Vanhustyön YAMK-koulutuksesta oppeja käytännön työhön

Vanhustyön YAMK-koulutuksesta oppia työelämään.
Vanhustyön YAMK-koulutuksesta oppia työelämään.

Vanhustyön YAMK-koulutuksesta oppeja käytännön työhön

– Halusin olla ajan hermolla. AMK-tutkinnon suorittamisesta oli jo kulunut aikaa, joten kaipasin päivitystä tietoihini. Pystyin hyvin yhdistämään työn ohessa suoritettavaksi tarkoitetut monimuoto-opinnot vanhempainvapaaseen.

Anulla on takanaan pitkä ura ikäihmisten parissa. Paras anti YAMK-opinnoissa oli juurikin vanhustyön kentän ajankohtainen kertaus. Opiskelu kokonaisuutena oli hänestä erittäin mielenkiintoista.

– Odotukseni koulutuksesta todellakin täyttyivät, monesti jopa ylittyivät. Opetus oli ammattitaitoista ja opiskelumateriaali erittäin ajankohtaista ja laadukasta. Opiskelu aikuisena, jo paljon työkokemusta omaavana, oli erittäin antoisaa. Koulutuksessa opittuja oppeja pääsi heti peilaamaan omaan työhönsä. Mielenkiintoisinta oli kuulla muiden opiskelijoiden kokemuksia ja päästä kiinni nykyaikaiseen opiskeluun esim. näyttöperusteiseen opiskeluun, kirjallisuuskatsauksien tekemiseen sekä johtamisen haasteisiin.

Anu kokee, että opiskelijan yksilölliset tarpeet huomioitiin hyvin. Tämän huomasi opiskeluaikana mm. siitä, että vastuuopettaja oli helposti tavoitettavissa.

Ylemmässä AMK-tutkinnossa opinnäytetyö on laajin yksittäinen ponnistus. Kehittämistyön tavoitteena on tukea opiskelijan asiantuntija- ja kehittämisosaamista. Anun työn aiheeksi valikoitui työyhteisön ehdotuksesta ”Osallisuuden tukeminen Palvelukeskus Ilolansalossa.”

– Toteutin tutkimuksen Bikva-menetelmän avulla, jossa haastatellaan ryhmähaastatteluna asukas- , työntekijä- ja esimiesryhmät. Tutkimus toi konkreettisia työkaluja osallisuuden tukemiseen palvelutaloasumisessa.

Anu Hirvikorpi on ollut nykyisen työnantajan, SALVA ry, palveluksessa jo 16 vuotta. Sosionomiksi valmistumisen jälkeen hän työskenteli Palvelukeskus Ilolansalossa palveluavustajana. Avustavan hoitotyön tehtävistä Anu siirtyi RAY:n rahoittamaan Etäpalveluasunto-projektiin. Projektin jatkumona syntyi SALVA ry:n kotihoito palvelutalon ulkopuolelle, jossa hän työskenteli palveluvastaavana. Palattuaan äitiyslomalta 2010 vuoden lopulla hänen nimikkeekseen tuli palveluohjaaja ja kesäkuussa 2018 Anu valittiin sosiaalipalveluiden palvelupäälliköksi, vastuualueena SALVA ry:n ja Palvelukeskus Ilolansalon sosiaalipalvelut.

Lisätietoja Vanhustyön YAMK-koulutuksesta

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.