Lukiolaiset ottivat Kankaanpään Yhteislyseon seinätilat haltuun – SAMKin kuvataiteen opiskelijat vetivät taidepajaa

Kankaanpään Yhteislyseon ja SAMKin Taidekoulun kampuksen yhteistyönä on syntynyt 14 lukiolaisen tekemänä kolme suurta taideteosta lukion tiloihin. Taiteellinen yhteistyö on jatkoa viime kevään Purkutalo-taideprojektille.

Ryhmälukiolaisia, taustalla taideteoksia

Lukiolaiset saivat vastapainoa koulutyölle maalatessaan töitä Taidekoulun kampuksella iltaisin.

Syksyllä kerran viikossa kokoontuneet lukiolaiset maalasivat työpajan vetäjien, kuvataideopiskelijoiden Anna Kallion ja Annika Närhen johdolla kolme noin kaksi metriä leveää sekä puolitoista metriä korkeaa teosta. Töiden lähtökohtana oli lukion arkkitehdin visio laivamaisesta rakennuksesta, josta opiskelijat hakivat inspiraatiota teoksiinsa. Kallion ja Närhen suunnittelema työpaja sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta, sekä kannusti opiskelijoita itsenäiseen työskentelyyn ja ajan hallintaan. Tuloksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta, joissa näkyy niin teosten sijoituspaikan vaikutus sekä opiskelijoiden oma kädenjälki.

Jatkoa viime vuoden Purkutalo-taideprojektille

Yhteistyötä päästiin ihailemaan myös viime keväänä, kun viisi lukiolaista maalasi tiimiviikkojen aikana seinämaalaukset Purkutalo -taideprojektissa. Kankaanpään Yhteislyseon lisäksi mukana oli Honkajoen lukiolaisia. Anna Kallion ja Pinja Sietiön suunnitteleman sekä Annika Närhen vetämän työpajan jälkeen lukiolta tuli toivetta samanlaiselle yhteistyölle syksyllekin ja niin uutta maalaustyöpajaa lähdettiin suunnittelemaan. Mukaan osallistuikin tuttuja kasvoja keväältä, ja syksyn myötä lukiolaisilta on jo tullut toivetta uuden seinämaalauspajan toteutumiselle.

Työpajan maalaukset ovat ripustettuina lukion yläkertaan; yksi porraskäytävään ja kaksi opiskelijoiden olohuoneen oven kummallekin puolelle.

Lisätietoja:
Anna Kallio, p. 0400 944 828
Annika Närhi, p. 044 2771 006

Jaa tämä sivu

Opiskelijoita istuu sohvilla.

SAMKista ennätysmäärä opiskelijoita työelämään

SAMKista valmistuu vuosittain merkittävä joukko uusia osaajia vahvistamaan varsinkin Satakunnan elinvoimaa. Viime vuonna valmistui ennätykselliset 1232 opiskelijaa, joista 226 suoritti YAMK-tutkinnon. Mitä kaikkea on tehty, jotta tähän hienoon tulokseen päästiin?

Henrietta Annala nojaa pystypöytään, puolivartalokuva.

Henrietta Annala, sosionomi, insinööri ja tuleva diplomi-insinööri on todellinen moniosaaja

Henrietta Annala, 30-vuotias kahden pienen lapsen äiti tasapainoilee työn, opiskelun ja lapsiperhearjen keskellä.

SAMKin toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisilta

SAMKin toimitusjohtaja, rehtori Jari Multisilta: Maakunta tarvitsee kansainvälistä osaamista

Satakunnan ammattikorkeakoulusta valmistuu vuosittain yli 1000 uutta osaajaa erilaisiin tehtäviin teollisuuteen, yrityksiin ja organisaatioihin. SAMK on strategiassa valinnut koulutusalat juuri maakunnan tarpeiden näkökulmasta.