Vaihto Malesiassa näytti Iinalle uusia puolia maailmasta sekä hänestä itsestään

Kansainvälisen kaupan tradenomiksi opiskellut Iina Lindholm halusi kokea jotain aivan erilaista ja päätyikin Saksan sijaan opiskelijavaihtoon Malesiaan. Uusi kulttuuri ja elinympäristö vaativat totuttelua, mutta lopulta kokemuksesta tuli yksi hänen elämänsä ikimuistoisimpia.

4.3.2020 | Teksti: Noora Lindholm, SAMKin opiskelija | Kuva: Iina Lindholm, SAMKin opiskelija

Vene vedessä kallioisen saaren edessä Thaimaassa.

Iina ehti vaihtonsa aikana matkailemaan ympäri Aasiaa, kuten Thaimaassa.

Kun SAMKissa alettiin puhua mahdollisuudesta lähteä opiskelijavaihtoon, alkoi Iina Lindholm miettiä mahdollisuuksia eri maiden välillä. Saksa oli heti vahvana ykkösenä, sillä kieli sujui jo entuudestaan ja olihan Saksa maanakin ihan kiinnostava

– Hetken aikaa olin jo hakemassa Saksaan, mutta sitten minulle iski sellainen ajatus, että haluan kokeilla jotain ihan erilaista. Lopulta löysin itseni Malesiasta, Penangin saarelta.

Penangin saarella sijaitseva Avatar puisto hehkuu sinisen, turkoosin ja lilan sävyissä.

Penangin saarella sijaitseva Avatar puisto oli hieno kohde vierailla.

Kulttuurien välinen kuilu

Malesia sijaitsee Kaakkois-Aasiassa, joten kulttuurin erilaisuus ei tullut Iinalle yllätyksenä. Kaduilla näkyivät maan tuloerot selkeästi, sillä ympärillä oli vauraampien alueiden lisäksi köyhiä slummialueita. Yksi suurimmista eroista kulttuurissa oli uskonnon vahva läsnäolo arkielämässä. Koulussa ja muissa virallisissa paikoissa tuli peittää polvet sekä olkapäät ja kaduilla soi rukouskutsu useita kertoja päivässä. Toinen suuri ero oli yleinen hygieenisyys.

– Olihan se aluksi aika suuri shokki, kun useissa paikoissa vessanpönttöjen tilalla maassa oli vain pelkkä reikä. Mutta kyllä siihenkin aika nopeasti tottui.

Kulttuurishokki ei ollut kuitenkaan niin suuri kuin mitä Iina oli kuvitellut. Aluksi Malesian päässä vastassa ollut ”Mama Wendy” auttoi vaihto-opiskelijoita sopeutumaan uuteen ympäristöön. Aivan uudenlainen elinympäristö olikin lopulta vain rikkaus, ja se auttoi näkemään, kuinka hyvin asiat olivat kotona Suomessa.

Tasapaino opiskelun ja huvin välillä

Koska kontaktitunteja oli ainoastaan tiistai- ja keskiviikkoiltapäivisin, jäi muille vapaa-ajan aktiviteeteille paljon aikaa. Iinan käymät opintojaksot Malesiassa olivat kuitenkin mielenkiintoisia ja luennot painottuivat opiskelijoiden ja opettajien väliseen keskusteluun ennemmin kuin pelkkään opettajan yksinpuheluun.

– Opetuksen taso siellä oli yhtä hyvää kuin Suomessa ja työmäärä opintojaksoa kohden aika lailla verrattavissa SAMKin työmääriin.

Vaihtoaika ei rajoittunut ainoastaan Malesiassa oleskeluun. Neljän ja puolen kuukauden aikana Iina matkasi Indonesiassa, Singaporessa, Thaimaassa, Kambodzassa ja joulu hurahti Balilla. Tietenkin reissattua tuli myös ympäri Malesiaa, esimerkiksi sukeltamisen ja Formulan katselun merkeissä. Vaihto-opiskelijoille ei ollut järjestettyä toimintaa, vaan kaikki matkat ja aktiviteetit olivat Iinan ja hänen ystäviensä itse järjestämiä.

– Vaikka vaihdon aikana tuli reissattua ympäri Aasiaa, paras asia oli silti oma henkinen kasvu. Se miten paljon opin itsestäni sekä muista kulttuureista oli jotain aivan käsittämätöntä. Jos jonkin vaiheen eläisin elämästäni uudestaan, niin se olisi vaihtoaikani Malesiassa.

Iina Lindholm seisoo kadulla rakennuksen portin edessä.

Iina Lindholm

  • Koulutusohjelma: kansainvälinen kauppa
  • Kohde: Malesia, Penang-saari
  • Vaihtokorkeakoulu: Universiti sains Malaysia
  • Vaihto-oppilaita yhteensä noin 100, suomalaisia 13.

4.3.2020 | Teksti: Noora Lindholm, SAMKin opiskelija | Kuva: Iina Lindholm, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Ville Tervo Låtefossenin vesiputouksilla Norjassa.
| SAMK

Opiskelijamme työllistyvät: Kansainvälisen kaupan koulutuksen kautta taloushallinnon tehtäviin

Ville Tervo opiskelee Rauman kampuksella kansainvälisen kaupan tradenomiksi. Kyseiseen koulutusohjelmaan hän päätyi hieman yllättäen, sillä jatko-opintoja lukion jälkeen harkitessaan ei hänellä vielä ollut visiota tulevaisuudestaan.
CrealityRace 2019 SAMK Joukkueet ByMarinaWikman
| Liiketoiminta

Creality Race – liiketalouden case-kilpailusta haettiin kokemusta ja finaalipaikka

Finaalipaikka heltisi ja saatiin rutkasti kokemusta – eli juuri sitä, mitä haettiinkin. Kaksi SAMKin kansainvälisen kaupan opiskelijajoukkuetta osallistui 25. –26.4.2019 Tampereella pidettyyn ensimmäiseen Creality Race 2019 -liiketalouden case-kilpailuun.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Cannot call API for app 1123168491105924 on behalf of user 10157419919776743 Type: OAuthException
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä. Hae 31.12.2023 mennessä.Avaamme täydennyshaun Palliatiivisen hoidon asiantuntija (30 op) -erikoistumiskoulutukseen!Voit hakea koulutukseen aina 31.12.2023 asti. Koulutuksen toteutuminen on varmaa, otamme vielä muutamia opiskelijoita ryhmään.Lue lisää ja hae mukaan tästä: events.samk.fi/event/wJpkP ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä. Hae erikoistumiskoulutukseen 31.12.2023 mennessä. #katsetulevaisuuteen #erikoistumiskoulutus #palliatiivinenhoito

The new Research Center for Human Functioning was recently established at SAMK. The research center is led by Henna Kyhä, Research Manager and Doctor of Philosophy.

#thinkfuture #humanfunctioning #samkasanemployer

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus, jota luotsaa tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

#katsetulevaisuuteen #osallisuus #toimintakyky #samktyönantajana

Altogether 92 students graduated from SAMK in November. Fifteen of them graduated with a Master´s degree. The theses of graduates can be found on Theseus. SAMK congratulates all the graduates 🌺

#alumni #thinkfuture

SAMKista valmistui marraskuussa yhteensä 92 opiskelijaa. Valmistuneista 15 suoritti YAMK-tutkinnon. Valmistuneiden opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita 💐

#alumni #katsetulevaisuuteen