Yhteinen eurooppalainen merellisen matkailun opetussuunnitelma täyttää alan osaamisvajeet

SAMKin Matkailun kehittämiskeskuksen koordinoimassa Erasmus+ -projektissa on julkaistu uusi rannikko- ja merellisen matkailun eurooppalainen opetussuunnitelma yhtenäistää alan osaamisen Euroopassa.

Purjeveneiden mastoja pienvenesatamassa.

Rannikko- ja merellisissä kohteissa on ainutlaatuisia piirteitä, jotka tulee huomioida matkailun kehittämisessä. Tämä edellyttää alakohtaista ammattiosaamista. Matkailualan koulutuksessa tulee ymmärtää tälle toimintaympäristölle olennainen osaaminen ja omaksua entistä temaattisempi lähestymistapa opetussuunnitelmien kehittämisessä ja koulutustarjonnan lisäämisessä.

SAMKin Matkailun kehittämiskeskuksen koordinoimassa Erasmus+ -projektissa julkaistu uusi rannikko- ja merellisen matkailun eurooppalainen opetussuunnitelma yhtenäistää alan osaamisen Euroopassa. Opetussuunnitelma on laadittu kuuden eurooppalaisen korkeakoulun yhteistyössä tunnistettujen elinkeinon osaamistarpeiden pohjalta. Se tarjoaa ajankohtaisen tiedon ja osaamisen, joita tarvitaan alan haasteisiin vastaamiseksi ja merellisen toimintaympäristön mahdollisuuksien hyödyntämiseksi.

Suomesta, Virosta, Latviasta, Hollannista ja Irlannista olevat korkeakoulut myös toteuttavat opetussuunnitelmaa yhdessä verkko-opetuksena. Opintojaksot pilotoidaan 1.9.2022-31.3.2023 välisenä aikana. Kaikki eurooppalaiset matkailualan opiskelijat ja elinkeinossa työskentelevät ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan opintojaksoille.

Opetussuunnitelma Skills4CMT-hankkeen verkkosivuilla (PDF) Lisätietoja ilmoittautumisesta opintojaksojen pilotointiin Skills4CMT-verkkosivuilla

Jaa tämä sivu

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

Tubettaja Roni Bäck seisoo kädet levitettyinä vihreänsävyisessä Pelisellissä.

Peliselli avattiin juhlallisesti käyttöön – Katso kuvagalleria!

Perjantaina 24.11. järjestetty Well Played -tapahtuma keräsi yhteen RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä elämykselliseen iltapäivään. Samalla vihittiin käyttöön uusi peli- ja elämyslaboratorio Peliselli.