Vaihto Malesiassa näytti Iinalle uusia puolia maailmasta sekä hänestä itsestään

Kansainvälisen kaupan tradenomiksi opiskellut Iina Lindholm halusi kokea jotain aivan erilaista ja päätyikin Saksan sijaan opiskelijavaihtoon Malesiaan. Uusi kulttuuri ja elinympäristö vaativat totuttelua, mutta lopulta kokemuksesta tuli yksi hänen elämänsä ikimuistoisimpia.

Vene vedessä kallioisen saaren edessä Thaimaassa.
Kuva Iina Lindholm

Iina ehti vaihtonsa aikana matkailemaan ympäri Aasiaa, kuten Thaimaassa.

Kun SAMKissa alettiin puhua mahdollisuudesta lähteä opiskelijavaihtoon, alkoi Iina Lindholm miettiä mahdollisuuksia eri maiden välillä. Saksa oli heti vahvana ykkösenä, sillä kieli sujui jo entuudestaan ja olihan Saksa maanakin ihan kiinnostava

– Hetken aikaa olin jo hakemassa Saksaan, mutta sitten minulle iski sellainen ajatus, että haluan kokeilla jotain ihan erilaista. Lopulta löysin itseni Malesiasta, Penangin saarelta.

Penangin saarella sijaitseva Avatar puisto hehkuu sinisen, turkoosin ja lilan sävyissä.
Penangin saarella sijaitseva Avatar puisto oli hieno kohde vierailla.

Kulttuurien välinen kuilu

Malesia sijaitsee Kaakkois-Aasiassa, joten kulttuurin erilaisuus ei tullut Iinalle yllätyksenä. Kaduilla näkyivät maan tuloerot selkeästi, sillä ympärillä oli vauraampien alueiden lisäksi köyhiä slummialueita. Yksi suurimmista eroista kulttuurissa oli uskonnon vahva läsnäolo arkielämässä. Koulussa ja muissa virallisissa paikoissa tuli peittää polvet sekä olkapäät ja kaduilla soi rukouskutsu useita kertoja päivässä. Toinen suuri ero oli yleinen hygieenisyys.

– Olihan se aluksi aika suuri shokki, kun useissa paikoissa vessanpönttöjen tilalla maassa oli vain pelkkä reikä. Mutta kyllä siihenkin aika nopeasti tottui.

Kulttuurishokki ei ollut kuitenkaan niin suuri kuin mitä Iina oli kuvitellut. Aluksi Malesian päässä vastassa ollut ”Mama Wendy” auttoi vaihto-opiskelijoita sopeutumaan uuteen ympäristöön. Aivan uudenlainen elinympäristö olikin lopulta vain rikkaus, ja se auttoi näkemään, kuinka hyvin asiat olivat kotona Suomessa.

Tasapaino opiskelun ja huvin välillä

Koska kontaktitunteja oli ainoastaan tiistai- ja keskiviikkoiltapäivisin, jäi muille vapaa-ajan aktiviteeteille paljon aikaa. Iinan käymät opintojaksot Malesiassa olivat kuitenkin mielenkiintoisia ja luennot painottuivat opiskelijoiden ja opettajien väliseen keskusteluun ennemmin kuin pelkkään opettajan yksinpuheluun.

– Opetuksen taso siellä oli yhtä hyvää kuin Suomessa ja työmäärä opintojaksoa kohden aika lailla verrattavissa SAMKin työmääriin.

Vaihtoaika ei rajoittunut ainoastaan Malesiassa oleskeluun. Neljän ja puolen kuukauden aikana Iina matkasi Indonesiassa, Singaporessa, Thaimaassa, Kambodzassa ja joulu hurahti Balilla. Tietenkin reissattua tuli myös ympäri Malesiaa, esimerkiksi sukeltamisen ja Formulan katselun merkeissä. Vaihto-opiskelijoille ei ollut järjestettyä toimintaa, vaan kaikki matkat ja aktiviteetit olivat Iinan ja hänen ystäviensä itse järjestämiä.

– Vaikka vaihdon aikana tuli reissattua ympäri Aasiaa, paras asia oli silti oma henkinen kasvu. Se miten paljon opin itsestäni sekä muista kulttuureista oli jotain aivan käsittämätöntä. Jos jonkin vaiheen eläisin elämästäni uudestaan, niin se olisi vaihtoaikani Malesiassa.

Tutustu liiketalouden koulutukseen (kansainvälinen kauppa) Iina Lindhom seisoo kadulla rakennuksen portin edessä.

Iina Lindholm

  • Koulutusohjelma: kansainvälinen kauppa
  • Kohde: Malesia, Penang-saari
  • Vaihtokorkeakoulu: Universiti sains Malaysia
  • Vaihto-oppilaita yhteensä noin 100, suomalaisia 13.

[fts_facebook type=page id=109460739074035 access_token=EAAP9hArvboQBAHuZCilXkHK0ZAvIIgxDxHyRNG8kAYXgpYqQS5WnXHclzsey8DCASQN9liVavKPbuGkRhgQ5W3AAu733GtZBFMZCVrqp6jyDTwLbsIGNnvxmrWZCgmEiZARi00Y5vZCTDbmHke3zNWLWeR32v6JRx8NgXTk5VmVQwZDZD posts=3 height=500px description=no posts_displayed=page_only] [fts_twitter twitter_name=satakunnanamk tweets_count=4 twitter_height=500px cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no] [fts_instagram instagram_id=17841400714380848 access_token=IGQVJXNWt3U1AwMy0ySUZAybzBFNnlxN1dXM0RDNVBxNzBPZAmgyWXRUdTN2dlNucEtuekhocWxkSFVHb0hhUWJPbUhZAend4X2xuNm9QU2UxTG1IMnNvTVJQa1BtMUxIYnc0WEZA5akh3 pics_count=6 type=basic height=500px super_gallery=yes columns=1 force_columns=no space_between_photos=1px icon_size=65px hide_date_likes_comments=no] [fts_youtube vid_count=4 large_vid=yes large_vid_title=no large_vid_description=no thumbs_play_in_iframe=no vids_in_row=1 omit_first_thumbnail=no space_between_videos=5px force_columns=no maxres_thumbnail_images=yes thumbs_wrap_color=#000 username=samkcommunications]

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.