Vaihto Malesiassa näytti Iinalle uusia puolia maailmasta sekä hänestä itsestään

Kansainvälisen kaupan tradenomiksi opiskellut Iina Lindholm halusi kokea jotain aivan erilaista ja päätyikin Saksan sijaan opiskelijavaihtoon Malesiaan. Uusi kulttuuri ja elinympäristö vaativat totuttelua, mutta lopulta kokemuksesta tuli yksi hänen elämänsä ikimuistoisimpia.

4.3.2020 | Teksti: Noora Lindholm, SAMKin opiskelija | Kuva: Iina Lindholm, SAMKin opiskelija

Vene vedessä kallioisen saaren edessä Thaimaassa.

Iina ehti vaihtonsa aikana matkailemaan ympäri Aasiaa, kuten Thaimaassa.

Kun SAMKissa alettiin puhua mahdollisuudesta lähteä opiskelijavaihtoon, alkoi Iina Lindholm miettiä mahdollisuuksia eri maiden välillä. Saksa oli heti vahvana ykkösenä, sillä kieli sujui jo entuudestaan ja olihan Saksa maanakin ihan kiinnostava

– Hetken aikaa olin jo hakemassa Saksaan, mutta sitten minulle iski sellainen ajatus, että haluan kokeilla jotain ihan erilaista. Lopulta löysin itseni Malesiasta, Penangin saarelta.

Penangin saarella sijaitseva Avatar puisto hehkuu sinisen, turkoosin ja lilan sävyissä.

Penangin saarella sijaitseva Avatar puisto oli hieno kohde vierailla.

Kulttuurien välinen kuilu

Malesia sijaitsee Kaakkois-Aasiassa, joten kulttuurin erilaisuus ei tullut Iinalle yllätyksenä. Kaduilla näkyivät maan tuloerot selkeästi, sillä ympärillä oli vauraampien alueiden lisäksi köyhiä slummialueita. Yksi suurimmista eroista kulttuurissa oli uskonnon vahva läsnäolo arkielämässä. Koulussa ja muissa virallisissa paikoissa tuli peittää polvet sekä olkapäät ja kaduilla soi rukouskutsu useita kertoja päivässä. Toinen suuri ero oli yleinen hygieenisyys.

– Olihan se aluksi aika suuri shokki, kun useissa paikoissa vessanpönttöjen tilalla maassa oli vain pelkkä reikä. Mutta kyllä siihenkin aika nopeasti tottui.

Kulttuurishokki ei ollut kuitenkaan niin suuri kuin mitä Iina oli kuvitellut. Aluksi Malesian päässä vastassa ollut ”Mama Wendy” auttoi vaihto-opiskelijoita sopeutumaan uuteen ympäristöön. Aivan uudenlainen elinympäristö olikin lopulta vain rikkaus, ja se auttoi näkemään, kuinka hyvin asiat olivat kotona Suomessa.

Tasapaino opiskelun ja huvin välillä

Koska kontaktitunteja oli ainoastaan tiistai- ja keskiviikkoiltapäivisin, jäi muille vapaa-ajan aktiviteeteille paljon aikaa. Iinan käymät opintojaksot Malesiassa olivat kuitenkin mielenkiintoisia ja luennot painottuivat opiskelijoiden ja opettajien väliseen keskusteluun ennemmin kuin pelkkään opettajan yksinpuheluun.

– Opetuksen taso siellä oli yhtä hyvää kuin Suomessa ja työmäärä opintojaksoa kohden aika lailla verrattavissa SAMKin työmääriin.

Vaihtoaika ei rajoittunut ainoastaan Malesiassa oleskeluun. Neljän ja puolen kuukauden aikana Iina matkasi Indonesiassa, Singaporessa, Thaimaassa, Kambodzassa ja joulu hurahti Balilla. Tietenkin reissattua tuli myös ympäri Malesiaa, esimerkiksi sukeltamisen ja Formulan katselun merkeissä. Vaihto-opiskelijoille ei ollut järjestettyä toimintaa, vaan kaikki matkat ja aktiviteetit olivat Iinan ja hänen ystäviensä itse järjestämiä.

– Vaikka vaihdon aikana tuli reissattua ympäri Aasiaa, paras asia oli silti oma henkinen kasvu. Se miten paljon opin itsestäni sekä muista kulttuureista oli jotain aivan käsittämätöntä. Jos jonkin vaiheen eläisin elämästäni uudestaan, niin se olisi vaihtoaikani Malesiassa.

