Haku SAMKiin käynnistyi – tarjolla uusia insinöörikoulutuksia

Kevään yhteishakuaika suomenkielisiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin on käynnissä. SAMKissa on tarjolla yhteensä 33 koulutusta.

SAMKin opiskelijoita kirjastossa.
Satakunnan AMK

Jokaisella SAMKin kampuksella on oppimista tukeva kirjasto. Kuvassa opiskelijoita Porin kampuksen kirjastossa.

SAMKissa on hakukohteina yhteensä 14 päiväopetuksena tarjottavaa AMK-tutkinto-ohjelmaa ja 12 monimuoto- tai verkkokoulutuksena tarjottavaa AMK-tutkinto-ohjelmaa sekä seitsemän YAMK-tutkinto-ohjelmaa (Master).

Aloituspaikkoja syksyllä 2023 alkavassa AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa on SAMKissa yhteensä noin 1300 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 250.

Monimuotototeutuksia räätälöity maakunnan tarpeisiin

Haussa on kaksi uutta insinöörikoulutusta, elintarviketuotannon sekä tieto- ja viestintätekniikan monimuotototeutukset.

– Uusilla insinöörikoulutuksilla vastataan Satakunnan työelämän tarpeisiin. Maakunnassa toimii paljon elintarviketeollisuutta ja IT-alan yrityksiä, joiden kanssa yhteistyössä tuotetaan aloille uutta osaamista koulutusten aloittamisen myötä, kertoo opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala.

Elintarviketuotannon monimuotokoulutuksen pääpaino on elintarvikealan keskeisissä osaamistarpeissa, joita ovat esimerkiksi prosessi- ja tuotekehitysosaaminen, turvallisuus- ja laatuvaatimusten hallinta sekä teknis-taloudellinen ajattelu.

Tieto- ja viestintätekniikan tutkintoon johtava koulutus tuottaa ICT-alan asiantuntijoita, jotka saavat digitalisaation edellyttämän monipuolisen osaamisen ja alan kokonaisvaltaisen ymmärryksen.

Englanninkieliset tutkintoon johtavat koulutukset olivat haussa jo tammi-helmikuussa. Kaikki keväällä haussa olevat opinnot käynnistyvät elo-syyskuussa 2023.

 

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, janne.santala@samk.fi, p. 044 710 3012
Haku tapahtuu osoitteessa: opintopolku.fi
Kaikki haussa olevat koulutukset: samk.fi/haku

 

Jaa tämä sivu

Maarika Iijolainen pitää puhetta valmistumisjuhlassa.

Opinnäytetöiden parhaimmisto palkittiin jälleen Osaaja-kilpailussa

Osaaja on SAMKin opinnäytetyökilpailu, jossa palkitaan vuosittain edellisen kalenterivuoden opinnäytetöiden parhaimmisto. Palkittavan työn arvosanan tulee olla korkein mahdollinen eli 5. Yhteensä kilpailuun osallistui tänä vuonna 134 työtä.

SuomiAreena keskustelun osallistujat ja videokuvaaja

SAMK on jälleen mukana SuomiAreenassa

SAMK on mukana 25.-28.6.2024 Porissa järjestettävässä SuomiAreenassa. SuomiAreenan tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville.

Silja-Sofia Ilvonen on ottanut verikokeen.

Hoitotyön harjoitteluista saa monipuolisia kokemuksia

Silja-Sofia Ilvonen opiskelee hoitotyön tutkinto-ohjelmassa toista vuotta ja valmistuu sairaanhoitajaksi. Silja-Sofia on kotoisin Porista ja hän halusi jäädä vielä kotikaupunkiinsa asumaan, joten SAMK valintana oli helppo.