Lukiolaiset ottivat Kankaanpään Yhteislyseon seinätilat haltuun – SAMKin kuvataiteen opiskelijat vetivät taidepajaa

Kankaanpään Yhteislyseon ja SAMKin Taidekoulun kampuksen yhteistyönä on syntynyt 14 lukiolaisen tekemänä kolme suurta taideteosta lukion tiloihin. Taiteellinen yhteistyö on jatkoa viime kevään Purkutalo-taideprojektille.

Ryhmälukiolaisia, taustalla taideteoksia

Lukiolaiset saivat vastapainoa koulutyölle maalatessaan töitä Taidekoulun kampuksella iltaisin.

Syksyllä kerran viikossa kokoontuneet lukiolaiset maalasivat työpajan vetäjien, kuvataideopiskelijoiden Anna Kallion ja Annika Närhen johdolla kolme noin kaksi metriä leveää sekä puolitoista metriä korkeaa teosta. Töiden lähtökohtana oli lukion arkkitehdin visio laivamaisesta rakennuksesta, josta opiskelijat hakivat inspiraatiota teoksiinsa. Kallion ja Närhen suunnittelema työpaja sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta, sekä kannusti opiskelijoita itsenäiseen työskentelyyn ja ajan hallintaan. Tuloksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta, joissa näkyy niin teosten sijoituspaikan vaikutus sekä opiskelijoiden oma kädenjälki.

Jatkoa viime vuoden Purkutalo-taideprojektille

Yhteistyötä päästiin ihailemaan myös viime keväänä, kun viisi lukiolaista maalasi tiimiviikkojen aikana seinämaalaukset Purkutalo -taideprojektissa. Kankaanpään Yhteislyseon lisäksi mukana oli Honkajoen lukiolaisia. Anna Kallion ja Pinja Sietiön suunnitteleman sekä Annika Närhen vetämän työpajan jälkeen lukiolta tuli toivetta samanlaiselle yhteistyölle syksyllekin ja niin uutta maalaustyöpajaa lähdettiin suunnittelemaan. Mukaan osallistuikin tuttuja kasvoja keväältä, ja syksyn myötä lukiolaisilta on jo tullut toivetta uuden seinämaalauspajan toteutumiselle.

Työpajan maalaukset ovat ripustettuina lukion yläkertaan; yksi porraskäytävään ja kaksi opiskelijoiden olohuoneen oven kummallekin puolelle.

Lisätietoja:
Anna Kallio, p. 0400 944 828
Annika Närhi, p. 044 2771 006

Jaa tämä sivu

Maarika Iijolainen pitää puhetta valmistumisjuhlassa.

Opinnäytetöiden parhaimmisto palkittiin jälleen Osaaja-kilpailussa

Osaaja on SAMKin opinnäytetyökilpailu, jossa palkitaan vuosittain edellisen kalenterivuoden opinnäytetöiden parhaimmisto. Palkittavan työn arvosanan tulee olla korkein mahdollinen eli 5. Yhteensä kilpailuun osallistui tänä vuonna 134 työtä.

SuomiAreena keskustelun osallistujat ja videokuvaaja

SAMK on jälleen mukana SuomiAreenassa

SAMK on mukana 25.-28.6.2024 Porissa järjestettävässä SuomiAreenassa. SuomiAreenan tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville.

Silja-Sofia Ilvonen on ottanut verikokeen.

Hoitotyön harjoitteluista saa monipuolisia kokemuksia

Silja-Sofia Ilvonen opiskelee hoitotyön tutkinto-ohjelmassa toista vuotta ja valmistuu sairaanhoitajaksi. Silja-Sofia on kotoisin Porista ja hän halusi jäädä vielä kotikaupunkiinsa asumaan, joten SAMK valintana oli helppo.