Iina Lindholm seisoo kadulla rakennuksen portin edessä.

Iina Lindholm

  • Koulutusohjelma: kansainvälinen kauppa
  • Kohde: Malesia, Penang-saari
  • Vaihtokorkeakoulu: Universiti sains Malaysia
  • Vaihto-oppilaita yhteensä noin 100, suomalaisia 13.

4.3.2020 | Teksti: Noora Lindholm, SAMKin opiskelija | Kuva: Iina Lindholm, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Ville Tervo Låtefossenin vesiputouksilla Norjassa.
| SAMK

Opiskelijamme työllistyvät: Kansainvälisen kaupan koulutuksen kautta taloushallinnon tehtäviin

Ville Tervo opiskelee Rauman kampuksella kansainvälisen kaupan tradenomiksi. Kyseiseen koulutusohjelmaan hän päätyi hieman yllättäen, sillä jatko-opintoja lukion jälkeen harkitessaan ei hänellä vielä ollut visiota tulevaisuudestaan.
CrealityRace 2019 SAMK Joukkueet ByMarinaWikman
| Liiketoiminta

Creality Race – liiketalouden case-kilpailusta haettiin kokemusta ja finaalipaikka

Finaalipaikka heltisi ja saatiin rutkasti kokemusta – eli juuri sitä, mitä haettiinkin. Kaksi SAMKin kansainvälisen kaupan opiskelijajoukkuetta osallistui 25. –26.4.2019 Tampereella pidettyyn ensimmäiseen Creality Race 2019 -liiketalouden case-kilpailuun.

Uusimmat uutiset

Purjeveneiden mastoja pienvenesatamassa.
| Matkailu

Yhteinen eurooppalainen merellisen matkailun opetussuunnitelma täyttää alan osaamisvajeet

Euroopan rannikkoalueet ovat monien lomailijoiden suosikkikohteita, joiden merkitys on kasvanut entisestään koronapandemian aikana. Ne ovat Euroopan matkailussa suurin vetovoimatekijä, minkä vuoksi yli puolet maiden majoituskapasiteetista sijoittuu Euroopan rannikkoalueille. Lisäksi merellinen matkailu on työllisyyden näkökulmasta merisektorin suurin toimiala Euroopassa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin toukokuun Osaamisuutisissa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:
☀️ Vuoden 2021 menestystarinat julkaistu
☀️ SAMKin dosentit Satakunnan asialla
☀️ Teoria ja käytäntö yhdistyvät työmaaopinnoissa
https://uutiskirje.samk.fi/a/s/1064431-72e5d56aedd0cf50023718c1f6923eae/1238381

Matkailun opiskelijat viettivät Merikarvialla kansainvälisen leiriviikon. Tavoitteena oli kehittää rannikkoalueen matkailutoimijoiden digitaalisia valmiuksia. Lehtori Jaana Ruoho kertoo Samkarit-blogissa viikon tunnelmia. @jaanaruoho #matkailu
https://samkarit.samk.fi/2022/05/20/ammattikorkeakoululaisten-kansainvalinen-leiriviikko-merikarvialla/

Tuomarikoulutus käyty, tuomaritesti läpäisty ja nyt tuomarointikin tehty. Mahtavaa nähdä alastaan innostuneita nuoria kisaamassa SM-tasolla!

#taitaja2022 #toinenaste #matkailu #mysamk #visitfinland #some #tuomari #skillsforfinland #winnova

3

Purkutalo2022 testattiin #projektioppiminen teorioita noin 20 opiskelijan voimin.

Yhteistyössä @SatakunnanAMK, #Kankaanpää 'n Yhteislyseo ja Honkajoen lukio luotiin #väliaikainen #taide @Kpaakaupunki #taidekehä 'lle.

Kuvan teos Pinja Marienberg, Kasvupaikka

Geronomiopiskelija Annikka Salonen kertoo Samkarit-blogitekstissä kokemuksistaan harjoittelusta Ruotsin Sundsvallissa. Harjoittelu laajensi hänen käsityksiään hoiva- ja hoitokulttuurin monimuotoisuudesta. #samkarit #geronomi
https://samkarit.samk.fi/2022/05/18/geronomitutkintoon-kansainvalista-nakokulmaa-harjoittelussa-ruotsin-sundsvallissa/