Yrittäjyysopinnoista potkua asiantuntijatehtäviin

Myynti yritysasiakkaille on kuulunut Jaana Mustosen työnkuvaan lähes koko hänen työhistoriansa ajan. Opinnoista Business Management & Entrepreneurship -ohjelmassa on ollut suoraa hyötyä Mustosen työtehtävissä. Koska asiakkaat ovat yrityksiä, on yrittäjän näkökulman ymmärtämisestä hyötyä työssä.

Finanssialan asiantuntija Jaana Mustonen henkilökuvassa.

Mustonen on valmistunut vuonna 2000 tradenomiksi Rovaniemen ammattikorkeakoulusta (nyk. Lapin ammattikorkeakoulu). Hän päätti hakea Business Management and Entrepreneurship -ohjelmaan, sillä osaamisen päivittäminen tuntui ajankohtaiselta. Monimuoto-opiskelu sopii hyvin työelämässä jo olevalle ja koska lähikontaktipäiviä on vähän, opiskelu on helppo sovittaa omiin aikatauluihin.

– Myös ohjelman kansainvälinen aspekti kiinnosti minua ja halusin haastaa itseni englannin kielen osalta. Toisaalta yrittäjyys ja liiketalous ylipäänsä kiinnostavat minua aiheina, joten ohjelmaan hakeminen tuntui minulle luontevalta valinnalta.

Opit suoraan käytäntöön työtehtävissä

Opinnoista Business Management and Entrepreneurship -ohjelmassa on ollut suoraa hyötyä Mustosen työtehtävissä. Koska asiakkaat ovat yrityksiä, on yrittäjän näkökulman ymmärtämisestä hyötyä työssä.

– Koen, että opintojen avulla pystyn paremmin ymmärtämään asiakkaiden näkemyksiä ja siten olemaan avuksi heidän liiketoimintaprosessiensa kehittämisessä.

Laadukas opiskelu mahdollistaa oman urakehityksen.

Myös opinnäytetyön tekeminen oli opettavainen prosessi. Mustosen opinnäytetyö käsittelee sosiaalista myyntiä (social selling) LinkedInissä ja Twitterissä. Aihe valikoitui Mustosen henkilökohtaisesta kiinnostuksesta aiheeseen. Tutkielman tuloksena syntyi sosiaalisen myynnin suunnitelma eli miten hän itse voi hyödyntää sosiaalista myyntiä omassa työssään finanssialan ammattilaisena. Prosessi opetti myös käsittelemään suuria tietomassoja ja poimimaan niistä oleelliset tiedot.

– Tätä taitoa voin hyödyntää myös omissa työtehtävissä löytämällä juuri asiakkaitteni liiketoiminnan tarvitsemat tiedot. Näin pystyn tarjoamaan parempia ratkaisuja asiakkailleni.

Opinnot ovat kehittäneet strategista ajattelua ja kokonaisuuksien hallintaa, jotka ovat myös hyödyllisiä taitoja Mustosen työssä.

Erinomainen valinta kansainvälisyydestä ja yrittäjyydestä kiinnostuneille

Business Management and Entrepreneurship -ohjelma on englanninkielinen ja kansainvälisyys näkyykin ohjelmassa vahvasti. Mustonen kertoo, että opiskelijoita oli useista eri maista ja kulttuureista, kuten Yhdysvalloista, Thaimaasta ja Filippiineiltä. Lisäksi Mustosen ryhmässä oli yksi vieraileva opettaja Alankomaista. Opiskeluiden aikana kertyi paljon kontakteja, joihin hän tulee olemaan yhteydessä jatkossakin.

– Englannin kielen taitoni kehittyivät hurjasti opintojen aikana!

Mustonen suosittelee koulutusohjelmaa yrittäjyydestä kiinnostuneille henkilöille, esimerkiksi sellaiselle, joka harkitsee oman yrityksen perustamista. Mustonen korostaa, että työn ohessa tehtävä tutkinto vaatii oikeaa asennoitumista. Opintojen suorittaminen vaatii työtä ja aikatauluttamista. Lisäksi opinnäytetyön aihe kannattaa valita heti alussa, sillä mitä nopeammin projektin aloittaa, sitä nopeammin se valmistuu. Kurssitöitä kannattaa tehdä myös arkipäivisin, jotta viikonloppuisin jää aikaa myös palautumiselle.

Entä millaisia vinkkejä Mustonen antaa ohjelmaan hakemista harkitsevalle?

– Harkitse, tee päätös ja aloita opiskelu! Laadukas opiskelu mahdollistaa oman urakehityksen.

Hae koulutukseen 17.8.-16.9.2020!

Haku Business Management and Entrepreneurship Master-koulutukseen 17.8.-16.9.2020. Opinnot alkavat tammikuussa 2021.

Tutustu koulutukseen [fts_facebook type=page id=109460739074035 access_token=EAAP9hArvboQBAHuZCilXkHK0ZAvIIgxDxHyRNG8kAYXgpYqQS5WnXHclzsey8DCASQN9liVavKPbuGkRhgQ5W3AAu733GtZBFMZCVrqp6jyDTwLbsIGNnvxmrWZCgmEiZARi00Y5vZCTDbmHke3zNWLWeR32v6JRx8NgXTk5VmVQwZDZD posts=3 height=500px description=no posts_displayed=page_only] [fts_twitter twitter_name=satakunnanamk tweets_count=4 twitter_height=500px cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no] [fts_youtube vid_count=4 large_vid=yes large_vid_title=no large_vid_description=no thumbs_play_in_iframe=no vids_in_row=1 omit_first_thumbnail=no space_between_videos=5px force_columns=no maxres_thumbnail_images=yes thumbs_wrap_color=#000 username=samkcommunications]

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.