YAMK-opinnot auttavat etenemään esimiestehtäviin

SAMKin Terveyden edistämisen ylempi AMK-opiskelija Porin kampuksella.

Ulvilalainen Terhi Kauppila haki Terveyden edistämisen YAMK-opintoihin, koska halusi edetä urallaan esimiestehtäviin. SAMK oli Terhille ennestään tuttu, koska hän oli suorittanut siellä jo aiemmin sairaanhoitajaopinnot.
– Opiskelu SAMKissa oli joustavaa ja onnistui hyvin työn ohessa. Toki tärkeässä roolissa arjen sujuvuudessa oli myös oma tukiverkosto. Opiskeluja harkitsevan kannattaakin pohtia ennakkoon omaa elämän tilannettaan ja perheellisen mahdollista tukiverkostoa. Töiden ohella opiskelu on vaativaa, mutta samalla hyvin palkitsevaa ja antoisaa. Kirjallisten töiden tekemiseen tulee varata aikaa. Opiskelu vaatii oma-aloitteisuutta ja päättäväisyyttä. Terhi kokee opinnot kokonaisuudessaan mielenkiintoisiksi ja kaikesta oppimasta on työelämässä ollut hyötyä.
– Erilaiset kehittämistehtävät, oma opinnäytetyö sekä johtamisen laaja opintokokonaisuus on tuonut omaan työhön uutta näkökulmaa. Työnantajani on selkeästi arvostanut YAMK-koulutusta. Olen saanut hyödyntää opintojani työssäni laajasti muun muassa toiminnan kehittämisessä ja muutosjohtamisessa. Lisäksi tarvitsen osastonhoitajan työssäni päivittäin johtamis- ja kehittämistaitoja. Verkko-opinnot helpottavat Terhin mielestä työn ohella opiskelua, mutta samalla hän korostaa kohtaamisen ja keskustelun merkitystä kontaktiluennoilla. Opintojen parasta antia oli saada valmiuksia esimiestyössä toimimiseen.
– Pidän erittäin tärkeänä myös käytännön työn kehittämistä sekä henkilökunnan työhyvinvoinnista huolehtimista. Opinnot antoivat välineitä näihin molempiin. Terhin opinnäytetyöni aiheena oli Päihdetyömallin kehittäminen Satakunnan sairaanhoitopiirin, nyk. Satasairaalan, nuorisopsykiatrian vastuuyksikölle.
– Päihteiden käyttö on lisääntynyt hoidossa olevien nuorten osalta ja siksi näin tarpeelliseksi päihdetyömallin kehittämisen. Jo potilaan tullessa erikoissairaanhoitoon kiinnitetään huomiota potilaan mahdolliseen päihteiden käyttöön ja päihdeongelmaan.


Terhi Kauppila työskentelee osastonhoitajana Satasairaalan Rauman mielenterveyskeskuksessa. Lisäksi hänen vastuulleen kuuluu Satasairaalan psykososiaalisen tuen koordinointi suuronnettomuustilanteissa sekä Satasairaalan ja Pelastuksen defusing-työryhmän koordinointi. Työuransa hoitoalalla hän on aloittanut Porin kaupunginsairaalassa, josta urapolku on vienyt Harjavallan sairaalaan nuorten suljetulle osastolle. Osastolla työskentelyn jälkeen Terhi siirtyi Porin nuorisopsykiatrian poliklinikan kautta nykyiseen työhönsä Rauman mielenterveyskeskukseen.


Lisätietoja ja hakuohjeet: Terveyden edistämisen YAMK/master -opinnot

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.