Henrietta Annala, sosionomi, insinööri ja tuleva diplomi-insinööri on todellinen moniosaaja

Henrietta Annala, 30-vuotias kahden pienen lapsen äiti tasapainoilee työn, opiskelun ja lapsiperhearjen keskellä.

Henrietta Annala nojaa pystypöytään, puolivartalokuva.
Henrietta on työskennellyt Alfa Lavalilla toukokuusta 2023.

Henrietta valmistui vuonna 2016 sosionomiksi Porista. Hän teki hetken alan töitä päiväkodissa, jonka jälkeen päätti jatkaa opintojaan. Vuonna 2023 hän valmistui kansainvälisestä Industrial Management -tutkinto-ohjelmasta insinööriksi.

Hän työskentelee tällä hetkellä projekti-insinöörinä Raumalla. Henrietta päätti myös jatkaa opintojaan työn ohella ja hän opiskelee Tampereen yliopistossa jatko-opintoina johtamisen ja tietotekniikan diplomi-insinööriksi pääaineenaan tuotantotalous.

Henrietta kokee työn opettavan eniten

Henrietta työskentelee tällä hetkellä projekti-insinöörin tehtävissä, jossa hän kokee, että pääsee päivittäin haastamaan itseään. Hän aloitti työt nykyisessä työssään palattuaan äitiyslomalta vuoden 2023 toukokuussa. Hän toimi ensin kesätyöntekijänä osana yrityksen varaosamyyntiä, mutta kesän jälkeen siirtyi tuotehallintaan nykyisiin tehtäviinsä.

– Industrial Management eli suomeksi tuotantotalouden insinöörin tutkinto tarjoaa minulle mahdollisuuden hakea hyvin monipuolisia työtehtäviä ja SAMK on tarjonnut valmiuksia, mutta todellisuudessa työt opettavat eniten, Henrietta kertoo.

Henrietta kantaa tutkintojaan ylpeydellä

Henrietta kokee, että molemmat SAMKin koulutukset ovat olleet hänen elämässään todella hyödyllisiä. Hän on suorittanut kaksi tutkintoa, jotka ovat olleet hyvin erilaisia ja tarjonneet hyvin erilaiset valmiudet työelämän tehtäviin. Henrietta myös kertoo, että työskennellessään tällä hetkellä tekniikan alalla, kokee hän silti, että aiemmasta sosionomin tutkinnosta ja työkokemuksesta on ehdottomasti hyötyä ja nämä koulutukset tukevat toisiaan. Henrietta myös kertoo kantavansa molempia tutkintoja ylpeydellä.

– Vahvuudet työelämässä menestymisen kannalta painottuvat käytännönläheiseen lähestymistapaan opinnoissa. Sosionomin opinnoissa oli harjoittelujaksoja monipuolisissa ympäristöissä sekä erilaisia oppimistehtäviä. Tämä rikastutti opintoja ja teki niistä vaihtelevia ja käytännönläheisiä. Tekniikan alan tutkinnossa harjoittelujaksot painottuivat taas kesään. Koen, että tällä alalla työkokemus opettaa, sillä voit työllistyä niin monipuolisiin tehtäviin ja pyrkiä juuri niihin paikkoihin, jotka itseäsi kiinnostaa, Henrietta kertoo.

– Menestyksen avaimet ovat jokaisen opiskelijan omissa käsissä. Kannattaa ehdottomasti opiskella sitä, mikä itseään kiinnostaa ja millaisissa tehtävissä näet itsesi lähitulevaisuudessa. Ehdottomasti tärkein vinkkini opiskelijoille, jotka haluavat menestyä työelämässä on se, että usko itseesi, äläkä tyydy mihinkään. Älä pelkää epäonnistumista, niin kuin minä itse tein nuorempana, neuvoo Henrietta kokeneena opiskelijana.

Henrietta kokee, että SAMKin koulutukset ovat tarjonneet hänelle myös loistavat mahdollisuudet työelämään ja jatkokoulutusmahdollisuuksiin. Tämänhetkisiin diplomi-insinöörin opintoihin SAMKin tutkinnot ovat tarjonneet hyvän pohjan.

Henrietta toivoo SAMKin huomioivan työelämän vaihtuvat tarpeet

Henrietta toivoo SAMKin jatkossakin tarjoavan monipuolisia opintoja, joissa huomioidaan työelämän päivittyvät tarpeet. Lisäksi koulutuksen aikanakin hän toivoisi opiskelijoille kerrottavan laajasti juuri oman tutkinnon työllistymismahdollisuuksista. Nykyisessä firmassa on mahdollista toimia monissa erilaisissa tehtävissä, mikäli haluaa itse osallistua työnkiertoon.

– Arvostan työnantajaani, koska he antoivat minulle mahdollisuuden jatkaa haastavissa tehtävissä ja oppia joka päivä paljon uutta, vaikka minulla ei ollut aiempaa kokemusta kyseisestä työstä, Henrietta kertoo lopuksi.

———-

Henrietta Annala

  • 30-vuotias kahden lapsen äiti
  • Valmistunut sosionomiksi vuonna 2016
  • Valmistunut Industrial Management tutkinto-ohjelmasta insinööriksi vuonna 2023
  • Jatkaa opintojaan edelleen, valmistuu diplomi-insinööriksi
  • Työskentelee Alfa Lavalilla tuotehallinnassa

Jaa tämä sivu

Maarika Iijolainen pitää puhetta valmistumisjuhlassa.

Opinnäytetöiden parhaimmisto palkittiin jälleen Osaaja-kilpailussa

Osaaja on SAMKin opinnäytetyökilpailu, jossa palkitaan vuosittain edellisen kalenterivuoden opinnäytetöiden parhaimmisto. Palkittavan työn arvosanan tulee olla korkein mahdollinen eli 5. Yhteensä kilpailuun osallistui tänä vuonna 134 työtä.

SuomiAreena keskustelun osallistujat ja videokuvaaja

SAMK on jälleen mukana SuomiAreenassa

SAMK on mukana 25.-28.6.2024 Porissa järjestettävässä SuomiAreenassa. SuomiAreenan tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville.

Silja-Sofia Ilvonen on ottanut verikokeen.

Hoitotyön harjoitteluista saa monipuolisia kokemuksia

Silja-Sofia Ilvonen opiskelee hoitotyön tutkinto-ohjelmassa toista vuotta ja valmistuu sairaanhoitajaksi. Silja-Sofia on kotoisin Porista ja hän halusi jäädä vielä kotikaupunkiinsa asumaan, joten SAMK valintana oli helppo.