Erilainen matkailuvuosi antoi SAMK EduTravelissa aikaa sisäiseen kehittämiseen

Vuosi 2020 oli kansainvälisessä matkailussa hyvin erilainen totuttuun verrattuna. Rajoitusten puitteissa SAMK EduTravel sai kuitenkin aikaa toimintansa kehittämiseen. Tämän ansiosta matkatoimisto on yhä toiminnassa ja entistäkin paremmalla pohjalla valmiina uusiin haasteisiin.

EduTravel opiskelijaryhmä / EduTravel Students

SAMK EduTravelin opiskelijatiimi koostui syksyllä 2020 International Tourism Development -koulutusohjelman toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoista. Kuvassa myös mentorit (edessä vasemmalla).

SAMK EduTravel on koulutukseen erikoistunut incoming-matkatoimisto, jonka tehtävänä on edistää koulutusmatkailun kasvua Satakunnassa ja länsirannikolla, sekä toimia oppimisympäristönä SAMKin palveluliiketoiminnan osaamisalueen opiskelijoille. Matkatoimisto toimii koulutusmatkakokonaisuuksien ja -palveluiden välittäjänä ja räätälöijänä Satakunnassa kohteen matkailupalveluiden tarjoajien, oppilaitosten ja aasialaisten, koulutusmatkoja asiakkailleen myyvien matkanjärjestäjien välillä.

– Julkaisimme ensimmäisen vuosikertomuksemme osoittaaksemme, että pandemiasta huolimatta olemme yhä olemassa, sekä luodaksemme toiminnallemme näkyvyyttä sidosryhmille SAMKissa ja sen ulkopuolella: haluamme näyttää, mitä korona-aikana on tehty ja mitä on suunnitelmissa, kertoo SAMK EduTravelin toiminnanjohtaja Maaria Berg.

Koronapandemian tuomien matkustusrajoitteiden vuoksi EduTravelin ainoa leirikoulu, ja samalla ainoa vierailijaryhmä vuonna 2020 järjestettiin tammikuussa. Maaliskuulta elokuulle matkatoimisto oli suljettuna. Toimintaa jatkettiin jälleen syyskuussa rekrytoimalla uudet opiskelijat työtehtäviin toiminnan kehittämistä varten. Marraskuussa EduTravel osallistui Matkailuyrityksille kasvua Kiinasta -yritysryhmähankkeen kanssa Visit Finlandin järjestämään China Virtual Road Show’hun, jossa suomalaiset matkailuelinkeinon ja -kohteiden edustajat kohtasivat kiinalaisia matkanjärjestäjiä kahdenvälisissä virtuaalimyyntitapaamisissa. SAMK EduTravel markkinoi tapahtumassa yhteistyökumppaneidensa matkailupalveluja sekä Satakuntaa matkailukohteena.

Rajoituksista huolimatta toiminta jatkuu

Korona-aikana SAMK EduTravel on kehittänyt palvelukonseptiansa. Tänä vuonna matkatoimistossa keskitytään erityisesti yhteistyön vahvistamiseen SAMKin sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa.

– Oma pesä eli Satakunnan yhteistyöverkosto ja siihen liittyvät palvelut ja prosessit hoidetaan kuntoon, näin yhteistyökumppaneita ja ulkomaisia asiakkaita voidaan palvella entistä paremmin sekä edistetään liiketoiminnan kannattavuutta, kertoo Berg.

EduTravelin palvelutarjonnassa selvitetään potentiaalia tarjota kv-leirikouluihin ja teemaryhmiin liittyvän nykyisen tarjonnan lisäksi kehittämispalveluja satakuntalaisille B2B-yhteistyökumppaneille matkailutuotteistamiseen ja markkinointiin liittyen sekä opastettuja ryhmäpäiväretkiä ja virtuaalileirikoulujen mahdollisuutta.

Tällä hetkellä koulutusmatkoja ulkomailta tuleville vieraille ei voida järjestää, mutta opastetuille ryhmäpäiväretkille Satakunnassa voisi olla tarvetta. EduTravelissa onkin alettu kehittelemään päiväretkiä, joihin sisältyy kuljetukset, ruokailu sekä mukavia aktiviteetteja, jotka tutustuttavat suomalaiseen kulttuuriin, luontoon ja elämyksiin. Ensisijaisena kohderyhmänä näissä ryhmille järjestettävissä retkissä ovat SAMKin kansainväliset vaihto- ja tutkinto-opiskelijat.

Tämän lisäksi EduTravelissa on ajateltu virtuaalileirikoulujen järjestämismahdollisuuksia. Virtuaalimatkailusta on tullut Kiinassa suosittua pandemian aikana, ja sen kysyntä koulutusmatkailussa kävi ilmi myös China Virtual Road Show’n aikana. Kysymyksinä onkin, miten kulttuurivaihto kiinalaisten ja suomalaisten koululuokkien kesken, sekä matkailukohteen näkyvyys saadaan järjestettyä virtuaalivierailun kautta. Erilaiset videot sekä 360-kuvat voisivat olla erinomaisia apuvälineitä jälkimmäisen saavuttamisessa.

Lue koko julkaisu Edutravel Official Logo

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.