RoboAI-viikko: Virkistä ajatteluasi, jalosta mieltäsi

RoboAI-viikon näyttävästi perjantaina 13.marraskuuta päättävä VTR-seminaari toimii hankkeen loppuseminaarina, jossa käydään läpi keväällä 2018 alkaneen Visioiden ja teknologioiden jalostamossa (VTR) -hankkeen tuloksia. Keynote-puheenvuoroa lukuun ottamatta kaikki puheenvuorot esittelevät hankkeen aikana tehtyjä ja aikaansaatuja asioita.

20.10.2020 | Teksti: Petra O'Rourke | Kuva: Mirka Leino, Tomi Parkkonen

VTR-projektin videossa mobiilirobotti toimii pelastustehtävissä.

Omassa arjessa ja toiminnoissa voi hyödyntää teknologiaa monella eri tavalla. Voisiko teknologia helpottaa asioita sinun elämässäsi? VTR-demovideossa mobiilirobotti toimii tulipalotilanteessa pelastustehtävissä ja ohjaa ihmiset turvalliselle uloskäynnille sijaintitietoihin perustuen.

Seminaaria suositellaan henkilöille, jotka miettivät voisiko teknologialla olla jotain annettavaa minulle tai yritykselleni. Tapahtuma sopii myös niille, jotka haluavat nähdä jotain normaaleista teknologisista ratkaisuista poikkeavaa. Asioita on lähestytty eri näkökulmista: ratkaisuja löytyy ikäihmisten palveluihin, teollisuusyrityksiin ja yleisorganisaatioista sairaaloihin ja jopa taiteeseen.

Tapahtuman järjestäjät, yliopettaja, automaation tutkimusryhmän vetäjä Mirka Leino ja projektipäällikkö Meri Olenius kannustavat yritysten edustajia osallistumaan seminaariin avoimin mielin.

– Uskomme, että tapahtumassa esitettävät demot herättävät ajatuksia ja voivat synnyttää ratkaisuja moniin yritysten ongelmiin. Monesti ratkaisut voivat olla hyvinkin yksinkertaisia, mutta vaativat innovatiivista ajattelua laatikon ulkopuolelta. Hyvänä esimerkkinä on yrityssymbioosit, joissa toisen yrityksen hukkatuote voi olla toisen hyöty, muistuttavat järjestäjät.

 

VTR-projektin videossa mobiilirobotti on saanut uuden roolin sairaalalogistiikasta.

Uusin VTR-projektin demovideo julkaistaan RoboAI-viikolla. Siinä mobiilirobotti on saanut uuden roolin sairaalalogistiikasta. Videota olivat kuvaamassa simulaatioluokassa SAMKissa sairaanhoitajiksi opiskelevat Jenni Halttunen, Oona Isoviita ja Eemeli Impola sekä projektitutkija Santeri Saari.

Tiedon siirtämisen prosessit uusiksi

Seminaarin aikana selviää, miten työryhmä on yhdistellyt erilaisia teknologioita ja niitä on hyödynnetty eri kohteissa ja tehtävissä, kuin missä niitä on normaalisti totuttu näkemään. Esimerkiksi mobiilirobotti sairaalassa ja nuorisoäppi päihdetyön apuna.

Myös tiedon siirtämistä on prosessina mietitty uudesta näkökulmasta, kun robomummo Sorjo Mäkipää vie muille ikäihmisillä eteenpäin teknologian ilosanomaa, vertaiselta vertaiselle.

– Olemme halunneet mahdollistaa tiedon helpon siirtämisen eteenpäin myös omalta osaltamme: Kuka tahansa voi löytää kokoamamme tiedot verkosta, siitä ei tarvitse tietää mitään

etukäteen ja silti voit saada siitä inspiraatiota ja vinkkejä, miten hyödyntää sitä omassa yrityksessäsi, huomauttaa Leino.

Esiintyjä Taneli Tikka

VTR-seminaarin Keynote-puhujana toimii Taneli Tikka aiheenaan: Mikä merkitys edistyneen teknologian hyödyntämisestä on yrityksille? Kuva: Tomi Parkkonen

 

Seminaarin kruunaa Taneli Tikan puheenvuoro. Tikka on Suomen internet -palveluiden toimialan tunnetuimpia nimiä. Hän on toiminut Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:n toimitusjohtajana ja Tiedon innovaatiojohtajana. Hän on aktiivisesti mukana edistämässä teknologia-alan menestystä kansallisesti ja osallistuu innovaatiopolitiikan kehittämiseen Työ- ja elinkeinoministeriön työryhmissä.

 

VTR-seminaari RoboAI-viikolla 13.11. klo 9-12.30.

Ilmoittaudu tapahtumaan!

 

Kiinnostaako yritystäsi osallistua VTR-seminaariin näytteilleasettajana? Voitte toimittaa 10-15s videomainoksen, joka näkyy online-tapahtuman tauoilla osallistujille. Ilmoittaudu ja toimita materiaali annettujen ohjeiden mukaisesti.

 

Lisätietoja tapahtumasta:

RoboAI:n verkkosivuilta

 

Tapahtuman järjestää Visioiden ja teknologioiden jalostamossa (VTR) -hanke.

 

Lisätiedot:

Mirka Leino
p. 044 710 3182
mirka.leino@samk.fi

Meri Olenius
p. 044 710 3345
meri.olenius@samk.fi

 

logot

Lisää aiheesta

Yhteistyörobotit rivissä.
| Automaatio ja teollisuus

RoboAI-viikko: NEXT2020-teknologiaseminaari – Satakuntalaiset yritykset kohti tuotannon digiloikkaa!

– Olemme havainneet, että konepajateollisuudessa on paljon potentiaalia tehdä automaatio- ja robotiikkaratkaisuja ja sitä kautta saada nostettua tuotannon digitalisaatioastetta. Kilpailukyvyn parantaminen satakuntalaisissa konepajoissa on tärkeää ja näemme, että sillä on laajempi merkitys yritysten menestymiselle tulevaisuudessa, selittää tapahtumaa järjestävä projektipäällikkö Timo Kerminen.
Mirka Leino ja Janika Tommiska.
| Teknologia

RoboAI-viikko: Opettaja, anna teknologian inspiroida ja innostaa!

– Epävarmuus teknologioita kohtaan ei ole huono asia. Tärkeintä on näyttää esimerkkiä, että vaikka ei osaa, uskaltaa kokeilla. Tulevaisuudessa nämä uudet teknologiat ovat suurella todennäköisyydellä joko työvälineinä tai käyttökohteina, joten uskallus kokeilla on tärkeää. Meille aikanaan iskostettu ”älä koske, menee rikki” -kulttuuri on onneksi jo väistynyt, sanoo Teknologia opetuksessa -verkkokoulutustapahtuman järjestäjä, tuntiopettaja Janika Tommiska.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html