Kuvassa kaksi opiskelijaa.

Insinööri (AMK), Tuotantotekniikka ja tuotantotalous /elintarviketuotanto, monimuotototeutus

Tee työtä, joka näkyy jokaisen ruokapöydässä. Valitse insinööriala elintarvikkeiden parissa!

Opintojesi painopisteitä ovat mm. elintarvikealan prosessi- ja tuotekehitysosaaminen, turvallisuus- ja laatuvaatimusten hallinta, teknis-taloudellinen ajattelu ja toiminta esihenkilönä.
Elintarvikeinsinöörin koulutus on työelämälähtöistä ja siihen kuuluu käytännön työskentelyä alan yrityksissä. Alana elintarviketeollisuuden on kehittyvä, monipuolinen ja kansainvälinen.

Tutkinnon nimi

Insinööri (AMK)

Koulutusala

Tekniikka

Opiskelumuoto

Monimuotototeutus

Opiskelukieli

Suomi

Laajuus

240 opintopistettä

Hakuaika

13.3. - 27.3.2024

Opinnot alkavat

Syksy 2024

Suorituspaikka

Rauma

Kesto

4 vuotta

Aloituspaikat

20

Valintatapa

Valintakurssi

Koulutuksen kuvaus

Mitä opintosi sisältävät?

Satakunta on merkittävä ruoantuottaja. Yritykset ovat jo useamman vuoden toivoneet Satakuntaan elintarvikealan AMK-tason koulutusta. Nyt se toteutuu. Koulutusta on suunniteltu yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, joita ovat mm. alan yritykset, Rauman kauppakamari ja Pyhäjärvi-instituutti sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulu.

Elintarvikeinsinöörin koulutus on työelämälähtöistä ja siihen kuuluu käytännön työskentelyä alan yrityksissä. Alan työtehtäviin tutustut tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa erilaisissa projekteissa ja toimeksiannoissa heti opintojen alusta lähtien.

Elintarviketeollisuuden ala on kehittyvä, monipuolinen ja kansainvälinen. Alalla työntekijät ja heidän osaamisensa on avainasemassa.  Elintarviketuotannon insinöörin työtehtävät ovat monipuolisia ja häneltä edellytetään korkeaa ammattitaitoa.

Elintarviketeollisuuden tuotteet näkyvät jokaisen ruokapöydässä. Elintarviketeollisuuden yrityksiä on jokaisessa Suomen maakunnassa. Suomessa valmistettujen elintarvikkeiden kotimaisuusaste on keskimäärin 82 prosenttia ja se on neljänneksi suurin teollisuudenala maassamme. Elintarviketeollisuus on myös Suomen suurin kulutustavaroiden valmistaja.

Monimuoto-opiskelussa itsenäinen ja verkon välityksellä tapahtuva opiskelu vuorottelee noin kerran kuukaudessa toteutettavien lähijaksojen kanssa. Lähijaksot pidetään pääasiassa SAMKin Rauman kampuksella. Opiskelu onnistuu myös työn ohessa, jolloin työn ja opintojen yhdistäminen mahdollistuu erilaisten oppimistehtävien kautta.

Koulutuksessa pääpaino on elintarvikealan keskeisissä osaamistarpeissa, joita ovat esimerkiksi prosessi- ja tuotekehitysosaaminen, toiminta esihenkilönä; turvallisuus- ja laatuvaatimusten hallinta sekä teknis-taloudellinen ajattelu.

Voit lukea lisää tutkinnon sisällöstä opintosuunnitelmasta.

Opetussuunnitelma Linkki avautuu uuteen välilehteen

Uramahdollisuudet

Mikä kiinnostaa eniten? Suuntaa opintojasi

Ammattinimikkeitä

  • kehitys-, tuotekehitysinsinööri/-päällikkö
  • tuotantoinsinööri/-päällikkö
  • vienti-/myynti-insinööri/-päällikkö
  • yrittäjä
  • laatu-insinööri/laatupäällikkö

Suuntautumisvaihtoehdot

Mahdollisuuksia valmistumisen jälkeen

Tuotantotekniikan ja tuotantotalouden elintarviketuotannon tutkinto-ohjelmassa opiskelet mm. elintarvikemikrobiologiaan, elintarviketeknologiaan ja elintarvikeprosesseihin liittyviä asioita. Ohjelmaan sisältävät mm. elintarvikekemian, liha-, meijeri-, kasvis- ja viljateknologian kurssit.   

Yhteyshenkilö

Vesa Rosenqvist

Senior Lecturer
+358 44 710 3579 vesa.rosenqvist@samk.fi
Vastuualueyksikkö
Faculty of Logistics and Maritime Technology
Toimintayksikkö
Technology and Maritime Management
Toimipaikka
SAMK Campus Rauma
Lue lisää
Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Kuva kahdesta opiskelijasta.

Näillä ohjeilla haet SAMKiin sujuvasti!

Näillä ohjeilla haet SAMKiin sujuvasti!
Hakeminen