Kuvataiteen opintojen monipuolisuus mahdollistaa omannäköisen tutkintorakenteen

Siri Ylinen on opiskellut nyt kaksi vuotta kuvataidetta SAMKissa. Hän aloitti kuvataiteen opinnot SAMKissa syksyllä 2021.

Siri Ylinen posaaraa kädet silmillä.

Kuvataiteen opinnot antavat Sirin mielestä erinomaisen pohjan omalle taiteilijan työlle.

Aiemmin ravintolakokiksi valmistunut Siri hakeutui alalle harrastuneisuuden pohjalta. Hän on omien sanojensa mukaan aina toiminut visuaalisten ja luovien projektien parissa esimerkiksi erilaisten julisteiden ja toisaalta myös ruoanlaitonkin osalta.

Kankaanpään Taidekoulun kampuksesta Sirille oli syntynyt hyvä mielikuva sieltä valmistuneiden lahjakkaiden taiteilijoiden myötä, joten hän päätti itsekin hakea sinne syventääkseen visuaalista osaamistaan. Kampuksen yhteisöllisyys on huomionarvoista.

– Taidekoulu on oma pienehkö yksikkönsä, minkä ansiosta syntyy vahva side opiskelutovereihin. Kankaanpään kampus itsessään luo vahvan verkoston taidemaailmaan, Siri aprikoi.

Opinnot antavat Sirin mielestä erinomaisen pohjan omalle taiteilijan työlle. Satakunnan ammattikorkeakoulussa on nykyään hyvät mahdollisuudet myös töiden opinnollistamiseen.

– Koulutus antaa erittäin hyvät perustiedot ja paljon työkaluja, jotta voin toimia itsenäisenä kuvataiteilijana ja saada muodostettua sellaisen työelämän, jonka haluan, kertoo Siri.

Perusopinnot ovat Sirillä jo käytynä ja nyt on saanut alkaa valita ammattiaineita. Mahdollisuudet valita opintojaksoja vapaasti ilman suuntautumista erikseen mihinkään taidemuotoon yllättää Sirin mukaan monet.

– Itselläni mielenkiintoisimpia ovat olleet esitystaiteen opintojaksot, joilla on tullut käytyä parhaita keskusteluja esimerkiksi taiteilijan työstä, Siri pohtii.

Siri Ylisen veistos

Siri Ylinen

  • Opiskelee kuvataiteilijaksi (AMK)
  • Harrastukset: Pyykkien lajittelu värien mukaan, talvisin paljain jaloin kävely Reposaaren takarannalla

Kuvassa Siri Ylisen kokeellinen kipsiveistos.

Jaa tämä sivu

Toni Aaltonen palvelinhuoneessa.

Innovaatio SAMKissa – Tekoälypalvelin vauhdittaa oppimista

SAMKin uusi tekoälypalvelin avaa ovia opiskelijoiden syvemmälle oppimiselle. SAMKissa rakennettu ainutlaatuinen tekoälypalvelin on suunniteltu erityisesti opetuksen ja tutkimuksen käyttöön. Mistä oikein on kyse, lehtori Toni Aaltonen?

Maisemakuva Kroatiasta

Eemil suoritti tradenomiopintojen harjoittelun Kroatiassa

Eemil Kaappa aloitti tradenomiopinnot SAMKissa vuonna 2022, koska opinnot tukevat hänen toimintaansa yrittäjänä. Eemilin yritys suunnittelee tarrasarjoja, ja yritys on työllistänyt opiskelijoita SAMKista. Eemil opiskelee yrittäjän tutkinto-ohjelmassa.

Opiskelijoita istuu sohvilla.

SAMKista ennätysmäärä opiskelijoita työelämään

SAMKista valmistuu vuosittain merkittävä joukko uusia osaajia vahvistamaan varsinkin Satakunnan elinvoimaa. Viime vuonna valmistui ennätykselliset 1232 opiskelijaa, joista 226 suoritti YAMK-tutkinnon. Mitä kaikkea on tehty, jotta tähän hienoon tulokseen päästiin?