Kankaanpään lukiot ja SAMKin Taidekoulun kampus yhteistyöhön

SAMKin Taidekoulun kampus ja Kankaanpään lukiot ovat tehneet pitkään monipuolista yhteistyötä, mutta nyt laadittu sopimus tuo lisää pitkäjänteisyyttä ja tavoitteellisuutta yhteistyöhön.

Lukiolaisia maalaamassa mallista.
Taideopinnot tarjoavat monelle opiskelijalle vastapainoa muutoin hyvin teoriapainotteisiin lukio-opintoihin.

Kankaanpään Yhteislyseon ja Honkajoen lukion opiskelijoille tarjotaan 1–2 vapaasti valittavaa opintojaksoa vuodessa avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Opintojen sisältö suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa. Osallistujamäärä on noin 10 opiskelijaa ja opintojaksojen laajuus on 1–3 opintopistettä.

– Yhteistyö on alusta alkaen ollut luontevaa ja sen avulla lukion opintotarjontaa on voitu monipuolistaa merkittävästi. Taideopinnot ovat monelle opiskelijalle tärkeä osa opintoja ja tarjoavat vastapainoa muutoin hyvin teoriapainotteisiin lukio-opintoihin. Vuosittain vaihtuvat teemat mahdollistavat opiskelijalle yksittäisen kokeilun tai taideopinnot vaikka koko lukioajaksi, sanoo Kankaanpään lukioiden rehtori Mari Fabig.

Lukiolaisia kuvataiteen parissa.
Lukiolaisille on annettu mahdollisuuksia tutustua korkeakouluopintoihin jo lukioaikana.

Opinnot osana laajempaa yhteistyötä

Kankaanpään Yhteislyseon kiinnostus taideopintoihin ja Honkajoen lukion ympäristöosaaminen ovat antaneet Taidekoululle uusia mahdollisuuksia kehittää myös omaa osaamistaan.

– Olemme pystyneet yhteistyön avulla toteuttamaan myös yhteisiä kehittämisprojekteja, joissa niin ammattikorkeakoulun kuin lukioiden nuoret ovat työskennelleet yhdessä, toteaa lehtori Tomi Kuusimäki.

– Yhteistyösopimus toimii myös tärkeänä työkaluna osana GEO-oppimisympäristön kehittämistä, mitä teemme osana laajempaa Pohjois-Satakunta vihreän siirtymän aalloilla -hanketta yhdessä Kankaanpään kaupungin kanssa, jatkaa Kuusimäki.

Lukioiden ja korkeakoulujen yhteistyön kehittäminen luo nuorille mahdollisuuksia tutustua korkeakouluopintoihin jo lukioaikana.

– Lukiot ovat lukiolainkin nojalla velvoitettuja yhteistyöhön korkeakoulujen kanssa ja iloksemme olemme viime vuosina löytäneet uusia kumppaneita opintojen järjestämiseen. Niin sanotut kurkistuskurssit, joita lukiolaiset pääasiassa suorittavat, ovat erinomainen mahdollisuus tutustua korkeakouluissa opiskeltaviin aloihin, ja niiden kautta monen uravalinta onkin vahvistunut, toteaa Fabig.

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat mukana OP Länsi-Suomen pankinjohtaja Jani Raukko (vas.), SAMKin osaamisaluejohtaja Jari Iisakkala, SAMKin kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi, OP Länsi-Suomen henkilöstöjohtaja Anna Tomula ja OP Länsi-Suomen toimitusjohtaja Matti Kiuru.

SAMK ja OP Länsi-Suomi vahvistavat yhteistyötään – tavoitteena opiskelijoiden taloustaitojen tukeminen ja työllistyminen

SAMK ja OP Länsi-Suomi ovat solmineet kumppanuussopimuksen. Sopimus syventää jo vuosia jatkunutta yhteistyötä, jonka tavoitteena on tukea opiskelijoiden taloustaitoja, työllistymismahdollisuuksia sekä finanssialan opetuksen kehittämistä.