uusiin haasteisiin

Alex Kippo aloitti SAMKissa elokuussa 2014 Raumalla merenkulkualan insinöörin opinnot ja valmistui joulukuussa 2018.