Opinnäytetyö: Tradenomitutkinnon suorittaminen on laajentanut uramahdollisuuksia

Tradenomiksi (AMK) huhtikuussa valmistunut Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Työssä havaittiin, että tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia.

Hanna Vallin seisoo valkoisessa paidassa vaalean seinän edessä pidellen silmälaseja vasemmassa kädessään.

Hanna Vallin kokee, että hänen oma osaamisensa on myös kehittynyt tradenomikoulutuksessa.

Hanna Vallin kertoo, että Kuninkaisten kampuksella verkko-opintoina suoritettavaa tradenomitutkintoa ei ole aikaisemmin tutkittu kohdennetusti, eikä aiheesta ollut yksityiskohtaista tietoa.
– Oli tärkeää saada tietoa, millainen tradenomitutkinnon vaikuttavuus on, mitä opiskelijoille kuuluu valmistumisen jälkeen ja miten palvelun tuottamisessa oli onnistuttu.

Hanna Vallin selvitti työssään Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden opiskelijoiden tutkinnon suorittamisen vaikuttavuutta työelämässä sijoittumisen muutokseen sekä Kuninkaisten kampuksen opetustarjonnan vastaamista työelämän tarpeisiin.

Työ toteutettiin verkkokyselynä. Hanna Vallin kokee, että työn merkittävimmät tulokset olivat tutkinnon vaikutukset henkilön tietoihin ja taitoihin, sekä tutkinnon suorittamisen vaikutus henkilön työelämässä sijoittumisen muutokseen ja urakehitykseen. Tutkimustuloksista voitiin todeta, että lähes 40 % vastaajista oli vaihtanut työpaikkaa, 35 %:lla vastaajista tehtävät olivat kehittyneet ja reilu 50 % vastaajista koki tutkinnon vaikuttaneen urakehitykseen.
– Tutkinnon suorittamisen koettiin mahdollistaneen uralla etenemistä, laajentaneen uramahdollisuuksia, sekä tuoneen työnkuviin lisää vastuuta ja vaativuutta.

Tutkinnon vaikuttavuus yllätti työn tekijän

Kuninkaisten opetustarjonnan todettiin vastanneen laajasti työelämän tarpeisiin. Koulutus vastasi erittäin hyvin osallistujien odotuksia ja palvelun tuottaminen todettiin kokonaisuutena arvioituna onnistuneeksi.
– Tutkimustuloksista voitiin nähdä, että suurin joukko kyselyyn vastanneista työskentelee nykyisin asiantuntijatehtävissä. Kuninkaisten opetustarjonnan voidaan todeta tarjoavan laaja-alaiset tiedot ja taidot asiantuntijatehtäviin. Tradenomitutkinnon vaikuttavuus jopa yllätti Hanna Vallinin.
– Oli hienoa huomata millainen vaikutus tutkinnon suorittamisella oli ollut. Osaaminen oli kehittynyt kaikissa ikäryhmissä. Tutkinnon saattoi todeta tuoneen mukanaan myös ammatillista itsevarmuutta. Miten Hanna Vallin kokee itse tradenomitutkinnon?
– Tradenomitutkinto on hyvä, osaamiseni kehittyi koulutuksessa. Korkeakoulututkintoa arvostetaan. Työelämässä on selvästi nähtävissä, että toimintaympäristö muuttuu ja korkeakoulutettuja tarvitaan tulevaisuudessa nykyistä enemmän. Korkean osaamisen tarpeen voidaan näin ollen katsoa kohdistuvan myös meihin jo pitkään työelämässä olleisiin. Saavutin tavoitteeni korkeakoulututkinnosta työn ohella. Lisäksi pystyin opinnoissani hyvin hyödyntämään aiemmin hankkimaani tietoa. Olen siis hyvin tyytyväinen. Lue työ ”Tradenomitutkinnon vaikuttavuus” Theseuksessa

Hae koulutukseen 2.-16.9.2020

Haku liiketalouden monimuotototetukseen (tradenomi AMK) syksyn yhteishaussa 2.–16.9.2020. Opinnot alkavat tammikuussa 2021.

Tutustu koulutukseen 

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.