Jerestä hoitoalan opiskeluissa parasta on käytännön tekeminen ja harjoitteluiden monipuolisuus

Jere Syrjälä opiskelee viimeistä vuotta hoitotyön koulutusohjelmassa. Viimeiset harjoittelut ovat tammikuussa lasten psykiatrisella poliklinikalla.

Jere Syrjälä mittaa verenpainetta potilaalta.
Jere keskittyy jokaiseen potilaan hoitamiseen tarkasti.

Jere keskittyy jokaiseen potilaan hoitamiseen tarkasti.

Jere on aiemmin suorittanut ravintola-alan perustutkinnon. Hoitoalan koulutusohjelmaan hakiessaan hän päätti ehdottomasti haluavansa Poriin opiskelemaan. Jere ei ole katunut päätöstään vaihtaa alaa missään kohtaa, vaikka alan vastuullisuus pelottaakin välillä.

– Tuli vaan sellainen palo! Ensin oli tällainen puolen vuoden kriisi, että mitä mä haluan tehdä ja sitten se vaan valkeni. Sitten uskaltauduin hakemaan, Jere sanoo.

Itsensä haastaminen on tärkeää

Hoitoala elää jatkuvasti ja itseään pitää haastaa ja kehittää koko ajan. Opiskelujen aikana täytyy jo päivittää oppimiansa asioita.

– Sulla on jo opiskelijaroolissa vastuu itselläsi, että jo opintojen aikana pysyt näissä muutoksissa kärryillä, Jere kertoo.

Jere suositteleekin alaa sellaisille ihmisille, jotka haluavat haastaa itsensä ja auttaa ihmisiä terveydenhuollossa. Monipuoliset harjoittelut ja käytännön tekemiset tukevat hyvin oppimista, etenkin harjoittelupaikoista saatu tieto ja taito auttaa opiskeluissa eteenpäin.

– Harjoittelupaikat ovat aika suuressa roolissa!

Opettajatuutorin ja hyvän opiskelijaryhmän kannustus ja tuki auttaa jaksamaan opiskeluissa. Hyvä ryhmähenki korostuu myös Jeren puheessa. Hyvällä porukalla on mukava opiskella ja ryhmän opiskelijat viettävät myös vapaa-aikaa yhdessä tekemällä erilaisia asioita.

– Tietysti tuki kotopuolessa, tsemppaaminen ja ns. ”perseelle potkinta” on auttanut.

Omasta kokemuksestaan Jere suosittelee uusille opiskelijoille aikatauluttamista helpottaakseen opiskeluiden taakkaa ja etenemistä. Opintojaksojen valinnan suhteenkin hän antaa hyvän vinkin, jolla saa mahdollisimman paljon irti opinnoistaan.

– Aikataulutus ja oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen kannattaa, Jere suosittelee.

Valmistumisen jälkeen Jere uskoo löytävänsä töitä lähialueelta.

Jere Syrjälä istuu meren rannassa kivellä.

Jere Syrjälä

  • sairaanhoitajaopiskelija
  • 26 vuotta
  • Koulutusohjelma: Hoitotyön koulutusohjelma

Jaa tämä sivu

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Allekirjoitustilaisuuteen osallistuivat Boliden Harjavallan toimitusjohtaja Antti Kontiainen (vas.), Talent Acquisition Partner Noora Jönkkäri sekä SAMKista osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta ja kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi.

Yhteistyöllä uusia mahdollisuuksia: Boliden Harjavalta ja SAMK syventävät kumppanuuttaan

Boliden Harjavalta ja Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) ovat allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen. Sopimus vahvistaa pitkään jatkunutta kumppanuutta, joka keskittyy erityisesti prosessi- ja materiaalitekniikan korkeakoulutukseen ja sen kehittämiseen.

Mies istuu punaisella tuolilla.

Suomalaisten korkeakoulujen yhteinen Opin.fi-palvelu on nyt auki

Opin.fi on suomalaisten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteinen palvelu, joka kokoaa yhteen monipuolisen valikoiman korkeakoulujen avoimia opintoja. Mukana palvelussa on tänä keväänä jo 29 suomalaista korkeakoulua, SAMK mukaan lukien.