Liiketalous alkoi kiinnostaa Juhoa jo peruskoulussa

Juho Grönroos aloitti SAMKissa liiketalouden opinnot 2021 syksyllä, suuntautumisena taloushallinto. Ajatus liiketalouden opinnoista heräsi jo peruskoulun loppuvaiheilla.

Juho Grönroos sohvalla kannettavan tietokoneen kanssa

Ensimmäisen syksyn perusteella ala tuntuu Juhon mielestä oikealta.

Juhon kiinnostus liiketaloutta kohtaan heräsi isoveljen aloittaessa opinnot kauppakorkeakoulussa. Kiinnostumisen heräämistä tukivat yläasteen yhteiskuntaopin tunnit talouteen liittyen.

– Liiketaloudessa itselle tärkeää on, että voin työskennellä millä tahansa alalla, Juho toteaa.

Ala tuntuu oikealta

Juhon mielestä ensivaikutelma SAMKista ja opinnoista on ollut erittäin positiivinen. Takana olevien opintojen perusteella oma suuntautuminen taloushallinnon puolelle tuntuu oikealta valinnalta.

Ensimmäisen syksyn aikana mielenkiintoisimpia opintojaksoja Juhon mielestä ovat olleet Kansantalous sekä Asiantuntija ja viisas talous -opintojaksot. Opintojaksoilla käydään mielenkiintoisia aiheita talouteen liittyen.

– Markkinointiin liittyvät opinnot eivät ole olleet minulle niin mielenkiintoisia, joten taloushallinto tuntuu itselleni sopivalta suuntautumiselta.

Suunnitelmat opiskelun jälkeen avoinna

Suunnitelmat valmistumisen jälkeen ovat vielä avoinna. Liiketalouden puolella työskentelymahdollisuudet ovat varsin monipuoliset ja tietyn alan yritystä ei ole vielä mielessä. Yrittäjyys on myös vahvasti mielessä, mutta mitään tiettyä liikeideaa Juho ei ole vielä ehtinyt miettimään.

– Äiti toimii yrittäjänä, joten sitä kautta varmasti kiinnostus on herännyt. Jokin päivä olisi hienoa olla itse itsensä pomo, Juho kertoo.

Lue lisää liiketalouden opinnoista Juho Grönroos kasvokuva

Juho Grönroos

 

Ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija

Suuntautuminen: taloushallinto

Jaa tämä sivu

Roope Töykkälä seisoo sillalla kahvikuppi kädessä.

Roope Töykkälä tekee opinnäytetyönsä liittyen tekoälyn käyttöön B2B-myynnissä

Roope Töykkälä opiskelee kolmatta vuotta SAMKissa tradenomiksi. Poriin tie vei yhteishaun todistusvalinnan kautta.

Ryhmä valmistuvia opiskelijoita seisoo lavalla SAMK-screenin edessä.

SAMKissa vietettiin valmistumisjuhlaa 12.6.2024

SAMKissa vietettiin viime viikolla vuosittaista valmistumisjuhlaa eli publiikkia. Juhlaan oli kutsuttu kaikki lukuvuonna 2023–2024 SAMKista AMK- tai YAMK-tutkintoon valmistuneet opiskelijat.

Maarika Iijolainen pitää puhetta valmistumisjuhlassa.

Opinnäytetöiden parhaimmisto palkittiin jälleen Osaaja-kilpailussa

Osaaja on SAMKin opinnäytetyökilpailu, jossa palkitaan vuosittain edellisen kalenterivuoden opinnäytetöiden parhaimmisto. Palkittavan työn arvosanan tulee olla korkein mahdollinen eli 5. Yhteensä kilpailuun osallistui tänä vuonna 134 työtä.