Valmistuminen

Onneksi olkoon! Olet edennyt lukemaan tietoa valmistumisesta!

Kun olet suorittanut kaikki vaadittavat opinnot ja olet käynyt loppukeskustelun, voit hakea valmistumista. Voit tehdä valmistumishakemuksen missä vaiheessa lukuvuotta tahansa. Saat tietää valmistumispäiväsi, kun hakemuksesi on käsitelty. Valmistua voi yleensä perjantaisin, poikkeuksena kesä- ja jouluaika. Valmistumisjuhlaa eli publiikkia vietetään SAMKissa kerran vuodessa. Juhlaan ovat tervetulleita kaikki kyseisenä lukuvuonna valmistuneet.

Valmistumishakemus

Kun haluat valmistua, tee valmistumishakemus Lokissa. Voit tehdä hakemuksen, kun olet suorittanut kaikki vaadittavat opinnot ja olet käynyt loppukeskustelun.

  1. Kirjaudu Lokiin.
  2. Valitse Lokin yläpalkista ”Valmistumishakemus” tai hatun kuva.
  3. Aloita vastaamalla valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyyn (AVOP). Huomioithan, että AVOP-kyselyyn pitää vastata kerralla loppuun asti. Kun pääset kyselyn loppuun, odota rauhassa, kunnes sinut ohjataan sivulta takaisin Lokiin. Sen jälkeen sinulle muodostuu Lokiin valmistumishakemus, jota voit alkaa täyttää.
  4. Täytä valmistumishakemus Lokissa. Tutkinto-ohjelmassasi nimetty henkilö tarkistaa sen ja lähettää opiskelijapalvelusihteerille käsiteltäväksi.
  5. Opiskelijapalvelusihteeri ilmoittaa sinulle sähköpostilla valmistumispäiväsi ja kertoo, miten voit tallentaa itsellesi sähköisen tutkintotodistuksen. Tämä viesti tulee sinulle SAMKin sähköpostiisi osoitteesta noreply@samk.fi – tarkista tarvittaessa roskapostikansiosi.

Tutkintotodistus

Saat tutkintotodistuksesi viimeistään kolmen viikon kuluessa siitä, kun olet täyttänyt valmistumishakemuksesi (poikkeuksena joulu- ja kesäaika). Huomioithan, että hakemuksen eri vaiheisiin on varattava käsittelyaikaa ja että loma-ajat voivat viivästyttää hakemuksen käsittelyä. 

Tutkintotodistus on sähköinen, ja voit tallentaa sen itsellesi pdf-muotoisena. Sähköisestä tutkintotodistuksesta voit tulostaa paperisen version jos haluat, mutta virallinen se on vain sähköisessä muodossa. Paperisia todistuksia ei enää myönnetä.

Saat todistuksesi sekä suomen että englannin kielellä. Tutkintotodistuksen liitteenä on opintosuorituksesi ja Diploma Supplement. Diploma Supplement on tarkoitettu kansainväliseen käyttöön. Se on selvitys ammattikorkeakoulusta, tutkintotodistuksesta, tutkinnon sisällöstä ja tasosta, tutkinnon antamasta ammatillisesta kelpoisuudesta ja jatko-opintokelpoisuudesta sekä suomalaisesta koulutusjärjestelmästä.

Huomioithan valmistumishakemuksen ajoituksessa Kelan opintotuen säännökset. Jos haluat saada opintotukea myös opintojen päättymiskuukaudelta, voit valmistua aikaisintaan kuun 18. päivä. Opintojen päättymiskuukauden aikana pitää olla kirjoilla 18 kalenteripäivää.

Sähköisten tutkinto-todistusten aitouden tarkistaminen

Jos tarvitset tulevaisuudessa varmistuksen tutkinto-todistuksesi aitoudesta, voit tarkistuttaa sen Digi- ja väestötietoviraston validiointipalvelussa.

Valmistuminen kesällä 2024

Valmistumishakemuksensa perjantaihin 7.6.2024 mennessä jättävät opiskelijat saavat todistuksensa viimeistään tiistaina 18.6.2024.

Jos ei ehdi valmistua 18.6., mutta jättää hakemuksen 31.7. mennessä, valmistuu 31.7.2024 (edellyttäen, että kaikki on kunnossa heinäkuun loppuun mennessä) ja saa todistuksen elokuussa 2024.

Valmistumisjuhla

Publiikkia eli vuosittaista valmistumisjuhlaa vietetään keskiviikkona 12.6.2024 klo 13. Juhlaan ovat tervetulleita kaikki tämän lukuvuoden aikana valmistuneet. Juhlapaikat:

  • SAMK-kampus Pori, Agora-sali
  • SAMK-kampus Rauma, Suojantie 2, Merimäen auditorio
  • Taidekoulun kampus, Kankaanpää.

Huittisista valmistuvat ovat tervetulleita juhlaan Porin kampukselle. Kankaanpäässä Taidekoulun kampuksella ja Rauman kampuksella pidetään oma tilaisuus samaan aikaan kuin Porissa ja juhlan alku striimataan Porista. Tilaisuudet päättyvät klo 15 mennessä. Ilmoittautuminen avautuu huhtikuun aikana SAMKin tapahtumakalenteriin.

Alumnitoiminta

Kaikki SAMKista valmistuneet ovat SAMKin alumneja. Alumnitoiminta on SAMKin ja valmistuneiden yhteistyötä ja yhteydenpitoa.

Alumnit ovat elintärkeä linkki SAMKille sekä nykyisille opiskelijoille työelämään. Tilaamalla SAMKin alumniuutiskirjeen kuulet ensimmäisenä erilaisista tapahtumista ja mahdollisuuksista, joita SAMK tarjoaa alumneilleen. Kuulet myös tavoista, joilla alumnit voivat olla mukana korkeakoulun toiminnassa ja pysyt aina ajan tasalla kotikorkeakoulusi kuulumisista.

Pysytäänhän siis yhteydessä valmistumisen jälkeenkin!

Mitä alumnitoimintamme on?

Täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia

Tarjoamme työn ohella suoritettavia erikoistumiskoulutuksia ja valmiita täydennyskoulutuspaketteja. Voimme myös suunnitella organisaationne tarpeita vastaavan koulutuksen henkilöstölle.
Jatkuva oppiminen
Opiskelijoita ja opettaja luokassa

Maksuttomia avoimen AMK:n opintoja

Uusille alumneille on tarjolla maksuttomia avoimen ammattikorkeakoulun opintoja.
Avoin AMK

SAMKin Alumniblogi

Tervetuloa kirjoittamaan alumniblogiin. Voit myös vinkata kaveria, sukulaista – ketä vain SAMKista valmistunutta. Haemme kirjoittajiksi ihan tavallisia tyyppejä.
Lue blogia Linkki avautuu uuteen välilehteen
Ihmisiä kokouksessa tietokoneiden ääressä

Yhteistyötä SAMKin kanssa

Kumppaninamme viemme yhteistyössä kanssasi eteenpäin sinulle tärkeitä hankkeita ja asioita. Yhteistyö kanssamme avaa oven yhteistyöhön asiantuntijoiden kanssa!
Kumppaniksi
Neljä opiskelijaa rennosti palaverissa

Meiltä löydät tarvitsemasi tekijät!

Haetko asiantuntijoita tai opiskelijoita kehittämään ja ideoimaan toimintaasi? Löydämme tekijät!
Löydä tekijä