Vaihto Malesiassa näytti Iinalle uusia puolia maailmasta sekä hänestä itsestään

Kansainvälisen kaupan tradenomiksi opiskellut Iina Lindholm halusi kokea jotain aivan erilaista ja päätyikin Saksan sijaan opiskelijavaihtoon Malesiaan. Uusi kulttuuri ja elinympäristö vaativat totuttelua, mutta lopulta kokemuksesta tuli yksi hänen elämänsä ikimuistoisimpia.

4.3.2020 | Teksti: Noora Lindholm, SAMKin opiskelija | Kuva: Iina Lindholm, SAMKin opiskelija

Vene vedessä kallioisen saaren edessä Thaimaassa.

Iina ehti vaihtonsa aikana matkailemaan ympäri Aasiaa, kuten Thaimaassa.

Kun SAMKissa alettiin puhua mahdollisuudesta lähteä opiskelijavaihtoon, alkoi Iina Lindholm miettiä mahdollisuuksia eri maiden välillä. Saksa oli heti vahvana ykkösenä, sillä kieli sujui jo entuudestaan ja olihan Saksa maanakin ihan kiinnostava

– Hetken aikaa olin jo hakemassa Saksaan, mutta sitten minulle iski sellainen ajatus, että haluan kokeilla jotain ihan erilaista. Lopulta löysin itseni Malesiasta, Penangin saarelta.

Penangin saarella sijaitseva Avatar puisto hehkuu sinisen, turkoosin ja lilan sävyissä.

Penangin saarella sijaitseva Avatar puisto oli hieno kohde vierailla.

Kulttuurien välinen kuilu

Malesia sijaitsee Kaakkois-Aasiassa, joten kulttuurin erilaisuus ei tullut Iinalle yllätyksenä. Kaduilla näkyivät maan tuloerot selkeästi, sillä ympärillä oli vauraampien alueiden lisäksi köyhiä slummialueita. Yksi suurimmista eroista kulttuurissa oli uskonnon vahva läsnäolo arkielämässä. Koulussa ja muissa virallisissa paikoissa tuli peittää polvet sekä olkapäät ja kaduilla soi rukouskutsu useita kertoja päivässä. Toinen suuri ero oli yleinen hygieenisyys.

– Olihan se aluksi aika suuri shokki, kun useissa paikoissa vessanpönttöjen tilalla maassa oli vain pelkkä reikä. Mutta kyllä siihenkin aika nopeasti tottui.

Kulttuurishokki ei ollut kuitenkaan niin suuri kuin mitä Iina oli kuvitellut. Aluksi Malesian päässä vastassa ollut ”Mama Wendy” auttoi vaihto-opiskelijoita sopeutumaan uuteen ympäristöön. Aivan uudenlainen elinympäristö olikin lopulta vain rikkaus, ja se auttoi näkemään, kuinka hyvin asiat olivat kotona Suomessa.

Tasapaino opiskelun ja huvin välillä

Koska kontaktitunteja oli ainoastaan tiistai- ja keskiviikkoiltapäivisin, jäi muille vapaa-ajan aktiviteeteille paljon aikaa. Iinan käymät opintojaksot Malesiassa olivat kuitenkin mielenkiintoisia ja luennot painottuivat opiskelijoiden ja opettajien väliseen keskusteluun ennemmin kuin pelkkään opettajan yksinpuheluun.

– Opetuksen taso siellä oli yhtä hyvää kuin Suomessa ja työmäärä opintojaksoa kohden aika lailla verrattavissa SAMKin työmääriin.

Vaihtoaika ei rajoittunut ainoastaan Malesiassa oleskeluun. Neljän ja puolen kuukauden aikana Iina matkasi Indonesiassa, Singaporessa, Thaimaassa, Kambodzassa ja joulu hurahti Balilla. Tietenkin reissattua tuli myös ympäri Malesiaa, esimerkiksi sukeltamisen ja Formulan katselun merkeissä. Vaihto-opiskelijoille ei ollut järjestettyä toimintaa, vaan kaikki matkat ja aktiviteetit olivat Iinan ja hänen ystäviensä itse järjestämiä.

– Vaikka vaihdon aikana tuli reissattua ympäri Aasiaa, paras asia oli silti oma henkinen kasvu. Se miten paljon opin itsestäni sekä muista kulttuureista oli jotain aivan käsittämätöntä. Jos jonkin vaiheen eläisin elämästäni uudestaan, niin se olisi vaihtoaikani Malesiassa.

Iina Lindholm seisoo kadulla rakennuksen portin edessä.

Iina Lindholm

  • Koulutusohjelma: kansainvälinen kauppa
  • Kohde: Malesia, Penang-saari
  • Vaihtokorkeakoulu: Universiti sains Malaysia
  • Vaihto-oppilaita yhteensä noin 100, suomalaisia 13.

4.3.2020 | Teksti: Noora Lindholm, SAMKin opiskelija | Kuva: Iina Lindholm, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Ville Tervo Låtefossenin vesiputouksilla Norjassa.
| SAMK

Opiskelijamme työllistyvät: Kansainvälisen kaupan koulutuksen kautta taloushallinnon tehtäviin

Ville Tervo opiskelee Rauman kampuksella kansainvälisen kaupan tradenomiksi. Kyseiseen koulutusohjelmaan hän päätyi hieman yllättäen, sillä jatko-opintoja lukion jälkeen harkitessaan ei hänellä vielä ollut visiota tulevaisuudestaan.
CrealityRace 2019 SAMK Joukkueet ByMarinaWikman
| Liiketoiminta

Creality Race – liiketalouden case-kilpailusta haettiin kokemusta ja finaalipaikka

Finaalipaikka heltisi ja saatiin rutkasti kokemusta – eli juuri sitä, mitä haettiinkin. Kaksi SAMKin kansainvälisen kaupan opiskelijajoukkuetta osallistui 25. –26.4.2019 Tampereella pidettyyn ensimmäiseen Creality Race 2019 -liiketalouden case-kilpailuun.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html