RoboAI-viikko: Virkistä ajatteluasi, jalosta mieltäsi

RoboAI-viikon näyttävästi perjantaina 13.marraskuuta päättävä VTR-seminaari toimii hankkeen loppuseminaarina, jossa käydään läpi keväällä 2018 alkaneen Visioiden ja teknologioiden jalostamossa (VTR) -hankkeen tuloksia.

VTR-projektin videossa mobiilirobotti toimii pelastustehtävissä.

Omassa arjessa ja toiminnoissa voi hyödyntää teknologiaa monella eri tavalla. Voisiko teknologia helpottaa asioita sinun elämässäsi? VTR-demovideossa mobiilirobotti toimii tulipalotilanteessa pelastustehtävissä ja ohjaa ihmiset turvalliselle uloskäynnille sijaintitietoihin perustuen.

Seminaaria suositellaan henkilöille, jotka miettivät voisiko teknologialla olla jotain annettavaa minulle tai yritykselleni. Tapahtuma sopii myös niille, jotka haluavat nähdä jotain normaaleista teknologisista ratkaisuista poikkeavaa. Asioita on lähestytty eri näkökulmista: ratkaisuja löytyy ikäihmisten palveluihin, teollisuusyrityksiin ja yleisorganisaatioista sairaaloihin ja jopa taiteeseen.

Tapahtuman järjestäjät, yliopettaja, automaation tutkimusryhmän vetäjä Mirka Leino ja projektipäällikkö Meri Olenius kannustavat yritysten edustajia osallistumaan seminaariin avoimin mielin.

– Uskomme, että tapahtumassa esitettävät demot herättävät ajatuksia ja voivat synnyttää ratkaisuja moniin yritysten ongelmiin. Monesti ratkaisut voivat olla hyvinkin yksinkertaisia, mutta vaativat innovatiivista ajattelua laatikon ulkopuolelta. Hyvänä esimerkkinä on yrityssymbioosit, joissa toisen yrityksen hukkatuote voi olla toisen hyöty, muistuttavat järjestäjät.

VTR-projektin videossa mobiilirobotti on saanut uuden roolin sairaalalogistiikasta.
Uusin VTR-projektin demovideo julkaistaan RoboAI-viikolla. Siinä mobiilirobotti on saanut uuden roolin sairaalalogistiikasta. Videota olivat kuvaamassa simulaatioluokassa SAMKissa sairaanhoitajiksi opiskelevat Jenni Halttunen, Oona Isoviita ja Eemeli Impola sekä projektitutkija Santeri Saari.

Tiedon siirtämisen prosessit uusiksi

Seminaarin aikana selviää, miten työryhmä on yhdistellyt erilaisia teknologioita ja niitä on hyödynnetty eri kohteissa ja tehtävissä, kuin missä niitä on normaalisti totuttu näkemään. Esimerkiksi mobiilirobotti sairaalassa ja nuorisoäppi päihdetyön apuna.

Myös tiedon siirtämistä on prosessina mietitty uudesta näkökulmasta, kun robomummo Sorjo Mäkipää vie muille ikäihmisillä eteenpäin teknologian ilosanomaa, vertaiselta vertaiselle.

– Olemme halunneet mahdollistaa tiedon helpon siirtämisen eteenpäin myös omalta osaltamme: Kuka tahansa voi löytää kokoamamme tiedot verkosta, siitä ei tarvitse tietää mitään

etukäteen ja silti voit saada siitä inspiraatiota ja vinkkejä, miten hyödyntää sitä omassa yrityksessäsi, huomauttaa Leino.

Esiintyjä Taneli Tikka
VTR-seminaarin Keynote-puhujana toimii Taneli Tikka aiheenaan: Mikä merkitys edistyneen teknologian hyödyntämisestä on yrityksille? Kuva: Tomi Parkkonen

Seminaarin kruunaa Taneli Tikan puheenvuoro. Tikka on Suomen internet -palveluiden toimialan tunnetuimpia nimiä. Hän on toiminut Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:n toimitusjohtajana ja Tiedon innovaatiojohtajana. Hän on aktiivisesti mukana edistämässä teknologia-alan menestystä kansallisesti ja osallistuu innovaatiopolitiikan kehittämiseen Työ- ja elinkeinoministeriön työryhmissä.

VTR-seminaari RoboAI-viikolla 13.11. klo 9-12.30.

Ilmoittaudu tapahtumaan!

Kiinnostaako yritystäsi osallistua VTR-seminaariin näytteilleasettajana? Voitte toimittaa 10-15s videomainoksen, joka näkyy online-tapahtuman tauoilla osallistujille. Ilmoittaudu ja toimita materiaali annettujen ohjeiden mukaisesti.

Lisätietoja tapahtumasta:

RoboAI:n verkkosivuilta

Tapahtuman järjestää Visioiden ja teknologioiden jalostamossa (VTR) -hanke.

Lisätiedot:

Mirka Leino
p. 044 710 3182
mirka.leino@samk.fi Meri Olenius
p. 044 710 3345
meri.olenius@samk.fi

logot

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Kuvassa ryhmä RoboAI:n tutkijoita poseeraa kameralle.

RoboAI juhlii 5-vuotista taivaltaan näyttävällä robottien ohimarssilla 26.4. klo 14

Keväällä 2019 toimintansa aloittanut SAMKin ja Tampereen yliopiston Porin yksikön yhteinen tutkimus- ja tuotekehityskeskus on vakiinnuttanut asemansa alueen teknologisena suunnannäyttäjänä.

Naishenkilö pipetoi näytettä laboratoriossa valkoinen takki päällään.

Tutkimuskeskus WANDER – Innovaatioita ja ratkaisuja paikallisiin sekä globaaleihin haasteisiin

Huhtikuussa julkaistu Tutkimuskeskus WANDERin kokoomajulkaisu tarjoaa katsauksen keskuksen laaja-alaiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.