Opiskelijamme työllistyvät: Merenkulun insinöörin matka opinnoista työelämään ja uusiin haasteisiin

Alex Kippo aloitti SAMKissa elokuussa 2014 Raumalla merenkulkualan insinöörin opinnot ja valmistui joulukuussa 2018.

Alex Kippo talvisessa maisemassa.

Alex Kippo arvosti opinnoissa erityisesti ryhmän yhteishenkeä.

Alex suoritti merenkulkualan insinöörin opinnot, joihin sisältyi 180 päivää meriharjoittelua ja 180 päivää maapuolen harjoittelua. Laivaharjoittelut hän suoritti Finnlinesin aluksilla ja konevahtimiehen pätevyyden saavutettuaan palkallisen työn Alfons Håkansin hinaaja-aluksella. Maapuolen päivät Rolls-Royce Marinella sisälsivät huoltotöitä ja työskentelyä azimuth-potkurilaitteiden parissa. Opinnäytetyön Alex teki Rolls-Roycelle ja se käsitteli azimuth-potkurilaitteen perushuollon vaiheita.

– Arvostin erityisesti ryhmäni yhteishenkeä ja sitä, että kukaan ei jäänyt yksin, vaan kaikki tukivat toisiaan.

Myyntityöstä mekaaniseen kunnossapitoon

Valmistumisen jälkeen Alexin ensimmäinen työpaikka oli porilaisessa työkaluja ja varaosia myyvässä liikkeessä. Kuitenkin reilun vuoden jälkeen hän totesi, ettei myyntityö ollut hänen juttunsa, ja päätti hakea oman alan töitä.

Vuonna 2020 syyskuussa hän sai työpaikan Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitokselta mekaanisen kunnossapidon kunnossapitoinsinöörinä. Hän toimi ydinvoimalassa laitevastaavana ja vastasi sekä reaktori- että polttoaineen käsittelylaitteiden mekaanisesta kunnossapidosta. Työnkuvaan kuuluivat alueen resursseista vastaaminen, töiden suunnittelu sekä työn johtaminen.

Työpaikan vaihto ja paluu tutulle maaperälle

Alex viihtyi Olkiluodossa erittäin hyvin, mutta päätti kokeilla työpaikan vaihtoa, kun hänelle tarjoutui mahdollisuus. Syyskuussa 2023 Alex siirtyi Kone Hissit Oy:lle huoltopäälliköksi, mutta päättikin palata tammikuussa 2024 takaisin Olkiluotoon entiseen tehtäväänsä.

– Annan vinkiksi, ettei ikinä kannata polttaa siltoja, sillä jos uusi työ ei vastaakaan odotuksia, on mukava palata takaisin tuttuun ja hyväksi todettuun työpaikkaan.

Alex Kippo kyykyssä koiransa vieressä.

Alex Kippo

  • 31-vuotias merenkulkualan insinööri
  • Nykyisin työskentelee Olkiluodossa mekaanisen kunnossapidon insinöörinä
  • Kotoisin Porista

Jaa tämä sivu

Ryhmä taiwanilaisia opiskelijoita.

SAMKin Talvikoulusta taiwanilaisille lukiolaisille kulttuuria ja oivalluksia

SAMKissa on ollut kahden viikon ajan vieraita Taiwanista. Vierailijoina on kolmisenkymmentä lukiolaisia kahdesta lukiosta, New Taipei Municipal Jhangshu International Creative Technical High Schoolista ja Living Word Lutheran High Schoolista. Mukana on myös yksi opettaja ja kaksi rehtoria.

Kuva sairaanhoitaja (YAMK) Henna-Kaisa Teelmäki.

Ikäihmisten hoitotyö on haastavaa ja vaativaa, mutta palkitsevaa

Sairaanhoitaja (ylempi AMK) Henna-Kaisa Teelmäki työskentelee tiiminvetäjä-sairaanhoitajana ikäihmisten hoivakodissa Kankaanpäässä. Mikä sai alun perin sairaanhoitajaksi valmistuneen Henna-Kaisan jatkamaan vanhustyössä ja mikä ikäihmisten parissa kiinnostaa?

Julius Nieminen kasvokuvassa seinän edessä.

Opiskelijamme työllistyvät: Tradenomiopintojen aikana vaativiin taloushallinnon työtehtäviin

Julius Nieminen opiskelee neljättä vuotta SAMKissa taloushallinnon tradenomiksi. Hän työskentelee opintojen ohella palkanlaskentatehtävissä Econialla.