Jere Lintunen yhdistää onnistuneesti opiskelun ja työn

Moni korkeakouluopiskelija miettii, kuinka pystyisi tasapainottamaan sujuvasti työelämän sekä opinnot. Toisen vuoden tradenomiopiskelija Jere Lintunen onkin onnistunut siinä loistavasti. Perheyrityksessä työskentelevä Jere kertoo, miten onnistuu pitämään arjen tasapainossa ja huolehtimaan myös omasta jaksamisestaan.

Työn ja opintojen yhdistäminen vaatii joustavuutta. Jere kertoo, ettei hän aikatauluta elämäänsä, vaan tekee asiat päivä kerrallaan.
Työn ja opintojen yhdistäminen vaatii joustavuutta. Jere kertoo, ettei hän aikatauluta elämäänsä, vaan tekee asiat päivä kerrallaan.

Jereä on aina kiehtonut myynnin ja markkinoinnin maailma.

– Kun valmistuin merkonomiksi, niin minulle suositeltiin jatko-opiskelua tradenomiksi. Pääsin Satakunnan ammattikorkeakouluun merkonomitodistuksellani.

Nyt hän opiskeleekin Porissa luovaa markkinointia. Töissä hän on tutussa perheyrityksessä Linja-autoliikenne Antti Lauhamo Oy:ssä, jossa hän on ollut nuoresta asti kesätöissä.

Työn ja opintojen yhdistäminen

Jere painottaa, että opiskelu on hänen pääasiallinen prioriteettinsa, mutta joustava työ perheyrityksessä mahdollistaa työskentelyn aina aikataulun ja lukujärjestyksen sen salliessa.

– Opiskelu on minulle tällä hetkellä se ykkösjuttu, mutta työskentelen aina, kun opiskelu antaa siihen aikaa ja tällä hetkellä on hyvin aikaa tehdä töitä opiskelun ohella.

Jere onkin huomannut kuinka työt ja opinnot tukevat toisiaan ja miten teoreettinen tieto ja käytännön kokemus kulkevat käsi kädessä.

– Työelämässä opituista asioista on ollut paljonkin hyötyä opiskelujen kanssa ja sama toisinpäin. Olen pystynyt käyttämään hyödyksi työelämässä koulussa opittuja asioita.

Jaksaminen tärkeässä osassa

Kuten useille opiskelijoille, lepo on myös Jerelle ollut yksi suurimmista haasteista työn ja opintojen yhteensovittamisessa.

– Välillä huomaa viikonloppuisin, että tulee nukuttua vähän univelkoja pois.

Jaksamisen tueksi Jere panostaa liikuntaan sekä vapaa-aikaan. Hän harrastaa aktiivisesti salibandya ja padelia sekä tykkää viettää aikaa ystäviensä kanssa.

– Pyrin myös nukkumaan riittävästi joka yö, mutta se onnistuu vaihtelevasti.

Vaikka moni opiskelija tykkää laatia tarkkoja aikatauluja, ei Jere sitä tee.

– En oikeastaan hirveästi aikatauluta elämääni, vaan teen sen mitä ehdin joka päivä ja elän päivä kerrallaan. Sen huomaa siitä, että teen paljon asioita yhtäkkiä ilman mitään suunnittelua.

Valmistutumisen jälkeen mahdollisesti yrittäjäksi

Valmistuttuaan Jere haluaa mahdollisesti siirtyä yrittäjäksi. Jatko-opiskeluja hän pitää myös hyvänä vaihtoehtona.

Toisille opiskelijoille, jotka harkitsevat työn ottamista opiskeluiden ohelle Jere haluaa antaa tärkeän vinkin.

– Työpaikan tulee olla sellainen, joka ymmärtää opiskelun tärkeyden ja on joustava työaikojen suhteen.

Jeren esimerkki osoittaa, kuinka opintojen ja työn yhdistäminen on mahdollista, kunhan löytää vain itselleen sopivan rytmin ja muistaa pitää samalla myös omasta jaksamisesta huolta.

—————

Jere Lintunen

  • Toisen vuoden tradenomiopiskelija
  • Opinnot painottuvat luovan markkinoinnin puolelle
  • Työskentelee yrityksessä Linja-autoliikenne Antti Lauhamo Oy
  • Harrastuksiin kuuluvat salibandy sekä padel

—————

Artikkeli on kirjoitettu osana opiskelijoiden opinnoissaan tuottamaa juttusarjaa.

Jaa tämä sivu

Pienois-SAMKissa koululaiset pääsevät pitämään muun muassa ohjelmointia koskevan luennon.

SAMK mukana Yrityskylässä kehittämässä koululaisten työelämätaitoja

Yrityskylä on kattava oppimiskokonaisuus, joka tukee talouden, työelämän ja yrittäjyyden oppimista peruskoulussa. SAMK on mukana Satakunnan Yrityskylässä.

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.