YAMK-opinnot auttavat etenemään esimiestehtäviin

SAMKin Terveyden edistämisen ylempi AMK-opiskelija Porin kampuksella.

Ulvilalainen Terhi Kauppila haki Terveyden edistämisen YAMK-opintoihin, koska halusi edetä urallaan esimiestehtäviin. SAMK oli Terhille ennestään tuttu, koska hän oli suorittanut siellä jo aiemmin sairaanhoitajaopinnot.
– Opiskelu SAMKissa oli joustavaa ja onnistui hyvin työn ohessa. Toki tärkeässä roolissa arjen sujuvuudessa oli myös oma tukiverkosto. Opiskeluja harkitsevan kannattaakin pohtia ennakkoon omaa elämän tilannettaan ja perheellisen mahdollista tukiverkostoa. Töiden ohella opiskelu on vaativaa, mutta samalla hyvin palkitsevaa ja antoisaa. Kirjallisten töiden tekemiseen tulee varata aikaa. Opiskelu vaatii oma-aloitteisuutta ja päättäväisyyttä. Terhi kokee opinnot kokonaisuudessaan mielenkiintoisiksi ja kaikesta oppimasta on työelämässä ollut hyötyä.
– Erilaiset kehittämistehtävät, oma opinnäytetyö sekä johtamisen laaja opintokokonaisuus on tuonut omaan työhön uutta näkökulmaa. Työnantajani on selkeästi arvostanut YAMK-koulutusta. Olen saanut hyödyntää opintojani työssäni laajasti muun muassa toiminnan kehittämisessä ja muutosjohtamisessa. Lisäksi tarvitsen osastonhoitajan työssäni päivittäin johtamis- ja kehittämistaitoja. Verkko-opinnot helpottavat Terhin mielestä työn ohella opiskelua, mutta samalla hän korostaa kohtaamisen ja keskustelun merkitystä kontaktiluennoilla. Opintojen parasta antia oli saada valmiuksia esimiestyössä toimimiseen.
– Pidän erittäin tärkeänä myös käytännön työn kehittämistä sekä henkilökunnan työhyvinvoinnista huolehtimista. Opinnot antoivat välineitä näihin molempiin. Terhin opinnäytetyöni aiheena oli Päihdetyömallin kehittäminen Satakunnan sairaanhoitopiirin, nyk. Satasairaalan, nuorisopsykiatrian vastuuyksikölle.
– Päihteiden käyttö on lisääntynyt hoidossa olevien nuorten osalta ja siksi näin tarpeelliseksi päihdetyömallin kehittämisen. Jo potilaan tullessa erikoissairaanhoitoon kiinnitetään huomiota potilaan mahdolliseen päihteiden käyttöön ja päihdeongelmaan.


Terhi Kauppila työskentelee osastonhoitajana Satasairaalan Rauman mielenterveyskeskuksessa. Lisäksi hänen vastuulleen kuuluu Satasairaalan psykososiaalisen tuen koordinointi suuronnettomuustilanteissa sekä Satasairaalan ja Pelastuksen defusing-työryhmän koordinointi. Työuransa hoitoalalla hän on aloittanut Porin kaupunginsairaalassa, josta urapolku on vienyt Harjavallan sairaalaan nuorten suljetulle osastolle. Osastolla työskentelyn jälkeen Terhi siirtyi Porin nuorisopsykiatrian poliklinikan kautta nykyiseen työhönsä Rauman mielenterveyskeskukseen.


Lisätietoja ja hakuohjeet: Terveyden edistämisen YAMK/master -opinnot

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.